Új hozzászólás Aktív témák

  • fuze

    őstag

    Sziasztok!

    Nagyon nagyon elegem van a számítógépemből. Hogy miért? Leírom :D

    Kb. egy-két hete a rendszerem néha néha leállt kékhalállal. Gondoltam nem baj úgyis újrateszem hamarosan. Még előtte rendeltem egy új procit, később visszajeleztek a webárházból, hogy mehetek az új processzoromért(amd athlon 6400+ 3.2ghz). El is mentem érte, hazahoztam. Pasztát sehol sem kaptam hozzá, de másnap sikerült szereznem 400ft-ért. Beszereltem a processzort, a bekapcsoláskor a bios jelzett, hogy új proci és állítsam be a biosban. Rokon mondta, hogy elég ha belépek és mindent hagyok auto-n. Így is tettem. elindult a gép, kért egy restartot szinte azonnal. Jóváhagytam, majd amikor már tényleg bent voltam a rendszerben elindítottam a grafikai patchekkel feltuningolt GTAIV-et, hogy lássam hogyan viszi. Nagyon szépen futott a cucc, de egy perc után megállt a kép. Amikor újraindítottam a játékot akkor is. A crysis 2 már a menüben lefagyott. Akkor jutott eszembe, hogy meg kéne nézni melyik bios verzió szükséges ehhez a procihoz. A legújabb kellett. Le is szedtem az asus updatert, amely win alól frissíti a biost. Futtattam, végig is ment viszont a verifying rész nem sikerült a proginak és kiírt két lehetőséget. Próbáljam újra, vagy lépjek ki. Gondoltam nem szórakozok ezzel addig amíg hazavágom a lapot, inkább másik megoldást kerestem.
    Az ASUS-nál van a biosban egy "ez flash" akármi is amivel biztonságosabban nem is lehetne biost frissíteni. Rájöttem arra is, hogy az új bios telepítéséhez a régebbi procim szükséges, ezért visszatettem. Három lehetőségem volt: floppy, cd, pendrive. Mivel floppymeghajtóm nincs és cd-t nem volt kedvem kiírni, ezért bootolhatóvá tettem a pendriveomat, majd elhejeztem rajta az azt hiszem "bin" kiterjesztésű bios frissítést. Bementem az ez flash-be, fel is ismerte az új frissítést. Az előző bios update próbálkozásra visszatérve úgy tűnik sikerült az előző is, mivel a bios rendesen működött és új volt a verziószám is. Persze biztos ami biztos, lefrissítettem az ez flash-ben is. Ez sikeres volt. Na ez után már nem nagyon emlékszem mi volt :D, de azt hiszem működött a win, viszont itt már volt egy kékhalál asszem.

    Ezután elhatároztam, hogy újratelepítem a rendszert. Visszatettem az új procit a gépbe. Befejeződött az újratelepítés, majd feltettem vírusírtót és elkezdtem letölteni a windows frissítéseket. Kékhalál. újraindítottam, megpróbáltam újra a win7frissítéseket, egy darabig telepített, majd kékhalál. Többször is újratelepítettem a gépet, de mindig valaminek a telepítése közben: legyen az program, vagy win7frissítés, sőt néha még akkor is amikor nem csinált semmit a gép bedobta a kékhalált. Később már újratelepítés közben is. A másik vicces dolog az, hogy természetesen nem mindig ugyanazt a bluescreent adta ki. Láttam legalább 6-7 féle hibaüzenettel is. Mindig más.
    Példák:

    stop:0x00000101
    tx64.sys (ezt csúnyán írtam le, nem tudom kiolvasni úgyhogy lehet nem tx hanem más)
    page fault
    reference_by_pointer
    ntfs.sys

    Olvastam, hogy lehet memóriahiba. Lefuttattam a memtestet86-ot mind a 4 ramomra lefutott egyszerre és a végén 16 errort dobott. Ezután kivettem őket és egyenként futtattam a programot rajtuk, megvártam a 3 pass-t. Két ram bizonyult hibásnak az egyik 6 erorral, a másik csak 1-el. Nos ezek ilyen "páros" ramok amik együtt működnek. 2x2 pár 1gb-os memóriák. A mindkét párból az egyiket jelezte hibásnak, így pár nélkül vannak. Betettem a kettőt így, majd újrahúztam a rendszert. Ugyanúgy kékhalál. Kivettem az egyik ramot, így csak egy maradt. Az is kékhalál. Visszatettem a régi procit. Így is kékhalál.

    És most itt vagyok
    Bocsi a hosszú sorokért, de le akartam írni lépésről lépésre mindent.

    A számítógép pedig:

    Alaplap: ASUS M2N-E sli
    RAM: 4GB Transcend 800mhz
    VGA: Nvidia 9800 GTX+ 512 MB
    CPU: (RÉGI)AMD Athlon X2 4400+ 2.31ghz (ÚJ)AMD Athlon X2 6400+ 3.2ghz
    Táp: 420-as

    Ami biztos: Ez az új processzor jó az alaplapba, mert egy ph-s apróhirdetésben szereplelt egy gép ugyanilyen alaplappal és procival.

    [ Szerkesztve ]

    adms.hu | UI Designer

Új hozzászólás Aktív témák