Új hozzászólás Aktív témák

  • Raggie

    őstag

    válasz VTom #25224 üzenetére

    Attól függ mit értesz "teljesítmény növekedés" alatt.

    A két érték között(CFM és felületi nyomás) pedig az a különbség, hogy a CFM csak azt mondja meg, hogy mekkora mennyiségű levegő halad át a ventillátor által meghatározott gyűrűn adott idő alatt. Míg a felöleti nyomás azt határozza meg, hogy az éppen áthaladó levegő mekkora sebességgel halad át rajta.
    Az ökölszabály az, hogy míg a házhűtő ventiknél nem igazán számít a légnyomás de igen fontos a CFM, addig a bordákra kerülő ventiknél(CPU, GPU, vízhűtő radi, stb..) a felületi nyomás számít igazán és a CFM nem számít annyira.

    De csupán a gyártók számadataira nem szabad hagyatkozni, inkább teszteket jó nézegetni a kiszemelt ventikről és azok alapján összehasonlítani őket.

    Az emltett két ventiről: a Thermaltake egy házvent, az NZXT pedig egy vízhűtő radiátora való venti. Tehát ha CPU hűtőről beszélünk, akkor jobb lesz legalább 3-4 fokkal szerintem ha lecseréled. Ha házhűtőről, akkor viszont nem igazán lesz hatása. Egyébként az, hogy a proci mennyit hül attól is függ, hogy körülötte a ház milyen jól van szellőztetve(lásd előző téma).

    Clint Eastwood FTW

Új hozzászólás Aktív témák