Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz pető bá' #20898 üzenetére

    Ez csak az én szubjektív véleményem néhány év szórványos laza tapasztalatából, de szerintem döntsd el egyértelműen, hogy bányászol, vagy spekulálsz, és utána cselekedj mindig eszerint.

    - Ha bányászol, akkor rendszeresen add el a termést (minél sűrűbb ütemezésben, amit még nem érzel aránytalanul megterhelőnek a potenciális anyagi kockázathoz képest a teljes bányászvállalkozás méretére vetítve) minimum BTC-ig, de inkább USD/EUR/HUF-ig (pl. válts alt-ról naponta BTC-re, BTC-ről pedig csak hetente HUF-ra, de ne őrizgess bányázott alt-ot hetekig-hónapokig, vagy bányászatból származó BTC-t fél-egy évig).

    - Ha spekulálsz, akkor felejtsd el a gépzúgást és vár a futures market.

    * Ha mindkettő érdekel, akkor is különítsd el őket minél jobban (ideális esetben teljesen). Még akkor is ha az egyikből kivett profitot teszed át egyszeri (vagy csak totális csőd esetén újrakezdéskor többszöri) alkalommal a másikba, mint annak az indulótőkéje (nyilván, ha pl. be akarsz tenni OKC-re 1 BTC-t, közben pedig bányászol már havonta 1 BTC-t, akkor egy hónapban ne add el, amit bányászol, hogy aztán vehess 1 BTC-t egy automatából, de ne a spekuláns fiók címére bányássz folyamatosan határozatlan időn át, ne keverd össze teljesen a két számlát örökre...).

    Szerintem nincs azzal semmi baj, ha pl. valaki nagy izgalommal tüzelte fel a GPU-parkját ZEC bányászatra, mert úgy érezte "ebből dől majd a lé", miközben azon izgult, nehogy likvidálják a ZECZ16 short pozícióját BitMex-en, ahol arra számított, hogy a ZEC árfolyam engedelmeskedni fog a gravitációnak és lejön az egekből a földre. :)) Ez két külön világ, szóval nyugodtan lehet őket ekként megélni párhuzamosan is.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák