Új hozzászólás Aktív témák

  • gabrielarky

    tag

    Sziasztok!

    Korábban már érdeklődtem itt, de a pénz csak most 3 hónapra rá jött össze hogy új alaplapot és VGA-t vegyek az 1Gnél több ramot látni nem képes alaplapom és a 3D játékok hatására gépet lefagyasztó 7900GT VGA helyére.

    A proci egyelőre maradna a régi (AM2 6000+, nem black edition) viszont alaplapból olyat szerettem volna kinézni amibe majd ha emberi ára lesz tudok majd Phenom II-t is tenni.

    A memóriáim is megmaradnának egyelőre mert az hibátlan, 2GByte 800 Hhz Corsair KIT,(CL4) ami mellé vennék még egy 1 gigás ugyanilyet.

    Ami alaplapok között vaciálálok:
    Gigabyte GA-MA790X-DS4
    Gigabyte GA-MA790X-UD4

    Ezek jelenleg max 28 ezrek, többet nem is szeretnék rászánni viszont szeretném tudni, miben különbözik az UD4 a DS4től azon kívül hogy 1200MHZ memóriák is mennek rajta. Szóval van-e még valami spec amit a profik tudnak róla hogy a DS4ben nincs benne de az UD4ben már bennevan és megéri inkább ezt venni. Ha jól vettem ki az UD4 az újabb de sok cégnél egy árban látom DS4el.

    Vagy van olyan aki szerint ne vegyek Gigabyte alaplapot és tud jobbat ? Elmúlt 6 évben mindig MSI volt ( 3 alaplap) de most váltanék más márkára. Esetleg Asusból ugyanilyen árban ? Vagy ők már csak a nevük és a körítés miatt kerülnek annyiba amennyibe ?

    VGA-nak viszont örülök hogy ennyi ideig nem jött össze a pénzem az ATI 4870-re, mert akkor már ATI Sapphire 4890 lesz belőle.

    Mivel a gyönyörű képernyőjéről híres 19" Samsung 970P monitoromon a 3 év gari után fél évvel középen egy függőleges 1 pixeles világoskék csíkkal örvendeztetett meg amiről gőzöm sincs mi idézi elő és mennyibe kerülne javítani garon kívül, ezért úgy döntöttem nekiállok szépen spórolgatni a 24" Dell 2408 WFP Ultrasharp monitorra (mivel grafikusként dolgozom, a TN-Film panel felejtő, volt alkalmam negtapasztalni gyakorlatban, főleg a színhelyesség ami nem pálya) úgyhogy 24" monitorhoz meg állítólag kell is egy 4870 / 4890 ATI VGA.

    Válaszaitokat előre is köszönöm.

    SEO & Content Strategist - https://www.linkedin.com/in/imregabri/

Új hozzászólás Aktív témák