Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Isual #14139 üzenetére

    4 TB már szűkíti a kört, kompaktba elsőre WD MyBook, Hitachi Touro Desk /-Pro mondanám, de gyakorlatilag bármilyen külső megfelel e célra.
    Aztán lehet célszerűbb lenne egy aluházas 3,5" külső racket venni ( Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja), mondjuk egy Rapidcase-t és abba egy 4 TB vinyót, pl. WD RED. Utóbbi megoldás szerintem jobb lenne, aluház hőelvezetése, strapabíróbb vinyó miatt ;) .
    Viszont TV, médialejátszó vsz nem fogja tudni kezelni egybe a 4 TB-ot (ha csak külön nem írják) :N és vsz GPT-t se, mert 2,2 TB-nál nagyobb tárhelyhez, arra kell vinyó inicializálást csinálni. Lehet trükközni több kisebb részre particionálással, csak fene tudja végül adott készülék hogy kezeli majd.

    (#14140) NEXT LP: My Passportokat már jó ideje NTFS-re formázva dobják piacra ( a nagyon régiek voltak FAT32, a MAC széria meg HFS+J), nem tudom hol veted és valóban új-e, de ott vmi kavarodás lehet. Elég ilyenkor simán gyorsformázás, a teljes meg órákig eltart és ha közbe abbamarad, az nagyon nem jó :N
    Esetleg meg lehet próbálni parancssorból megoldani, v vmi Linux live CD-vel GParted segítségével újra összehozni. Ajánlom figyelmedbe Partícionálás topicot.

    (#14141) Lauda: nem :N , csak opcionálisak (backup, drive diagnosztika-beállítási lehetőségek, titkosítás stb.) ahogy mondtam.
    Amúgy tényleg pöpec az új Ultra, örülök, ha tetszik. :)
    Vmi komolyabb tokot még célszerű venni hozzá, mert az a kis szütyű max kosztól védi meg.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák