Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Dexar007 #13272 üzenetére

    Valami bizonyíték is van arra, ami megtámogatná ezt az elméletet, hogy a Gox több BTC-t adott már el, mint amit ki tud utalni?

    Egyébként valóban hihetőnek hangzik azután, hogy:

    1: Hosszú időn keresztül a Gox-nál volt a legmagasabb a $/BTC árfolyam, így adhatta magát az ötlet, hogy maga a Gox is adjon el akár még olyan BTC-t is $-ért, amivel nem rendelkezik, hisz szükség szerint egy másik exchange-től olcsóbban megvásárolhatta volna, ha muszáj (pl. a várttól többen akarnak BTC-t ki-, vagy kevesebben beutalni.

    Ugyanakkor noha már nem áll fent ez az árfolyamelőnyük, az így megszerzett $-jaikra még mindig igaz, hogy sokkal több $-t kaptak valós vagy virtuális BTC-ért, mint amennyiért most más exchange adja ugyan azt a BTC-t. Szóval ha akarják, még mindig megvehetik a valódi BTC-t, annak helyére, amit virtuálisan adtak el, ráadásul úgy, hogy továbbra is jelentős profit marad náluk, hisz mindenhol sokat esett most a BTC ára.

    2: A txid malleability úton valóban sok BTC-t lophattak ki tőlük. Akár annyit is, amennyit képtelenek pótolni más exchange-en történő vásárlás útján a saját pénztartalékaikból (még akkor is, ha végig játszották azt, amit 1-nél vázoltam).

    Arra gondolom már nem számítanak, hogy rövid, vagy akár középtávon újra náluk lesz a legdrágább a BTC, szóval ha erősen negatívba mászott a BTC számlájuk a kilopott BTC-k miatt, akkor nem feltétlenül éri meg nekik elkölteni a saját pénzüket arra, hogy kiegyenlítsék ezt a hiányt és tovább üzemeljenek.

    Szóval igazából nagyon egyszerű lenne nagy valószínűséggel megtippelni a dolog várható végkimenetelét. Csak azt kéne tudni, hogy ténylegesen mennyi BTC-t loptak ki. Ha sokat, akkor tényleg vége van mindennek, és talán pillanatnyilag egy árva BTC-jük sincs már, csak BTC adósságuk, amit sohasem fognak teljesíteni, mert jobban megéri lelépni (több pénzzel távozhatnak így, mint amit a következő X évben kereshetnének a jutalékokból).

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák