Új hozzászólás Aktív témák

  • Prime110

    aktív tag

    Sziasztok , a napokban esedékessé vált egy új NB vásárlás, sokat olvastam ki is alakult bennem akkor a kép, tulajdonképpen megerősítésért jöttem:

    (1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? A napokban
    (2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 140.000.-
    (3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) Itthoni böngészés, letöltögetés, zenehallgatás, filmnézés
    (4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Semmi egetverő, Unreal Tournament (még az első) sláger még mindig itthon rá, ez menne hálóban (én játszanék komolyabban is, Kedvesemé lenne a gép, Ő nem akar :P)
    (5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Is-is
    (6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! Egyelőre nem, vagy ha igen az csakis később hybrid HDD formájában.
    (7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 15,6" nagyobb nem is kell és matt
    (8) Notebook tömege? Nem releváns, nem sokat lesz hordozva, de a 2-2,5 kg ne haladja meg ha vinni kell.
    (9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Mindegy, de inkább nélküle.
    (10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? Eddig 320-on "nyomorogtunk" az 500 is elég már bármire, RAM alap a 4GB, de ha 6 jut bele azon sincs sértődés.
    (11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Semmi extra.
    (12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? Ha az UT 1 annak számít akkor igen :P amúgy természetesn nem, valami zeneszerkesztő program lesz majd ráhúzva, idővel...
    (13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) Lenovo Z510, itt ez most akcióban is van, új Intel processzorral, normálisnak tűnő VGA-val (bár a 64bit-es kialakítás miatt kicsit ráncolom a homlokom, de üsse kő).
    (14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Újban gondolkodom első sorban.

    Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák