Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pöttön
őstag
válasz Dr. Gonzο #4701 üzenetére
Ránéztem már.
Gondolkodás nélkül megvenném, ha nem fixen felfelé állnának a vízhűtés csövek a cpu blokkból.
így sajnos nekem nem jó,mert max 45mm a rendelkezésre álló hely a, ahol a cpu blokknak, és a csöveknek el kellene férnie.
Szóval nekem valami olyasmi kellene, aminek a cpu blokkja minél alacsonyabb, low profilú, a radiátora meg minél vastagabb, combosabb, és lehetőleg a cpu blokknál a hűtés csövek töve legyen állítható szögű.Az eddigiek, amik elméletileg megfelelnének:
Corsair H55 (28mm blokk, 27mm vastag radiátor, ez könnyen beszerezhető, de nem túl combos)
Corsair H75 (27mm blokk, 25mm vastag radiátor)
Corsair H80i (32mm vastag blokk, 38mm vastag radiátor, ez tökéletes lenne már nekem, de sajnos nem kapni sehol se)
Cooler Master Seidon 120XL (27mm vastag pumpa, 38mm vastag radiátor, kimenő széria, itt ott még lehet kapni, csak sajnos állítólag elég gyakori a pumpa meghibásodása, ezért nem merem bevállalni)
NZXT Kraken x31 (eddig ez a kiszemelt, ha nem jön össze jobb vétel)
Antec KÜHLER H2O 920 (Ebay-en lehet tudnék venni egy használtat, de mire ide érne kb 35k-ba fájna egyébként ez lenne a legjobb számomra, 29mm pumpa magasság, 49mm radiátor vastagság)
Vagy az imént említett Intel Thermal Solution TS13X amiről, a méretein kívül (Pumpa magasság 31mm, radiátor vastagság 37mm), gyakorlatilag semmi infót nem találni...Néztem még a Fractal Design Kelvin t12-is, de ennek kivételes esetben a radiátora lenne túl nagy (annak ellenére, hogy 12 centis venti megy erre is, túl széles, és túl hosszú a radiátora)
Illetve néztem még a Cooler Master Nepton 120xl-t, de ennek meg a pumpája túl magas (49mm), és nem tudnék még egy kis slim ventilátort se tenni fölé, hogy szellőztesse az alaplapot.[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
-
ezvan2011
csendes tag
Sziasztok 8120 alá melyiket vegyem most csak ezekre telik : DeepCool MaelStrom 240T vagy Enermax Liqmax II 240 ELC-LMR240-BS vagy Arctic Liquid Freezer 240 univerzális CPU vízhűtés ?
-
ezvan2011
csendes tag
Melyik lenne a jobb tuninghoz kéne ?
-
-
Grózi
Topikgazda
válasz ezvan2011 #4713 üzenetére
Azért a gyári ventiket tényleg cserélném(minden kompakton cserés),nagyon nem kompaktra valók.Eladod őket 1K/db áron aprón hamar és veszel rá 2db Apache-t.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
tudi13
aktív tag
Helló.
Nem sokára kap a gépem egy Corsair H90-es hűtést. A kérdésem az lenne, hogy hogyan is kellene bekötnöm rendszerbe. Adott egy Prodigy M ház, Z170 lappal. Jelenleg 2 venti megy elosztóval az egyik sys fan pinen. A másik pinen pedig 1 (ez a venti rendelkezik egy elosztó kábellel). A pumpát és a processzorhűtő csatijait hogy kellene bekötnöm szerintetek? -
Laraxior
titán
Nem lehet valahogy megoldani, hogy ezeknek a kompakt vizeknek mondjuk kívülre kerüljön a radija?
Már kettő is van a gépben, az egyik egy dual radis a CPUn, leginkább ezt tenném kívülre, a másik meg egy H90 a GPUn, azért pár óra game után eléggé melegítenek, de persze még mindig jobb mint a léghűtés."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz ScomComputer #4717 üzenetére
Már csak azért kérdezem, mert nem nagyon van a házon akkora lyuk hagyva ahol a blokk kiférne, amik a vízhűtésnek vannak hagyva lyukak, azok mind csak a csőnek vannak
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
VTom
veterán
Sziasztok!
Cooler Master Seidon 120V ver2-ről mi a véleményetek? Mennyire lehet zavaró a pumpa búgása?
Köszi!
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
W00dyka
tag
Sziasztok
Van egy
CPU: Intel Core i7 4770K procim rajta Cooler Zalman Reserator 3 MAX folyadékhűtő. Szerintem nem működik rendesen a hűtés mert boot alatt felmegy 70-80 fokra persze aztán beáll 40-re. Játék alatt 52-59 C. De szerintem nem működik normálisan a punpája hogy tudom letesztelni, hogy működik-e illetve mit tudok tenni ha nem ?U.i jól szellőző ház, ventik mennek rendesen...a vízhűtése is...
[ Szerkesztve ]
Steam: Marcinko1976, PUBG: Woodyka...........Már pedig itt rend lesz ! Mondta a nagymama és berúgta a szart az ágy alá !
-
Laraxior
titán
Nincsen azzal semmi probléma, akkor dolgozik a CPU rendesen, nekem is felugrik elég magasra a hőmérséklet. De csak pár másodpercre, akkor látom amikor tölt be még a Windows, már látszanak a monitorozás hőmérsékletei, de még töltődnek az automatikusan induló programok.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Grózi
Topikgazda
válasz W00dyka #4725 üzenetére
Ezért is kérdeztem a Vcore,Vccin értékeket-gondolom auto-n van minden...
(#4724) Laraxior
Persze,ha agyonfeszeli a lap(az esetek 98%)+ takony van a kupak alatt-tehetsz rá akármilyen hűtőt.Viszont,még ha gyári órajelen is hagyod,de veszed a fáradtságot és alulfeszeled-sokszor 20-30 fokot is hoz.Nekem a Pro Gamer alapba 1,3 Vcore-t és 1,870Vccin-t adott a 4790K-nak auto-n,stressz teszt alatt 10 másodperc alatt throotlingolt.Amikor végeztem a gyári 4,4-s órajelet 1,15/1,7-n betonstabilon tudta és 1,225/1,7-n a 4,6 Ghz-t és utóbbin 72 fokig ment el 20 kör IBT maximum alatt.(pedig nem is egy hú de jó kocka volt)Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
W00dyka
tag
Akkor ez igy megfelelő ? Ne aggodjak ?
Steam: Marcinko1976, PUBG: Woodyka...........Már pedig itt rend lesz ! Mondta a nagymama és berúgta a szart az ágy alá !
-
W00dyka
tag
Csak annyi hogy ha a történetnek itt volt az eleje akkor legyen itt a "vége" is.......
Feltehetően a folyadék "fogyott ki" párolgott el valahol, valahogyan, mert ha úgy fordítom a gépet, hogy a cpu van legalul és radiátor feljebb akkor nincs hőmérséklet gond.......de ez szerintem így csere lesz, mert nem látom a nyomát hogy hol ment el a folyadék........kivétel ha valaki tud megoldást javításra.
Köszönöm a cikket és a linket
-
-
W00dyka
tag
Felette van/volt.......mondjuk használtan vettem de idáig nem volt ilyen gond vele ......de nem baj van egy hely ahol még jobban felette lesz köszönöm .......
-
W00dyka
tag
Úgy az értettem, hogy az egész gépet egyben vettem/vásároltam használtan .......
De tanácsodnak megfelelően átrendeztem
legalul a cpu
hűtő felette és a kiállás lefele néz ergo a hűtőfolyadék legravitál a radiátorból a procihoz
ha így is vacakol akkor pasztázás ahogy korábban ajánlották és ha az sem segít akkor érzékeny és gyors búcsúKöszönöm urak mindenkinek a segítséget, és a cikket és forum bejegyzéseket azon még átrágom magam !
[ Szerkesztve ]
-
W00dyka
tag
No a tegnap estét teljes egészében a szerelésnek szántam és a következő az eredmény a korábbi hsz-ben lévő lett a legideálisabb helyzet, ám az érdekesség, hogy lehet itt valóban pumpa gond/indulási nehézség van/lehet mert ha a toronyházat lefektetem és úgy van a boot akkor nincs melegedés és Windows betöltése után egy percre felállítva a házat is minden oké marad, a hőmérsékletek megfelelőek
Ellenben ha úgy bootoltatom be a gépet , hogy toronyház áll akkor felszalad 80 C re.
-
1989rigo
tag
Kedves Mindenki!
Szeretnék segítséget kérni egy Corsair H60-hoz.
KB 5 éve van a tulajdonomban és az útobbi időben elég rossz hűtésfoka lett. 12cm ventije jó vízpumpa forog rendesen 4500rpm körül. Hűtőpaszta MX4.
Mi lehet még a gond?
Előre is köszönöm a segítséget.A megvásárolt termék értékelése után reklamációt nem fogadok el. Üdv Szabolcs
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz 1989rigo #4738 üzenetére
A gondozásmentes kivitel hátránya szvsz. Néha a rendes vizet is bontani kell ganajolni..lamellákhoz kiül a retek, csökken az effektivitás hőátadás terén pl. Ha nincs a radi tele porral (mosd át nyugodtan, a blokkot/elektronikát ne érje víz), még az is lehet, hogy a szivattyú kopott el..üzemóra is lehet ennyi idősen benne rendesen..nem örökéletű semmi, ami mozgó alkatrészt tartalmaz, a kopás megteszi a magáét.
Ha nem okoz nehézséget, a blokkot is szétkaphatod ganajolásra pl., hátha látsz bent valami csúnyát.[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Ha a Kompaktomnak a pumpája fixen alaplapi 3 pines csatlakozóval van ellátva, akkor azt rá köthetem a tápnak a molexére, egy ilyen csatlakozóval?[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
Én egy fan mate 2-re kötöttem a pumpát (Seidon 120V), és a fan mate-et kötöttem a molexre.
Így simán le tudom tekerni a pumpát olyan fordulatra, amin már nem zavar a zümmögése.
Hőmérsékletben semmi különbséget nem tapasztaltam így.Csak egy tipp.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Pöttön
őstag
Köszi szépen a jó tanácsot, ezt megfogadom!
De ennyi erővel köthetem az alaplapi csatira is, (új alaplapom lesz, most már nem vagyok lekorlátolva 2 csatira ) az is gondolom ugyan úgy 12v-ot ad neki, és akkor letudom majd szabájozni valamennyire, h a pumpa hangoskodna.[ Szerkesztve ]
-
btamas63
tag
Sziasztok!
Mit gondoltok erről? Van ennek értelme?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest