Új hozzászólás Aktív témák

  • dReeZyr

    csendes tag

    Sziasztok!
    Laptop vásárlás előtt állok, a legjobb döntést akarom meghozni és mivel egyáltalán nem értek a notikhoz szeretném kikérni a hozzáértők véleményét. Általános használatra kéne: film , zene , net, játékok. )

    Nos, 2 notit néztem mindkettő Lenovo. Ez egyik z580 a másik y570 névre hallgat. Sokat olvasgattam itt a fórumon és sok helyen olvastam,hogy általános felhasználásra játékot is beleértve bőven elég i3. Bár ez throttling dolog. amit olvastam eléggé aggaszt de végül i3 mellett döntöttem. Későbbiekben lehet hátránya ha most i3 veszek?. Vagy hiába vennék i5 öt a vga nem fog többet kihozni az újabb esetleg a jövőben megjelenő játékokból.
    A z580 i3 verziója 180k míg y570 210k. Arra lennék kíváncsi, hogy megér +30k-t a y570?
    - A 555m elvileg nem sokkal teljesít jobban mint a 630m (sokan írták hogy lebutított 555m tesznek a lenovokba.
    -YBL hangszórók jók de állítólag a z580 é sem rossz.
    -ssd bővítési lehetőség viszont elvileg csak a y570 -ben van
    A lélegző billentyűzet tényleg annyira hasznos? Most akkor ha a felülről szívja a levegőt alul mit csinál? Ha ölben is lehet használni akkor alul is fújja mint oldalt? Laptophűtő hogyan működik ebben az esetben illetve mennyire hatásos? ( bocs ha nagyon értelmetlen a kérdés)
    -580 teljes fém borítást kapott míg a 570 csak belül, mondjuk ez nem lényeg annyira
    -Billentyűzetről mindkét gép esetében jókat olvastam, tapit meg legtöbbször egérrel fogom helyettesíteni.
    -Ramot mennyire érdemes bővíteni mindkét gép esetében? 4gb kielégítené egy általános felhasználó igényeit. Feltűnt hogy Z580 ramja 1333 Mhz es míg a 570 csak 1066 .Fogalmam sincs ez mit jelent, érzékelhető az eltérés?
    -570 ára tartalmazza a windows 7 -et szemben az z580-al.
    -hűtése melyik notinak jobb ez nagyon fontos lenne. y570 sokan panaszkodtak pedig tesztek alapján azt írták kiváló hűtése van. Vagy ez az adott laptoptól függ?
    -USB 3.0 hiányát mennyire érzi meg egy standard felhasználó?
    - Z580 esetében 750 gb –s a vinyo míg 570 ben csak 500 gb

    Így kapásból ennyi jutott eszembe, bocs ha hosszú lett. Ezeket mérlegelve ti melyik mellett döntenétek? Előre is köszönöm mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák