Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
laci1892
őstag
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni. Mostanában nagyon szemezgetek a megir karórákkal. Egy modell kifejezetten tetszik tőlük. Van valakinek tapasztalata a márkával? Mennyire megbízható?
Előre is köszönöm a segítséget ✌️
-
laci1892
őstag
Mondjuk nem feltétlen ragaszkodom a megir-hez.
Akárhonnan nézzük, ezek az órák Homage-ek.Ilyen jellegű órát ( homage) szeretnék keresni. A replikától ki tudok feszülni 😅😂
Van valakinek extra tippje hol érdemes körülnézni?
-
laci1892
őstag
válasz dzsi23 #22491 üzenetére
Az a helyzet hogy Nagyon sok Sportosabb órám van ( G -shock , protrek , mwmt Black) 😁
Viszont keresek valami olyasmit.. amit ing mellé, vagy picit elegánsabb viselet mellé is fel tudok venni. Szóval kicsit az elegánsabb vonalon gondolkodom.
Persze nézegettem magamnak az ismertebb nagyobb márkák közül számomra elérhető árszegmensben...
De a Submariner, Hublot , Panerai, Illetve IWC Homage-eket keresek leginkább. ezeknek az óráknak a formanyelve szerintem zseniális!!Mindennapi, átlagos használatra keresek alapvetően órát.
Nagyjából a 15-és 40 ezer között gondolkodom elsőkörben. Elsősorban kvarc felé nézegettem, mivel ebben az árban abból a - reményeim szerint - jobbak kerülnek a tokba. De Mindkét szerkezet érdekel. Mechanikus és a kvarc is egyaránt. Nem feltétlenül zárkózom el az automata órától. Csak az egy kicsit más árcédula.
Vízállóság nem feltétlenül szempont. Arra ott a G-shock :D
[ Szerkesztve ]
-
laci1892
őstag
válasz pulutodurumo #22883 üzenetére
Huh... Én pont ez miatt nem szeretettem volna anno olcsó /kínai automata órát.
Inkább kvarc... Mert abból az olcsóbb kínai manufaktúra is képes időtálló (bb) órát fabrikálni. Automata órát meg majd akkor, amikor lesz annyi felesleges pénzem hogy egy Eta szerkezetes órát vásároljak. Mondjuk egy
2983-2 vagy jobb chrono szerkezetes.Van is egy a kívánság listán :D
[ Szerkesztve ]
-
laci1892
őstag
Más...
Nagyon tetszik a Breitling b50 órája.
Egyszerűen képtelenség leírni mennyire jól elvan tálalva. Zseniális...! De az eredeti ára.. - főleg mivel super quartz szerkezetes - horribilis.Ismer valaki ehhez hasonló alternatívát?
A megirnek volt egy hasonló órája... De számomra túl egyszerű a kidolgozása
A Breitling :
A megir :
Ismer valaki egy jó alternatívát a megir helyett?
Egyébként
-
laci1892
őstag
A pár év alatt nekem is össze gyűlt pár órám. :DD
Imádom őket.
Főleg sportosabb vonal áll közel hozzám, bár még egy öltöny / elegánsabb óra kinézőben van :DDtalán egy Eta szerkezetes lesz. Van egy kifejezett modell ami tetszik. Karácsonyra lehet meglepem magam 🤣✌️
mádomaz órákat 😅
A megir új szerzemény, még nem rég óta van nálam... De mind kidolgozásában, anyag minőségben nagyon jó! Úgy voltam vele, szeretnék egy kicsit sportos- elegáns órát egyszerre. Abszolút jó a márka, elnyerte a tetszésem.
A Scitec már elég régi motoros. Durva de lassan 8 éves. Ez alatt 1x volt csak elem csere... De érdekes a pvd bevonattal ellátott óra tok még a mai napig nagyon jó állapotú ennyi idő után is. Épp csak használatból adódó karcok vannak rajra
Érdekes nagyon minimalista a design, de a 48mm átmérővel igen csak meggyőző. Ráadásul meglepően jó minőségű és pontos.
-
laci1892
őstag
válasz dzsi23 #22899 üzenetére
De megtud állni. Sőt... Meg is tud hibásodni.
De azért azt lássuk be... Hogy egy ETA vagy Seiko szerkezetet egyszerűbben tartasz karban vagy szervízeled ha szükséged van rá.
Például alkatrész is van hozzá. Nem éppen hátrány 😊De volt az elmúlt 3 év alatt 2 automatám, egy jaragar kínai szerkezetes órám, illetve egy replikám. Elég drágán vettem a replikát ( hamisítvány.... Soha többet... És nem csak azért mert nem megbízható. Ez fontos tényező ❗). Hülye voltam. Meg is bántam. Utóbbiban 1 év alatt a fogaskerék gyakorlatilag nullára kopott.... A rugók meg már nem voltak jó állapotúak akkor.
Gazdaságilag nem érte megjavítani. Ennyi, ezért lett sajnos " kukázva "A jaragarnak nem emlékszem mi volt a baja már... :/
Szóval a negatív tapasztalatok után úgy döntöttem, kínaiból max csak kvarc.
Szeretnék automata órát, mert egy mérnöki csodák... De nem akarok 50.000 alatt. Főleg nem kínait. Lehet vannak jók, de sajnos nekem nem jött össze.Érdekes... A Q&Q is kínai immáron 5 éves. Illetve van még egy kínai kvarc homage órám. Az 3 éves. Egyik sem késik vagy siet. Szóval elég megbízható szerintem!
-
laci1892
őstag
válasz pulutodurumo #22903 üzenetére
Mennyire nehéz őket utána szervízelni?
Gondolok itt a tisztításra vagy használatból eredendő kopás okozta szervízelésre?
Illetve honnan érdemes rendelni automatát?
Köszönöm előre is
-
laci1892
őstag
válasz dzsi23 #22914 üzenetére
Áh köszönöm az informatívegítséget!!!
Hálás köszönet, sokat segített
A Scitec órából van egy kék, az valóban nem felületkezelt. Illetve egy fekete az a pvd bevonatos :
Eta szerkezetes órákat tekintve két lehetőségen gondolkodom. Az egyik a tissot carson.
Ez olyan 70-80 kozottar van használtanA másik lehetőség ( és ez a valószínűbb ) hogy még várok a vásárlással egy évet .... És akkor egy omega.
Amit én néztem abban egy Eta 2824-2 szerkezet van. A Rolex subbmarinerre hasonlít. Csak az Omega tipográfiája jobban tetszik.
Nagyjából egy 200-230 ezer forint között mozog az ára használtan, azoknak amit nézegettem.[ Szerkesztve ]
-
laci1892
őstag
válasz dzsi23 #22923 üzenetére
Hm... Pár napja nézelödők csak a márka iránt komolyabban. Ezt eléggé be néztem akkor. :O
Mondjuk az Eta miatt nem lehet rossz a lz óra talán.. De azt hiszem akkor inkább a tissot marad.
A carsonnak is nagyon szépen ki van dolgozva a topográfiája. Illetve nem is túl vastag az óra,
Vagy nem ETA vonalon ami még nagyon gyönyörű az a Zeppelin.
[ Szerkesztve ]
-
laci1892
őstag
Üdv! Sziasztok, egy kérdéssel fordulok hozzátok.
Szemezek egy ideje a north edge apache órával Alin.
Van valakinek bármilyen nemű tapasztalata maga a márkával?
Elég vonzónak tűnik számomra. Sőt. Nagyon. Mennyire megbízható?
-
laci1892
őstag
Sziasztok!
Nem tesóm hátha tus valaki segíteni esetleg.
Szemezek egy north edge Apache 3-al esetleg magával a márkával vám valakinek bármilyen nemű tapasztalata?
Kicsit félek megvenni, vajon mennyire tartós, de baromira tetszik. Igazi outdoor órának tűnik, elérhető áron( banggood-ról)
-
laci1892
őstag
Üdv! Egy kérdéssel szeretnék hozzátok fordulni.
Seiko 5 Sports után nézek épp magamnak valami más órát is beszerzésre. Szembe jött Velem az invicta pro drive órái, meg a parnis pár modelljei, illetve a pagani design pár darabja amik lehetséges alternatívák lehetnek talán még.
A kérdésem az lenne hogy ezekről tud nekem valaki valamit mondani? Mennyire megbízhatóak szerkezetüket Tekintve?
Illetve a magasabb ár kategóriába eső 200m vízállóságot mennyire bírják valóban? Kínai PR marketing vagy azért nem sülnek be valóban rögtön az első úszás után?
-
laci1892
őstag
válasz 5-ös kezelő #26653 üzenetére
Na az a helyzet hogy beigazolódott a gyanúm. Sajnos végül egy Casio mdv 106 vette át a helyét a paganinak. Tök jó hogy automata meg minden... Picit dizájnosabb is mint a Casio duro... Tény!
Ellenben egyik barátom rendelt egy 1639-et. Még februárban. Beszélgettünk egy sör mellett a héten a vízállóságot illető kérdésről meg a kételyeimről. Végül odáig eszkalálódott a dolog hogy ő is kíváncsi lett a dologra. Elvitte nyomáspróvázni az órát. Kb meg is bukott rajta. 5atm felett.
😅
Utána elkezdtem bújni a netet, van aki állítja hogy az övé átment a nyomáspróbán. Innentől kezdve eléggé - szerintem - hullámzó a minőség. :/
Magyarul vagy jót rendelek. Vagy nem.
-
laci1892
őstag
Sziasztok.
Elnézést ha volt már a kérdésPagani design órákról mi a véleményetek? Főként így 2023 vége felé?
Hallottam hogy, elég véleményes a minőség. Vagy jó széria vagy nagyon nem. Általánosságban Nektek, akiknek van mi mondható el? Megéri rá pénzt kiadni?
Gondolkodom egy beszerzésénKöszi a tanácsot
-
laci1892
őstag
válasz Faresz1976 #33161 üzenetére
Hm... Köszönöm. Nagyon vegyesek a vélemények. Kronometeresek nagyon lehúzták. Viszont foglalkozott pár külföldi nagy portál velük akik szerették. Lehet rendelek egyet aztán meglátjuk...
-
laci1892
őstag
válasz Faresz1976 #33200 üzenetére
PD 1761-el szemetek egy ideje.
-
laci1892
őstag
Sziasztok! Sikerült vásárolni egy pagani design (Pd1739) órát. Hamarosan lövök képet, de felmerült egy kérdés.
Az az óra az nh39 szerkezettel van szerelve. Mennyire megbízható ez a Seiko werk? -
laci1892
őstag
válasz laci1892 #33317 üzenetére
Nos... !
Pár óra tapizgatás után elég pozitív a vélemény.
Kicsit féltem tőle, mondván kínai... azonban teljes mértékben pozitív csalódás.
Rakott indexek, kellemes letisztult forma és számlap. A lume elég gyenge, de ezért a pénzért nem rossz. Láttam drágább órakat rosszabb lume-al.
A szíj 8s teljesen rendben van. Az nh39 werk meg Seiko, azt gyanítom nem lehet rá panasz.
Arra lennék kíváncsi hogy a 200m vízállóság mennyire hiteles vajon? 🤔 Bár ennyi pénzért gondolom ne várjam el 😄Egyébként jónak tűnik a márka. Lehet nem az utolsó óra tőlük.
( Gyanítom a diver's 200m ISO vízállóságot még jobb ha nem is feszegetem. )[ Szerkesztve ]
-
laci1892
őstag
Srácok szembe jött velem egy PD
A seagull szerkezetekről mit kell tudni? Mennyire megbízható és szervízelhető werk?
-
laci1892
őstag
Jön a következő kiszemelt
[ Szerkesztve ]
-
laci1892
őstag
megérkezett a szépség 😁😁
-
laci1892
őstag
Egyébként a topik résztvevőit kérdezem.
Volt már köztetek bárki, aki nyomáspróbázott itt homage órákat? Parnis, pagani design... ETC?A napokban viszek egy G shockot nyomáspróbáztatni, mivel majd' 15 éves.
Gondoltam rá elviszem egyik új kínai csodámat. A felirat szerint 200m vízálló.
Száraz teszterbe kíváncsi vagyok mennyit tud. -
laci1892
őstag
Hali!
Új kínai óra van kiszemelt állapotban, van egy alin ami nagyon tetszik és elvileg tudja a diver's 200m-t. Egy san Martin
Nagyon tetszik, és picit az a cél hogy ne kelljen vízben sem levenni. ( Könnyű búvárkodás)
Az ára alin olyan 140-170 között mozog egy ideje.Viszont ez már pont az az ársáv, ahol igenis számít a vízállóság. Kérdésem az hogy mennyire lehet hihetni a ráírt marketingre?
Valamikor vettem egy paganit... Azt le nyomáspróbáztattam setcompnál Budapesten ( száraz teszterben). Körülbelül a negyedét tudta annak, amire a reklám szerint képes
Vagy 160-ért nézzék inkább nagy márkák háza táján?
-
laci1892
őstag
válasz dzsi23 #33733 üzenetére
Bazzeg, nem is vettem észre hirtelen. Köszönöm Neked , illetve nektek a segítséget. lehet nagyobb márka lesz.
Ellenben egy kérdésem had legyen tőled, vagy tőletek.
Eléggé megszaporodtak itt az automata óráim.
Van egy forgatóm de az csak duó. Tehát két órának jó csak.Na most... Van hogy egy órát hetekig hordok ( hangulat függő), így értelemszerűen van ami nem mozog.
Mi a jobb hosszútávon a szerkezetre nézve:
Vegyek egy forgatót pluszban még ami mozgatja, vagy húzzak rajta egy párat naponta... Esetleg nyugodtan megállhat lényeg hogy havonta jaratva legyen (?)Köszönöm előre is
-
laci1892
őstag
válasz Faresz1976 #33744 üzenetére
-
laci1892
őstag
Új érkező a házában 😁😁 ez a számlap állati
-
laci1892
őstag
válasz Faresz1976 #34062 üzenetére
Fém szíj ( gyári) nekem egyébként nem jött be. Valószínűleg majd rendelek hozzá. Nem mellesleg egyébként a Pofám leszakad attól hogy ezek a húzott szemüek ennyi pénzből milyen minőséget raknak le az asztalra bazze...
Oké persze, sumo homage... De akkor is nagyon durva. csak fun faktor miatt le nyomáspróbáztattam és tuti minden.
Az eszem eldobom. -
laci1892
őstag
Hali gyors kérdésem lenne. Heimdallr órákkal kapcsolatban mik a vélemények? Általánosságban a minőségük rendben van? Van egy teknős kiszemeltem köztük
-
laci1892
őstag
válasz Churpik #34095 üzenetére
Köszi ránézek.
Úgy fest jön egy teknős heimdallr... Plusz erősen töröm a fejem egy bronz tokos addiesdive órán.
Sajnos maradt még 2 hely az óra tartóbanBronz tokos Órán azért agyalok csak... Mert maga az anyag él. Oxidálódik.szimplán a hordás során kivált izzadság is erősít állítólag rajta. ... Stb. Mondjuk ettől lesz egy patinája... 😄
Viszont átkozottul jól néz ki a képeken.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Gyúrósok ide!
- Fotók, videók mobillal
- Már nem álom: 100 ezer dolláros magasságban a bitcoin
- Ukrajnai háború
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest