Aktív témák

  • nightshadow

    veterán

    válasz Scoobyka #7693 üzenetére

    „Akinek nincs egymás mellett a kettő sosem fogja tudni mi a különbség. Ezt az egész mizériát csak forumokon,illetve egy két tesztíró kelti és elégé nagy baj.”

    Ellentétben a te álltásoddal, itt pont az ellenkezője történt. Nem a tesztíró keltette a mizériát, hanem pár user jelzett vissza a tesztírónak, hogy ők a gyakorlatban mást tapasztalnak, mint a tesztben leírtak. Idézet a 32EX713-as tesztből:

    „Miután megjelent a tesztírásunk a Sony Bravia 40EX713-ról, amely tévé megkapta a maximum 5 csillagot, páran kapcsolatba léptek velünk, hogy a képminőség nem volt olyan jó a 32”-es és 46”-os méretben, mint ahogy a tesztünk sugallta.
    Elméletileg, az egész EX713-as sorozatban, mind a négy méretben (32”, 40”, 46”, és 55”) Sony-Samsung panel van. Sajnos, nem ez a helyzet: olvasóink akik 32”-es és 46”-os méretben vettek tévét, azok AUO panellel szereltet kaptak. Ezért, hogy közelebbről is megvizsgáljuk a helyzetet, a Sony küldött egy 32”-es EX713-ast.”

    Tehát a tesztíró megírta a 40EX713-ról a tesztet, amely tesztben elégedett volt a tévével, meg is adta neki az 5 csillagot. A 40”-es tesztben egy szó sincs a panelmizériáról, s az író nem is tudta, hogy létezik ez a jelenség az EX713-as sorozatnál. Ez ugye egyértelműen kiderül a fenti idézetből, amit csak a 32”-es (és 46”-os) tulajok negatív visszajelzései miatt teszteltek le, s ezek után derült ki, hogy a 32”-es és 46”-os méretben AUO panel van. Tehát itt nem a tesztíró keltette a mizériát, hanem a userek jeleztek vissza a tesztírónak, mert a gyakorlati tapasztalatuk nem egyezett a 40”-es tesztben leírtakkal. Amit később a tesztíró a 32EX713-as tesztjében mérésekkel igazolt, azaz elismerte a userek álltásait, kifogásait.
    Kétlem, hogy a visszajelző usereknek egy 32”-es és egy 40”-es EX713-uk van otthon egymás mellett, s csak így vették észre, hogy a 40”-es tesztben leírtak nem fedik a saját tapasztalatukat. A tesztben közölt mért számok is nagyobb különbségre utalnak, ezt jelzi is az értékelésnél a két csillag levonása az ötből a 32”-es eseténél. Ha nem lett volna nagy a különbség, akkor csak egy csillagot vont volna le. Más tesztelő oldalak is megemlítik a két panel közti különbséget, amit szintén pontlevonással, csillaglevonással honorálnak.
    Végül, de nem utolsósorban itt a fórumon is vittek vissza tévét emiatt, mert a fekete, nem fekete volt, mint pl. ORCA58 nevű fórumtárs, de többen is voltak, ha az emlékezetem nem csal. A külföldi fórumokon szintén ez a helyzet.
    Azt viszont teljes mértékben elfogadom, hogy biztos van olyan is, aki kevésbé érzékeny, s emiatt kevésbé, vagy egyáltalán nem érdekli a probléma. Viszont a tévé vásárlás előtt mindenki a legjobbat szeretné venni a pénzéért, ami természetes.

Aktív témák