Új hozzászólás Aktív témák

  • t256

    őstag

    válasz rasotamas #35041 üzenetére

    Egy rövid idézet a Belga juhász ÖRÖKBEFOGADÁSRA váró kutyák csoportja-ból

    "Kedves mindenki! Valószínűleg mi elvetemült kutyások is hibázunk, amikor a közösségi hálózatok, kép- és videomegosztó portálok segítségével megosztjuk boldog pillanatainkat a világhálón. Hiszen a nagyközönség mit lát? Csodálatos, erőtől duzzadó, engedelmes kutyákat, akik védelmezői a családnak, a katonaság vagy rendőrség keretein belül minden polgárnak. Azt azonban nem látjátok, hogy egy ilyen kutyában felbecsülhetetlen mértékű munka van! Kezdve a kiválasztással, a kölyökkori kapcsolatépítéssel (ami olyan, mint egy jó párkapcsolat, nem elég megszerezni, meg is kell tartani), a szocializációval, a végeérhetetlen mozgatással, tanítással, tréningekkel, kutyaiskolával. Nem, nem elég naponta kétszer fél órát sétálni vele, nem rakhatod ki az udvarra, hogy nőjön, mint a gyom és csak akkor lásson, amikor elélököd a tálat. Nem elég, hogy sosem teszi ki a lábát az udvarból, mert elég a kert, mozogjon ott. Ha sérül, vagy megbetegszik egy ilyen kutya később mutatja, időnként már jóval nagyobb problémával, ergo nagyobb anyagi ráfordítással."'

    Gondolom nem Te akartad a kutyát, hanem a gyereked, feleséged, stb.
    Ha a gyerek kutyát akar, akkor a szülő legyen tisztában azzal, hogy Ő fog foglalkozni a kutyával, mert gyerkőc hamar megunja.

    Nem hiába mondják, hogy a kutya családtag. Annyit kell vele foglalkozni.

    Javaslom, hogy kutya iskolában kérj tanácsot.

    Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

Új hozzászólás Aktív témák