Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Valaki aki jártas futóművek terén, az tudna nekem írni egy rövidebb összefoglalót a manapság elterjed futóművekről (pl. csatolt, kereszt, sok lengőkar, McPherson,...és a többi) ? Nem a felépítésére lennék kíváncsi elsősorban, hanem hogy melyiknek mi az előnye/hátránya (pl. kanyarstabilitás, kényelem,...stb.).
Köszi!
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Úgy néz ki új akkumulátort kell vennem az autómba (VW Caddy MKII - 2002). Tudnátok segíteni a választásban? Úgy tudom a gyári kb. 72Ah-ás, de cáfoljatok meg ha nem így van. Fontos tudni, hogy az autó munkára van elsősorban használva. Ez azt jelenti, hogy javarészt doktorüzemben van használva. És még azt is szeretném megemlíteni, hogy a közeljövőben szeretnék minőségi hangrendszert építeni benne. Tudnátok benne segíteni?
[ Szerkesztve ]
-
fagylalt
senior tag
válasz rbalint88 #67659 üzenetére
Akkor még futok egy kört az autóhifis topicba is, kíváncsi vagyok mit írnak.
A mérettel kapcsolatosan pedig: az lehetséges hogy nagyobb "teljesítményűt" kapjak ugyanolyan méretben, mint a gyári? Nem nagyon vagyok tájékozott akkumulátorok kapcsán, de számomra kicsit hihetetlennek tűnik, hogy kaphatok olyat, ami befér, mégis több, mint 72Ah.
Esetleg konkrét típust is tudtok ajánlani?
Köszönöm szépen mindkettőtök válaszát!
[ Szerkesztve ]
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Holnap indulunk Kassába szilveszterezni. Gyöngyösről indulunk és terveim szerint az M3-ason Miskolc fele mennék. A kérdésem az lenne, hogy fizetős-e a szlovák útszakasz Kassáig? [kép]
Illetve van-e valami ajánlásotok az útra vonatkozólag (mit érdemes útba ejteni, merre mennétek a helyemben...stb.)? -
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Adott az utcánk, ahol még múlt nyáron változtattak a forgalmi renden. Az alábbi képen a zöld színnel jelzett területen egy új utat nyitottak. Pár héttel ezelőtt kihelyezték a pirossal bekarikázott megállni tilos, illetve kétirányú forgalmat jelző táblát. Továbbá a bal szélső behajtni tilos táblát áthelyezték az újonnan megnyitott szakasz másik oldalára. Ennek értelmében a jobb oldalon látható bekötő útszakaszról már nem csak jobbra, hanem balra is lehet kanyarodni, de csak az újonnan megnyitott útszakaszig lehet behajtani.
A kérdésem az lenne, hogy a megállni tilos tábla hatálya pontosan meddig tart? Tudtommal az első becsatlakozó útszakasz feloldja a tiltást (teljesen mindegy melyik oldalon van), ami azt jelenti, hogy a bal útszakasz kezetéig. Tehát, ha megfelelően következtetek, akkor a következő képen a sárgával megjelölt helyen lehetséges a parkolás.
A saroktól pontosan meglenne az 5 méter távolság, úgy hogy a megnyitott útszakasz kezdetén nem nyúlik túl az autó. Tehát itt szabályos a parkolás?
A térképen jól látszik, hogy vannak egyirányúsítva az utcák (a pirossal jelzett útszakasz a kérdéses).
Próbáltam egyértelműen fogalmazni, remélem nem lett annyira kacifántos.
[ Szerkesztve ]
-
fagylalt
senior tag
válasz ΞΔGLΞ #129629 üzenetére
Még nem kaptam büntetést szerencsére, szimplán megelőző jelleggel írtam ide, mert nem vagyok biztos az állításommal kapcsolatban.
Ez megnyugtató, köszi!
Más:
Úgy néz ki "örököltem" egy autót (1.9 SDI), amin szeretnék egy kötelező szervizt csinálni.
Az olajcsere periódus be volt tartva és igazoltan tudom, hogy mikor volt utoljára lecserélve (fél éve; kevesebb, mint 7.000km ezelőtt). Főként városban volt használva, így lassan esedékes lesz a csere.
Teljes vezérlés csere 43ekm ezelőtt 2,5 éve volt, szóval azt is kivenném most a képletből. A váltóolaj jó kérdés, bár azt a közeljövőben mindenképp fel kell újítani, mert a váltórúd irtózatos módon lötyög...Üzemanyagszűrű szintén cserélve volt fél éve. Klíma nincs benne. A többi apróság, viszont biztos, hogy elmaradt az utóbbi pár éveben. Milyen folyadék/szűrőcseréket lenne érdemes megcsinálni? Amire én gondoltam:
- fékfolyadék
- hűtővíz csere
- szervóolajcsere (?)
- ablakmosó folyadék (csere/feltöltés?)
- pollenszűrő+ extra:
- ablaktörlőlapátKihagytam valamit, amire érdemes még figyelni? Ti mit cserélnétek? A felsoroltak tételekhez mit javasolnátok?
[ Szerkesztve ]
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Még április elején írtam a topicba parkolási kérdéssel kapcsolatosan.
Egészen a mai napig problémamentesen parkoltam (alkalmanként) az előző hozzászólásomban sárgával megjelölt területen. Aztán az imént hazaérve egy rendőri feljelentés fogadott [KRESZ 15. § (1) a) pontra hivatkozva].
A lényeg, hogy a mai napon, napközben történt egy új megállni tilos táblakihelyezés, amely következtében már valóban nem szabályosan* parkoltam ott. A tegnap este folyamán álltam oda, akkor még biztosan nem volt ott. A lényeg, hogy én a kihelyezésekor bizonyíthatóan nem voltam az autó közelében, illetve nem is értesültem erről, hogy forgalmi rend változás fog történni az utcában (ha ez annak számít egyáltalán). Tehát teljes mértékben cselekvőképtelen voltam. A kérdésem az lenne, hogy van erre valami jogorvoslati lehetőség? Egyáltalán kihez lenne érdemes fordulnom?
Tudom necces helyen parkoltam, de a KRESZ szerint a mai napig ez teljesen szabályos volt...nem tartom fair dolognak.Az áprilisben feltöltött képpel kapcsolatban még annyi a változás, hogy kb. a nyár elején levették az egyirányúságot jelző táblát arról az oszlopról, amire ma kihelyezék a megállni tilost (az oszlop üres volt hónapok óta). Mi a véleményetek erről?
* A bal oldalról becsatlakozó út vonalának a közepén van az oszlop. Tehát ez is szürkezónának tűnik nekem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest