Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FoLey-v
addikt
Nah beszereltem a Kraken X62-öt én is a bepattintóst kaptam hozzá AM4-hez.
Felszabadult 2db Alpenföhn Wing Boost 2 Plus 140mm azt hátulra érdemes felszerelni?• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •
-
BogyóBP
addikt
válasz Floyd80 #11700 üzenetére
Szia. A linkelt manuálon az I jelzésű csavar ami rugós. Effektív a leszorító csavar ha mondhatom így.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
BogyóBP
addikt
válasz FoLey-v #11701 üzenetére
Hova hátulra? Egy ház infót dobhatnal vagy valami képet.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Floyd80
addikt
válasz BogyóBP #11702 üzenetére
Adtam volna, úgyse lesz Intelem egy ideig De az X-es csomagban nincs ilyen csavar.
Azt írják, hogy elég jó a customer service-ük és simán küldenek ha írsz nekik.Ha mégse akkor esetleg Asetektől lehet venni tartalék csavarokat, szerintem ezt is ők csinálták.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
BogyóBP
addikt
válasz Floyd80 #11704 üzenetére
Rendes vagy. Kar. En arra gondoltam hogy az aquaba garis így oda elviszem hátha tudnak segíteni.
-
Yany
addikt
A Ryzen 3900X most elgondolkodtatott engem a kompakt vízhűtésen. Mi most a legajánlottabb 280-as és 360-as AIO ár/teljesítmény szempontból?
Tudom, tudom, van az ajánlott lista, de az Enermax hűtő is benne van és az utódainál rendszeresen "salakot találnak a cuccban, szóval inkább itt élő beszélgetésben kérdeznék, ha nem bánjátok.
Igazság szerint még nem tudom, hogy mekkorának lesz hely felül, mert még a ház is függőben van. Amúgy O11 Dynamic, vagy Meshify C a legesélyesebbek eddig.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
BogyóBP
addikt
Csakis NZXT. Esetleg corsair.
[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
válasz BogyóBP #11707 üzenetére
Van ajánlott típus, vagy bármelyik okés tőlük? ThermalRight cuccáról, a Turbo Right-ról nem tudni már valamit? Csináltam egy gyors keresést, de nem találtam review-t, de nem is vagyok tapasztalt vízhűtéses témában, hátha valahol már megnyaggadták, csak nem tudok róla.
-
BogyóBP
addikt
A corsai h110i elég jónak számít halk a pumpaja nekem m22 és NZXT kraken van az is nagyon halk ha a gyári ventit ledobod róla és a pumpát 2200 ra befixalod.
-
Vaskobak
csendes tag
Sziasztok.
A kiszemelt áldozat ő lenne,ASUS ROG RYUJIN 360.
Megszeretném kérdezni a nagy szakikat hogy ő menyire számit jónak, az ára igen igen borsos így nem szeretnék elhamarkodottan lecsapni rá.
Elöbb meg kérdeznék egy két kolégát ki jobban vágja a dolgokat mint jó magam.
Előre is köszönöm további szép napot mindenkinek.Vaskobak
-
Floyd80
addikt
válasz FoLey-v #11710 üzenetére
Nálam is ilyen a belső most kb, csak három 120-as van felül, ami elől volt. Akkor a hátsót cserélnéd vagy hova akarod azt a kettőt?
Ilyen morgást nem csinál a X62? Nálam indítás után pár percig mintha levegős lenne, de aztán elmúlik.
-
-
FoLey-v
addikt
válasz Floyd80 #11712 üzenetére
Radiátorra tenném mint dupla ventis.
Nálam nem morog,elsőnek hallottam a szivattyút amikor beüzemeltettem,de azóta csöndben teszi a dolgát. A ventilátorok is alacsony fordulaton szépen mennek.
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •
-
Yany
addikt
MSI X570 akcióban most van Cooler Master Master Liquid 240-es. Az mennyire okés, ha ajándékba dobják utánad? Hangos, vagy karbantartási gondok előfordulnak vele? Vagy csak nem olyan hatékony, mint a fent említett gyártók termékei?
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
Nálam a pumpának van egy kis hangja, de egyébként teljesen rendben van. R5 2600-at all core 4.1-en 55C-on tartja.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Yany
addikt
Megnéztem pár youtube videót és úgy döntöttem, hogy továbbadok a MasterLiquid-en és egy D15-öst ültetek a tetejére. Srácok, mindenesetre nagyon köszönöm a segítségeteket az elmúlt pár héten, biztos vagyok benne, hogy a pár perce leadott Ryzen megrendelésem részben nektek köszönhetően lett tudatosan összerakott.
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
Kipróbálnék egy ilyen jellegű vízhűtést, cooler master H500 házba menne, 3600 r5 cpu-ra később 3700X, taichi x570 lap.
240-es radiátor fér be felülre.
Ezeket néztem eddig:
-DeepCool Castle 240RGB V2
-nzxt kraken x52
-CORSAIR Hydro H100i platinum seMit ajánlanátok?
Köszi
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Továbbra is keresek NZXT kraken M22 hoz lefogato csavart aki esetleg nem használja vagy a másik foglalatot használja..köszi. Sajnos az egyik csavarnak megszaladt a tetején a csavarhuzo és kinyírta így nem tudom be csavarni.
-
PadaVaJ
tag
válasz sittes79 #11719 üzenetére
Szia.
Deepcool Gamer Storm CAPTAIN 240 EX erről a sorozatról nagyon jókat írnak.
Látom RGBset néztél Deepcool Captain 240 Pro gondolom ráraktak 2 RGBfant.
Amiről jókat írtak Maelstrom 240NZXT igazából a X62ről van tapasztalat többen is megelégedéssel használják a fórumozók közül.
X52 se lehet rossz darab, csak érdekes módon drágább.Corsair Hydro H100i kimondottan jó hűtő.
Figyelmedbe ajánlanám még a Fractal Design Celsius S24 erről is jókat olvastam eddig.
Alternatívának megemlíteném nem lebeszélés célzattal Noctua NH-D15 SE AM4 bár ez léghűtő,
de kevesebb hibalehetőséggel (167mm helyed van tehát befér. Hátránya hogy jókora monstrum).A parti végén a gyalog és a király is ugyanabba a dobozba kerül.
-
slett27
addikt
Sziasztok,
Olyan kéréssel fordulnék hozzátok, hogy az FX 9370-esemre néznék valami combosabb (már ha van ilyen 120-as) kompaktot itt a PH!-n.
Erről kérnék véleményt. Van még bőven az aprón de a vastagabb radiátor fogott meg. Szerintetek ?
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
slett27
addikt
Ejj szerkeszteni akartam az előző hozzászólásomat, de már nem engedte.
Ha felülre szerelem a 240-es vizet akkor elég erős-e ahhoz a pumpa hogy felnyomja kellő képpen ? Nekem a Corsair házamban csak fent lenne hely egy esetleges 240-es víznek, de félek hogy a pumpa nem tudja kellő képpen keringetni a vizet ha felfelé kell nyomnia.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
Yany
addikt
válasz PadaVaJ #11721 üzenetére
Én melletted szavazok egyet. Szvsz egy 240-es AIO-val szemben szinte minden értelemben nyer a D15-ös, kivéve az esztétikumokat. De ez meg már a kérdező preferenciáján múlik.
Rengeteg összehasonlítást, zajtesztet és háztesztet végigbogarászva egyértelműen halkabb a D15 szinte minden 240-es AIO-nál, a VRM-eket is rendesen hűti és karbantartani is biztonságosabb/kevésbé macera. Nagyjából az X62-nél kezdődik, amikor egy AIO lelépi összességében a D15-öst, de itt is még súlyozás kérdése, hogy kinek melyik a jobb.
[ Szerkesztve ]
-
slett27
addikt
Igen, azt láttam, tengernyi youtube video van. Csak fura volt hogy a pumpa képes megfelelően nyomni a vizet felfelé. Nem volt még nagyon vízhűtésem, nincs tapasztalatom.
-
sittes79
addikt
válasz PadaVaJ #11721 üzenetére
Köszi,
Igen néztem a noctuakat is van valami különbség a sima Noctua NH-D15-képest, mert konkrétan az olcsóbb, mint az amd-és special edition.
Illetve még ezt néztem, Noctua NH-U12A ez azt hiszem a legújabb, de drágább mint a d15, igaz kisebb is és teljesítménye talán ua.
-
PadaVaJ
tag
válasz sittes79 #11727 üzenetére
NH-U12A Kisebb és drágább, szerintem minél nagyobb annál halkabban végzi ugyanazt a feladatot el (hely takarékos szűkös gépházban 120as ventilátorokkal jobban befér).
Maximális fordulaton nagyobb a hangja D15nek, de majdnem 40% nagyobb légáramlása plusz a bordája (gondolom valamivel a hűtése is) több tartalék van benne.Mi a különbség NH-D15 és NH-D15 SE AM4 között? Lényegében igazad van semmi.
Bizonytalan vagyok, melyik boltban mit árulnak. 2019től NH-D15 is rendelkezik AM4 lefogatóval. Boltok persze nem javították leírásukat így hát rá kéne kérdezni boltra, hogy van é hozzá AM4 lefogató (bután nekem egyszerűbb biztosra menni), de megéri azt 2-3ezer forintot egy kis utánajárás.[ Szerkesztve ]
A parti végén a gyalog és a király is ugyanabba a dobozba kerül.
-
Coyot
őstag
Sziasztok!
Azon filóztam mostanában, hogy megpróbálnék egy kompakt vízhűtést csak procira, mivel a 10+éves CoolerMaster z600-at sikerült odacsapnom a múltkor pont a felfogatónál, nem tudom hány le-fel tevést bír még ki. Nomeg érdekelne is a dolog.
Amin filóztam, az az hogy egyáltalán megéri-e 35-50 ezer között költeni egy ilyen rendszerre mikor 20-25 körül megkapni a legdurvább léghűtőket is, amik valószínüleg elboldogulnak a 65W-ps i7 7700-al, nade ugye gondolni kell a jövőre is, valamint muszáj emelnem a házventik fordulatát terhelésnél, mert teljesen passzív üzemben megy a z600 és pikkpakk eléri a 70-75 fokot, meg ugye alatta van egy 200W-ot fogyasztó vga is, gondolom nem kis köze van a melegedéshez.
A jelen rendszerem teljesen hangmentes alapesetben munka közben. Nade néha szeretnék vele némi játékot is futtatni, jellemzően este és ilyenkor ugyan nagyon halk még mindig de lesz némi minimális hangja a gépnek - emelnem kell ugye a venti fordulatot. Be quiet silent wingek vannak a házban 14centisek 3 darab - kettő elöl, egy hátul.
A kérdés hogy lenne-e egyáltalán bármi értelme kompakt vízet beépíteni, ha a totális csend a cél, terhelt állapotban is? Hely van a házban bőven jelenleg ez az állapot: [kép]
Má' nem
-
Floyd80
addikt
Elmúlt pár hónap tapasztala, mint kezdő kompakt vizes, hogy a toronyhűtő csendes ventivel verhetetlen a zajszintet illetően. Cserébe a víz tényleg nagyon jó hőfokokat kreált nálam, főleg úgy hogy előre tettem a radiátort. 8-10 fokról beszélünk kb.
A pumpa eleve zúg valamennyire silent módban is, persze ha lábnál van a gép, akkor nehéz észrevenni, fülelni kell, de tök csendes szobában hallani azért + ehhez jön jobb esetben két 14-es venti zaja, meg néha az áramlásnak is lehet egy kis morgó hangja.
-
Coyot
őstag
válasz Morris #11732 üzenetére
Na pontosan emiatt kérdezem.
Esetleg létezik-e valami extrahalk termék esetleg? Vga hőtermelése miatt bizonyára megérné áthelyezni a hőleadást mondjuk előre ezért nem dobom még a témát teljesen.
Volt anno épített vízhűtésem, mora2-es radiátorral nagyon jó cucc volt, de árban eléggé elrugaszkodott dolog az.
Floyd80
Igen ezt sajnos sejtettem, tényleg az a kérdés létezik-e valami extrahalk verzió vagy hagyjam az egészet.Má' nem
-
Morris
veterán
Nekem ebből a szempontból csalódás volt. Vissza is tértem a léghűtésre.
Igazából egy kisebb toronyhűtővel is jobban jársz. (Nekem Thermalright true spirit 120m bw van 9600k-n) Ha pedig amd vga-d van, akkor érdemes lenne alulfeszelni. Vagy házat cserélni, hogy a frontra 2 db 140-es venti odaférjen.[ Szerkesztve ]
-
Coyot
őstag
válasz Morris #11735 üzenetére
Köszönöm a segítséget, több helyről is olvastam, hogy drágább cserébe több hőt tud elhúzni, de mivel nem vagyok OC könig így engem igazából a halk rész érdekelne.
1070es vga-m van, a jelen helyzet nem tarthatatlan, mehetnék még halkabbra is igazából, de nem szeretném gyepálni az alkatrészeket így inkább hagytam pörögni a ventiket kicsit. A fronton van a két darab 140es most is, ahogy a képen is [linkeltem]. A ház pedig egy Fractal Design R6.
[ Szerkesztve ]
Má' nem
-
Coyot
őstag
-
Coyot
őstag
Bocsánat, pontosan ezt néztem helyette: be quiet! Dark Rock 4 Pro
Ehhez képest is ajánlottabb a Scythe?[ Szerkesztve ]
Má' nem
-
Morris
veterán
Ezek szerint elég nagy a szórás a minőséget illetően.
-
Yany
addikt
válasz #65537792 #11744 üzenetére
Igen, de mondjuk másfélszer többe is kerül. D15-ösnek 12 magnál és/vagy OC-nél kezd el értelme lenni, illetve 9900K-nak is jól esik, ha nem forralja fel a teavizet... de ez már offtopic eléggé.
szerk.: én végül a D15-ös mellett döntöttem, de nekem a csend és az évekig megbízható üzem mindennél fontosabb.
[ Szerkesztve ]
-
Coyot
őstag
válasz Speed® #11746 üzenetére
Ha megnézed a mostani is passzívan viszi a procimat, a gondom inkább az vele, hogy emelnem kell a ventik fordulatát terhelés alatt. Így jutottam el oda, hogy ha ilyen kompakt vízzel kivezetem a hőt előre akkor nyertem a procin is hangot, valamint felfele tud szellőzni a vga is -> még csendesebben hajthatom.
Így lövök ágyúval verébre, hogy a célom elérjem. A mostani z600 is 1 kg nem mellesleg
Szóval megyek a levegősbe, köszi mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
Má' nem
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
A Z600 marha régi darab, hiába a tömeg, vannak nála sokkal jobbak. Nekem is volt anno, passzívan nem igazán tud villantani, túl sűrűn lamellázott hozzá..a feleakkora HR-01 Plus is jobb volt nála ilyesmire, az utódok (HR-02/HR-22) meg pláne, ahogy a rájuk hajazó Brocken 3 is pl.
Oksa ;p -
szepsy
senior tag
Hali!
I9 9900k-ra szeretnék aio víz hűtést, húzva nem lesz.
ASUS ROG RYUO 240 vélemény.
NZXT kraken x62/x72- höz képest milyen?
Terhelésen mentesen hangja van-e?
Be quiet dark pro 3-am van jelenleg.
Ház NZXT H700i vagy be quiet dark base pro 900
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest