Új hozzászólás Aktív témák

  • PociAti

    senior tag

    válasz kecskesadam #15987 üzenetére

    Azért egy tintasugaras nyomtatótól elég szép, ha 12-15 évet elmegy!
    Tintások nagy ellensége a ritka használat, mert beleszárad a tinta, évek során komponensekre bomlik a festék. Eredeti tinta esetén jóval kisebb ennek kockázata, de akkor sem elhanyagolható.

    A lézerek kevésbé érzékenyek, de azok sem örök darabok. Nem sok 2000 előtti működő A3-as nyomtatót lehet látni, mert van egy csomó olyan műanyag alkatrész, ami eltörik, vagy ha görgő, akkor elmacskásodik.

    Az A3-as szkennerrel rendelkező másológépek nem egyszerű otthoni igényű berendezések, így egy csomó olyan - ár drágító licencelt - funkcióval lesznek tele, amire nem lesz szükséged. Erre a feladatra nincs ideális nyomtató, csak kevésbé fájdalmas. Keresgélés közben neked kell majd eldöntened, hogy ér neked +30.000 Ft-ot egyik vagy másik funkció. Ez a folyamat a leginkább időrabló az egészben, és ezt a részét senki más nem tudja helyetted megcsinálni.

    (Régen sok kottát másoltam, zeneiskola közelében dolgoztam. Főleg szakdolgozatok esetében kerültek elő egész érdekes darabok, mint pl. Ligeti György - Artikulation.)

Új hozzászólás Aktív témák