Új hozzászólás Aktív témák

  • SunMount3r

    nagyúr

    Sziasztok!

    Egy olyan kérdésem lenne, hogy: A külső USB-s winyóknak nem árthat az, hogy ha folyton egy bekapcsolt (mivel kikapcsolni nem lehet) aktív USB portra vannak kötve?! Úgy értem, hogy ugye ilyenkor a PC kikapcsolása után is számolja az üzemidőt a Sentinel is (mármint a winyókban a SMART). Tudom, ilyenkor a winyók már leparkolnak (azt hiszem legalábbis) és nem végeznek semmilyen lemeztevékenységet, de mégis: ez lehet valamilyen hatással az élettartamra pl.?! Mert, ha a PC-re lennének kötve közvetlen, akkor persze az áram is kikerül alóluk, de most itt nem ez a helyzet.

    Gondolkodom egy ilyen, vagy egy ilyen beszerzésén, mivel ezeken van kikapcsoló gomb is. Erről mi lenne a vélemény? Pl. a PC kikapcsolása után, ha kikapcsolom ezeket a HUB-okat, az nem okozhat valami gubancot a HDD-ben?! Vagy ha már kikapcsolt a PC, akkor ugyan olyan, mintha csak simán lehúznám őket a HUB-ról?! Azért a TP-Link Hub elég bizalomgerjesztőnek tűnik...?! :F Speciel nekem 4 külső WD MyPass Ultra winyó lenne rákötve egyszerre.

    (Bocs ezekért a kérdésekért és, mert lehet OFF-nak tűnik, de fontos nekem a (nem éppen 20 filléres) winyóim élettartalma. :U )

    Köszi! :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák