Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- PlayStation 5
- PlayStation 5 Pro teszt
- World of Tanks - MMO
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Xbox Series X|S
- EAFC 25
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #35341 üzenetére
Ma megyek az ajánlott gumidért nem biztos, hogy lesz 1,75-ös, 2,1-es tuti van. Eléggé hiánycikk a kisebbik, megnézem élőben a nagyot, hogy lássam a különbséget. Kérdés mennyit számít aszfalton.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #35362 üzenetére
Végül előre Conti extra light 26x1,75, hátra Conti Contact 26x1,75 lett. Betonon suhan ahogy kell, viszont ha egyenetlen, akkor eléggé ráz a terepgumi után. Kicsi nyomáscsökkentés, és OK lesz ez. A City Contact végül csak 2,1-ben volt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #35411 üzenetére
Köszi a tippet
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz GeneraL_XTX #35421 üzenetére
Nem tudom, lehet az is vmi szponzor-mez volt, vmi nagyon vastag karbonvázas triatlon gépet hajtott. Nem volt túl sok időm megnézni, de az arca Talmát idézte...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
_seth_
veterán
válasz GeneraL_XTX #37396 üzenetére
Az csak egy plusz védelem, 10 mm-es sodrott kábel a 13-as U lakattal kombinálva már jó lehet, nyergen vagy keréken áthúzva valamit csak véd.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
SOAD19
addikt
válasz GeneraL_XTX #37398 üzenetére
Pont ez volt a gondom az U lakatommal, még a vázat is bajos volt odazárni valamihez, igaz nem sok időt hagytam magamnak, hogy megszokjam, pár hét alatt váltottam egy Bordo-ra. Ezzel, már egy 15 cm átmérőjű fához is hozzá tudtam zárni a vázat kerékkel együtt. Viszont, ezt meg is kell fizetni.
-
_seth_
veterán
válasz GeneraL_XTX #37398 üzenetére
23 centi hosszú a lakat, ahogy néztem ez még elég lehet arra, hogy hozzálakatoljam valamihez. Még lesz páromnak egy láncos lakata így a kettő túrázni már csak elég lesz
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Gergő_
őstag
válasz GeneraL_XTX #40782 üzenetére
akkor mellékeled a tolvajnak a fűrészt a lakathoz minden egyes kiláncolásnál?
nem emiatt fogják ellopni, sajnos ugyanúgy mint egy lakásnál legalább 2 zár legyen az ajtón és valamilyen riasztó.
Azt hogy a spybike-ot nem lehet lelőni a sokkolóval, magasfesszel, kötve hiszem amúgy. tényleg teljesen fémburkolata van, körben, akkor talán... -
superecneB
őstag
Ne aggódj, azért a tolvajok viszonylag ritkán járnak 2500ft-os wolfram-karbidos fűrészlappal, és ha megnézted, láthattad, hogy kettőt is elhasznált rá (~5000ft) egy közönséges tolvajnak ennyit nem ér (bár ez csak tipp, fogalmam sincs, de a legtöbb videójukon egy bicaj lopás nem 8-11 perc volt hanem nyissz, és szevassz, vagy le se zárták a bringát), inkább fog egy könnyebb prédát amit nyuszis ollóval el tud nyisszantani és már ott sincs.
Ráadásul négyen állnak körül egy bringát kamerával nem csodálom, hogy egy járókelőt sem zavar a dolog.
Szerintem annyira ne félj tőle. (életszerű körülméynek?)
Ami viszont probléma az az, hogy a közterületi kamerák csak látszólagos biztonságot nyújtanak tekintve, hogy a rendőrség nagyívben szarik rá és nem tekinti bizonyítéknak. -
Doki-HUN1978
senior tag
Hasonlóképpen érzek én is, látva ezt a videót.
Azt gondoltam ennyi pénzért keményebb anyagú lakatot adnak, de úgy látszik ez is csak szopatás.Abban bízhatunk -ahogy azt superecneB fórumtárs is írja-, hogy nem vacakolnak 8-10 percig egy bringán a tolvajok.
[ Szerkesztve ]
"A szórakozottság a zsenik erénye"
-
_seth_
veterán
válasz GeneraL_XTX #40789 üzenetére
Ha egy lakótelepre viszik a bringát az külön bukta... a gps egyrészt mutat egy több tíz lakásos épületet aminek a pincéjétől akár a tizedik emeletéig bárhol lehet a bringa... ugyanakkor sokszor az ekkora panelek mellett sincs gps vétel.... le is merül, most már mindenki tudja azt is, hogy hogyan néz ki és, hogy egy faék egyszerűségű cuccal lehet kicsavarni... valamint ahogy írtad is, egy komplett csapat kell a követéshez és csak a szabadtéren tárolt bringáknál használható eredményesen, a többinél mire kiviszik, jelet talál, jelez az is idő. Az külön poén, hogy tőlük is ellopták az egyik bringát és meg sem lett, ez nem túl jó reklám pedig kamerával, külön adóvevővel, autóval, csapattal készültek rá.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #40902 üzenetére
Éppenséggel szoktak, de ha kellően nagy a pályaváz/outi váz, akkor nem fogsz kinézni rajta hülyén, ez butaság
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Gergő_
őstag
válasz GeneraL_XTX #40902 üzenetére
Az kit érdekel hogy hogyan nézel ki?
Én egy rozsdás női piros trek biciklivel toltam több mint egy hónapig, miután ellopták a mtb-om. Csak azért vettem újat mert elszakadt a bowden, és nem volt értelme ráfordítani... -
JColee
őstag
válasz GeneraL_XTX #41884 üzenetére
Kevlár miért is segít a defektvédelemben?
-
Norbika88
senior tag
válasz GeneraL_XTX #41886 üzenetére
Slime proval van feltöltve belsõ jelenleg ezt ajanlotak defekt ellen.
[ Szerkesztve ]
-
Norbika88
senior tag
válasz GeneraL_XTX #41890 üzenetére
Meggondolandó a nagy alma Hat igen nem olcso a slime, de tudja a dolgat, amig nem volt addig az elso rozsa tovis megfogott.Valamint azota lassaban ereszt allasaban is, elotte hetente utan kellet pumpalnom.
-
JColee
őstag
válasz GeneraL_XTX #41886 üzenetére
Te kérdésre mindig kérdéssel válaszolsz?
Kevláros külső esetén a drótperem helyett kevlárt raknak a gumiba, nem a defektvédelem miatt.
Bár a kevlárost deffekt esetén könnyebb cserélni, és össze lehet hajtogatni, ezért könnyen magával viheti az ember. -
Def26
félisten
válasz GeneraL_XTX #43673 üzenetére
Szia
Készlethiány volt. Holnap érkezik meg, futár hozza, a teljes ár 2945Ft Ennyi árgép szerint. [link] Kicsit féltem majd az S3 -at, de egyszer élünk.
[ Szerkesztve ]
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
D.Orion
veterán
válasz GeneraL_XTX #44105 üzenetére
Thx, de a magellan az korrekt igaz?
-
D.Orion
veterán
válasz GeneraL_XTX #44144 üzenetére
Nekem az SE WT19i-m egész telefonom kisebb, mint az S3-mad kijelzője. Valszeg nálam jobban mutatna/fogna. De egyébként 2K-t szerintem is megér.
-
D.Orion
veterán
válasz GeneraL_XTX #44150 üzenetére
Alig van bennünk közös öcsémmel, de egyben egyformák vagyunk, mindig kijjebb akarjuk tolni a határokat. De ebben szerintem inkább a váz és a teleszkóp lenne a gát, mintsem a fék.
[ Szerkesztve ]
-
D.Orion
veterán
válasz GeneraL_XTX #44153 üzenetére
Köszi a választ/elemzést neked is.
-
D.Orion
veterán
válasz GeneraL_XTX #44164 üzenetére
Az a vicc, hogy a 2013 Kross Level B2 29er 150K-ért még ennél is "szarabb" felszereltségű.
gmatti: Szerintem nézegess 2011-es, 2012-es kifutó modelleket. Lehet érdemes feladni a 29er méretet a jobb felszereltségért. Első hsz-t fusd át, hogy lásd pl. egy váltó vagy egy teleszkóp milyen szintet képvisel.
-
gmatti
csendes tag
válasz GeneraL_XTX #44169 üzenetére
" na de hát hasonló árban minimum SLX van, hanem XT." ez komolyan irtad?
-
D.Orion
veterán
Érzek némi iróniát is az írásodban. De bennem van a hiba, hogy azt veszem alapul, hogy egy kifutó modell mennyivel gazdagabb felszereltségű tud lenni. Én 150K-ért már nem szeretnék egynél több Alivio feliratot olvasni a kerékpár leírásában. Bár láttam már Deore + Acera házasságot is az előbb böngészve, be is csuktam gyorsan.
(#44171) gmatti: lehet találni, csak nem 2013-mas gépeken. Bár kisebb márkákon lehetséges.
Szerk.: Jut is eszembe, menni kéne aludni. Holnap is 4:20kor kelek. Bázeg.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
Még használtan se könnyű olyan gépet találni, ami integrált, mondjuk SLX váltás van benne(a htk legyen csak Deore), legalább egy Tora és Avid Elixir 1 vagy Alivio fékek, ugyanakkor 150k... Ezt a Mali-t nem okos húzás megvenni, de mégiscsak 29er, és annyira nem trágya, amennyire szoktak lenni az új összeállítások, a Merida gépe szvsz pl szarabbak, hát még a Kross mostanában.
mod:
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #44176 üzenetére
Nem is nézek bringát újonnan már, csak néha az árak miatt. Horribilis :/
madmike:
Első blikkre nekem fel se tűnt, de ja, ez dart2-es gép volt mindig is, elírta. Persze még úgy is jó - csak pici.
-
D.Orion
veterán
válasz GeneraL_XTX #44176 üzenetére
2010es váz, Magellan Polaris Sram Beginner, részben Sram X5-el, Dart 2 teloval, normális méretben 140K.
No, de tényleg húzok aludni.
-
madmike
őstag
válasz GeneraL_XTX #44181 üzenetére
Nekem van Beginnerem(kék vázas). Full x-5, RS dart2, viszont csak v fékek.
[ Szerkesztve ]
"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
gmatti
csendes tag
válasz GeneraL_XTX #44375 üzenetére
CST Salvo
-
Teasüti
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #44622 üzenetére
Jah, h az előre feltöltött belsőt hívod zselésnek! Azt hittem vmi exkluzívabb termék lehet.
Olvasva azt a bő Slug véleményt, nem biztos, h kéne. Bár munkába járni jó lehet, ha késésben vagy. Csak ezt karbantartani is szívás.Meg akkor már inkább nem Kenda belsőbe tölteném, hanem Continental-ba... Oké, h Slug meg Slime, ha attól még szar a belső. Gumirozott szelepház ennyi pénzért, jaj... A tieden már menetes a szelepház?
[ Szerkesztve ]
-
beci
őstag
válasz GeneraL_XTX #44619 üzenetére
Köszi szépen.
Hasonló védelemmel olcsóbb esetleg akad?Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
beci
őstag
válasz GeneraL_XTX #44692 üzenetére
Én itt néztem üzletbe.
Amúgy szerintetek ez mennyit érhet valójában?
[link]Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
belaazallat
addikt
válasz GeneraL_XTX #45267 üzenetére
Hali!
Mennyire nagy darab a haverod? Mert én 175 cm 120-125kg vagyok. És lejtőn lefele 40-es tempónál hirtelen megállok v-fékkel, ha kell. (szőke nő bringával hátra nézés nélkül akart megfordulni a lejtő alján, holott tudta, hogy jönnek mögötte)
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
csabi94
őstag
Szerintem elég kell hogy legyen a V-fék Neki, jól fog az, csak vizes, sáros időben rosszabb a hatásfoka. (szerintem)
Mondjuk az én véleményem olyan szempontból nem mérvadó, hogy sajnos még csak bovdenes tárcsáim vannak, nincs tapasztalatom a rendes olajos tárcsafékekkel. Majd nyár végén. -
dqdb
nagyúr
Srácok az olajos v-fékek érnek valamit? Érezni javulást a bowdenes után? Illetve mennyivel rosszabb a hatásfoka mint egy rendes tárcsásnak?
Emlékeim szerint Manitounak van gyakorlati tapasztalata a topikban Magura hidraulikus felnifékekkel.Milyen márkákat érdemes nézni belőle?
Körülbelül így néz ki a mondás, amivel többször találkoztam bringás oldalakon: ha bovdenes tárcsafék, akkor Avid BB7 vagy esetleg BB5, ha hidraulikus felnifék, akkor Magura HS33 vagy esetleg HS11. Ismétlem, ez nem személyes tapasztalat.Illetve mennyivel rosszabb a hatásfoka mint egy rendes tárcsásnak?
A hatásfoka átlagos körülmények között valószínűleg semennyire. Extrémebb esős-saras időben már vesztésre állhat. Az adagolhatósága már jó kérdés, erre nem tippelnék tapasztalat nélkül, és szerintem ez az igazán fontos azután, hogy képes vagy megállni vele. Bár az időjárás folyamatosan keresztbe tesz nekem, de még lightos tesztelgetéssel is arra jutottam, hogy ezen a téren rendes hidraulikus tárcsás és rendes hidraulikus tárcsás között is néha zongorázni lehet a különbséget.TripleB: Még meg sem tudtam kergetni...
Ismerős helyzet. Két hete volt generál, az volt az utolsó tavaszias nap, akkor került fel újdonság is, amit jó lenne meghajtani, de azóta folyamatosan rossz idő van[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Tomi_Sci
őstag
Haveromnak van HS33-as Magura, igazából nem ér sokkal többet a V-féknél, annyi hogy nem kell akkora erőt kifejteni a pofák mozgatásához. Cserébe macerás és költséges a karbantartása, meg nehezebb is. Ami viszont nagyon durva az a vázra kifejtett erő. Ha satura behúzza, akkor a Cube merevfarújának a támvilláját szétnyomja, mint a gumit. Centiméteres nagyságban lehet mérni a deformáló hatását. Mivel ugye nem ilyen erőhatásokra terveznek egy bringát, szerintem nem fogja meghálálni hosszú távon. Ha nagy fékerőt akarsz, akkor hidrás tárcsa, nincs mese.
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
belaazallat
addikt
válasz GeneraL_XTX #45309 üzenetére
Értem, terepre sáros körülményekre tényleg kevés a v-fék. Sajnos oda tárcsa kell.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
lefkosia
őstag
válasz GeneraL_XTX #45936 üzenetére
Szerintem sem egy szépség legalábbis..., de elfogadnám
egy kis videó
The Truth Is Out There
-
gmatti
csendes tag
válasz GeneraL_XTX #47267 üzenetére
Milyen láncot vegyél azt nem tudom, a patentszemhez nem kell szerszám.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz GeneraL_XTX #47267 üzenetére
Vegyél Shimano XTR -t vagy KMC X9 et, ezekkel nem szokott baj lenni. Új láncot nem kell megkenni, gyárilag elég jól meg vannak kenve. 100km -t simán el lehet menni gyári kenéssel. Utána meg folyamatosan kened ha igényli, tisztítod, lánc nyúlást mérsz, és akkor nem fog elszakadni meg sokáig bírja.
Patent szemet a kmc hez adnak, shimano hoz nem, oda át tudod tenni a sramot. Lánc bontó mindenképp kell mert valszeg ki kell venni a láncból hogy megfelelő hossza legyen a biciklidhez. -
Fáraó
őstag
válasz GeneraL_XTX #47319 üzenetére
Kézzel szét lehet szedni a patentszemet és feltehető a lánc, nem kell hozzá kinyomó.
9 seb PC971-es láncomból 2 szemet kivettem az optimális lánchosszhoz, oda kellett kinyomó.
[ Szerkesztve ]
VIGYORRRGAZMUS.....
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz GeneraL_XTX #47327 üzenetére
Elég ritka hogy jó a gyári hossz. Általában egy trekkingre, ahol 48 as tányér van meg 32 es tetejű fogsor, azoknál is ki kell venni 1-2 szemet, montikra 44-32 vel meg ilyenkor még felcsapódik a hátsó váltó 22-11 be.. Persze nem mindegyik lánc áll ugyan annyi szemből..
[ Szerkesztve ]
-
Reaper
őstag
válasz GeneraL_XTX #47645 üzenetére
Ha tudsz olcsóbban, akkor ne tartsd magadban
Vagy maga a gép nem az igazi?[ Szerkesztve ]
-
D.Orion
veterán
válasz GeneraL_XTX #49836 üzenetére
Érzem az iróniát, de még keresem. Azt hiszem megtaláltam: De?!?
Szvsz. két verzió van: Távol-keleten (többnyire Kína, Taiwan, Korea, Malaysia) legyártják és:
onnan darabokban érkezik a gép, itt pedig a betanított munkás összeszereli
ottani betanított munkás összerakja és egyben érkezik a gép90%-ban ilyen gépekkel tekerünk.
Szerintem az úgymond nagy márkák is ugyanígy állnak össze. Attól, hogy most Olaszországban vagy Németországban, netán az USA-ban rakják össze... Elméletileg az összerakás minősége nem szabadna, hogy függjön a szerelőüzem helyétől.
Aktív témák
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- X1 Carbon 7th 14" 4K IPS i7-8665U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Ryzen PC v3 , R5 4500 , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 320GB HDD
- AMD Ryzen 5 5600X Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-
- MacBook Pro 16 inch M1 Max 10c/32c 64gb RAM 1TB
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
- Új Asus TUF Gaming B650M-PLUS - AMD Ryzen 7 8700F - 32 Gb 6000MHz DDR5 KIT - 3 év garancia
- HP Smart autós/hálózati/air töltő 90W 12/24V 4,7 és 7,4mm centerpin új
- Rotel sztereó végfok eladó
- Használt akkumulátorok (csak az van ami a listában szerepel)
- Dell Latitude 5495/14"/AMD Ryzen 5 Pro 2500U/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/WIN 11/Számla/Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest