Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
Topikgazda
-
nagyúr
válasz yodee_ #23138 üzenetére
Esetleg UBNT NS5 Loco AC is opció lehet ha nem elvárás a részletes konfigolás, illetve nincs útban semmi.
Ez ugyan Power Beam (de még a gen1) de ez is pont kamerák miatt van, és évek óta stabil, nincs vele semmi gond.
[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Ha NAT-olt internetem van, akkor sehogy sem tudom megoldani, hogy kintről elérhető legyen egy porton keresztül egy belső hálózaton lévő weboldal?
A back-to-home-ot használom, eddig elég is volt, de most szeretnék egy kintről is elérhető port.
Köszi előre is, ha valaki tud rá megoldást javasolni!Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
őstag
-
Audience
aktív tag
válasz lionhearted #23158 üzenetére
Jogos!
-
jerry311
nagyúr
válasz macimeister #23155 üzenetére
A szolgáltatói router csak továbbítja a csomagokat, pont ugyanúgy, mint bármilyen más csomagot.
-
Protezis
őstag
válasz ratkaics #23156 üzenetére
De, meg tudod oldani. Kell egy gép, aminek publikus IP-je van. Kell rá egy VPN és egy reverse proxy. Ezután a routered csatlakozik a VPN szerverre, a reverse proxyban meg beállítod, hogy a routered lokális IP-jére továbbítsa a kintről érkező kéréseket.
Használhatsz pl. Cloudflare Zero Trust Tunnelt
-
senior tag
Egy kis tapasztalat, leírom, hátha valakinek segít.
Pár napja végre rászántam magam az otthoni Miki-s rendszer ROSv6 -> ROSv7 frissítésre
A lustaság, és idő hiány mellett, aggódtam is, nehogy szétessen a CAPsMAN rendszer (1x Manager + 3x Cap).
Meglepetés, kellemes csalódás : miután a Router-t és egyben Manager-t (4011) frissítettem 6.49.17-ről 7.12.1-re, tovább vezérelte a 6.49.17 alapú CAP-okat
Én valamiért úgy tudtam, a ROSv6 CAPsMAN nem kompatibilis a ROSv7 kiadással.
Piros pont a MikroTik-nek ! -
stopperos
senior tag
válasz Zwodkassy #23163 üzenetére
A "régi" CAPsMAN rendszer nem változott. A kompatibilitási probléma az ax-es eszközök wifiwave2-es drivere miatt van, ahhoz új felület és új CAPsMAN tartozik.
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
őstag
-
senior tag
válasz lionhearted #23166 üzenetére
-
Edorn
senior tag
Van egy RB4011iGS+5HacQ2HnD routerem. Ha ebbe bármilyen árnyékolt (S/F/SF) UTP kábelt dugok, akkor van bármi egyéb teendő? Vagy a router UTP aljzatai szépen át vannak vezetve a tápkebel földelésébe és így meg is van oldva az UTP árnyékolt kábelek földelése?
Vagy külön kell mókolni, hogy a kábeleket külön összekössem és elvezessem egy akárhogyan megoldott földelésbe? (pl első találat: [link] )
AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE PULSE RX 6650 XT 8GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
user12
őstag
Szia
Az eszköz alapból nem földelt, a két pines DC csati csak + és - szálon csatlakozik az egyébként sem földelt tápegységhez.
Valami hasonlót ha nézel, akkor földeltté tudod tenniVagy ha a routerhez csatlakoztatott switch fémháza földelt és ezt összekötöd egy FTP kábellel a routerral, az is hasonló eredményre vezet.
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
őstag
Nem volt egyszerű, de sikerült az új Telekom Android TV-t multicaston átengedni Tiken. Még jó, hogy minden leírás rossz valahogy.
Tegnap még működött...
-
Tamarel
senior tag
-
őstag
válasz Tamarel #23172 üzenetére
Nem biztos, hogy értem a kérdést. Logolással és IGMP snoopinggal először egyszerű bridge segítségével lenéztem a multicast groupokat és ha lett volna a VLAN id-t (a régi mintha a 10es ment volna).
Aztán visszaraktam a saját hálózatomra, de persze itt is van neki alternatív DHCP kliens a HGW felé, onnan jön a multicast, az internetes/smart része pedig a pppoe felé.Most pedig visszaellenőrzöm HGW reboot meg minden után, hogy mi a minimum, ami kell neki. És persze, hogy nem csak 10percig.
Utána, ha igény van rá beírom valahova.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
user12
őstag
válasz lionhearted #23173 üzenetére
A vlanban csak a hgw-ig megy a tv adás nem?
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
őstag
válasz user12 #23174 üzenetére
Nem tudom már mi volt régen, most sehová se kell VLAN, hacsak nem akarod teljesen leválasztani... De akkor simán mehetne a HGW-vel bridgebe, így csináltam meg elsőnek. Most volt rá alkalmam, hogy tovább fejlesszem.
Most elkezdem jobban tesztelni a funkciókat is, eddig csak elő adásra céloztam.
Tegnap még működött...
-
senior tag
Valaki használ ZeroTier-t?
Tapasztalatok érdekelnek.
Nagyon egyszerű beállitani és használni, azt látom.
Még csak pár napja tesztelem. -
Tamarel
senior tag
válasz lionhearted #23173 üzenetére
Amikor próbálkoztam, akkor elég nehéznek tűnt megoldani, hogy a saját LAN semmit ne lásson belőle.
Aztán inkább húztam külön kábelt neki.
Végül a bekötésnél mondták, hogy az új iptv kliens már működne wifin is, de nekik szigorúan tilos úgy telepíteni. -
őstag
válasz Tamarel #23177 üzenetére
Szerintem ez is menne már wifin.
Elsőre nem volt cél, hogy a LANon ne lásson semmit, de az lesz akkor a következő mérföldkő.Nyilván mindenkinek más megoldás kell, nekem most kellett, hogy a Tiken legyen a routing a smart résznek, hogy menjen a wireguard linken át. Másodlagos, hogy látja közben az igazi LAN-t, de szerintem nincs is ehhez kötve, izolálhatnám is. Azt viszont nem tudom, hogy tudna-e több eszközt kezelni, mert van benne NAT.
Tegnap még működött...
-
lockdown90
senior tag
Sziasztok,
sajat SFP GPON modul hasznalata jarhat-e valamilyen kovetkezmennyel? kek szolgatatonal hasznalnam. Felig laikusken kerdezem, optikai halozatokkal meg csak ismerkedem, de mennyire eszreveheto, hogy nem az ocso' kinai cucc log a kabel vegen, hanem a sajat gpon modulom? (termeszetesen klonozva vannak a dolgok a szolgaltatoi eszkozrol )
[ Szerkesztve ]
i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070S
-
Audience
aktív tag
-
őstag
válasz lockdown90 #23180 üzenetére
Szerződésbontással. Abban ugyanis ott van, hogy csak az ő eszközükkel lehet menni rá. Észre is lehet venni, mert nem csak az ONT, hanem a mögötte lévő eszköz is távoli menedzselhető. Más kérdés, hogy észre akarják-e venni, azt nem tudom... Hallottam olyant, hogy pont ők ilyet engedtek is korábban.
Tegnap még működött...
Új hozzászólás Aktív témák
- Üzleti Laptopok 29.990Ft-tól! Dobozban, ÁFA-s számlával!
- Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular 49mm Black Titanium Black Milanese Loop - M
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÉPSÉGHIBÁS
- Bontatlan - MacBook Air Retina 13" M3 Chip / 8C CPU / 10C GPU / 16 GB / 512 SSD - Magyar
- HP EliteBook 840 G5, 14" FHD IPS 120Hz!, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, 2GB AMD VGA, SZÉPSÉGHIBÁ
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest