Új hozzászólás Aktív témák

  • phanzetomox

    őstag

    Azért hangzik el sokszor mert ez elsősorban egy bányász csoport (én is azért vagyok itt) és nem tőzsdei kereskedős csoport. Amúgy teljesen értem, amit mondasz és jogos is.

    Éppen ezért szerintem a kettőt szedjük külön, és akkor egyértelműbb, hogy mire mondjuk, hogy szerencsejáték, illetve mi nem az.

    Szerintem kétféle emberről beszélhetünk ha tőzsdéről/crypto piacról van szó.
    Az egyik az, aki utána járás, gyakorlás, stratégia és tapasztalat nélkül beszáll egy részvénybe vagy egy altcoinba. Ez szerencsejáték. Hisz a szerencsére bízza, hogy mi lesz a végkimenetel. Itt valóban csak annyi pénzt tegyél be, amit nem fáj ha elbuksz. Tehát amit lottóra vagy sportfogadásra szánnál. 5-20ezer forint. (mondjuk én ilyenre nem szánok pénzt, de van, aki igen. Ez is egy módja a szórakozásnak)

    Ha bejön egy 100x-os találat, akkor nagyon jó vagy, ha nem, akkor meg kipróbáltad magad a crypto világban. :D :D

    A másik ember, aki szeretné megtanulni, hogyan kell kereskedéssel pénzt csinálni. Innentől kezdve számára ez már nem szerencsejáték, hisz a sikeres kimenetel a gyakorláson és tanuláson fog múlni. Neki viszont már nem ugyanazt javasolnám, hogy csak annyit tegyen bele, ami nem fáj.
    Sajnos úgy sosem tanulna meg kereskedni.

    Ilyenkor annyit kell beletenni, aminek elvesztése nem vág hanyatt, de azért fáj. Ez azért kell, mert a tőzsde legnehezebb része a pszichológia, és ha játékpénzzel gyakorolsz (vagy demo számlán) akkor pont a legfontosabb elemét nem fogod elsajátítani. Nem véletlen nyomják a bróker cégek a demó számlák lehetőségét. Kipróbálod, megy mint a karikacsapás, de a valóság az, hogy élesben ez még évekig csak bénázás lesz :DDD

    Szóval ha valaki meg akar tanulni kereskedni, akkor bizony kell a fájdalom elszenvedése, ami egyébként az egyik legjobb tanulási módszer, amit az evolúció adott. Ahogy az állatok a fájdalom által tanulják meg, hogy nem érünk a villanypásztorhoz, és bármilyen csábító is, békén hagyjuk azokat a finomnak tűnő piros bogyókat. Ugyanígy az ember is megtanulja a pénz elvesztése által, hogy a "fizess, hogy dolgozhass" típusú MLM-et hanyagolni kell, a hitellel csak óvatosan, biotech részvényt 1,5m float-al, hír mellett, pedig nem állunk neki short-olni, mert ugrik 10 perc alatt 500%ot és nehéz lesz elmagyarázni az asszonynak, hogy hova tűnt a családi megtakarítás egy szemvillanás alatt. :DDD

    A mondandóm lényege, hogy játékpénzzel, ha buksz egy 10est akkor sosem fogod megtanulni mi volt a hibád és mit ne kövess el még egyszer (ha van rá mód). Ha viszont buksz egy 100-ast az már lehet elég motiváció ahhoz, hogy tovább tanulj és megértsd mit rontottál el, így ez előrébb visz a sikeres kereskedéshez vezető úton. Ha viszont valaki nem akarja megtanulni, csak kipróbálni...na ott csak játékpénz jöjjön szóba. :)

    Ez lehet kicsit hosszú lett, remélem azért tudtad követni :B

Új hozzászólás Aktív témák