-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
icm
tag
Holnap valaki lesz kint? Nekem ma nem jött össze.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
icm
tag
válasz konzumpro #126509 üzenetére
8.5g-vel Rastacsz, 13g-vel Ribárszki és 16g-vel Macnamara, Verti1 nem figyeltem pontosan de 14-15g rémlik és pedig 11-11.5g-vel használom a classic / signature verziót.
BAROMI jó kávét ad, de a henger kapacitása korlátozza a kimenő végterméket. Alapban 1:2-1:2.5ig is elmegyed, de az 1:3+ is elérhető dóziscsökkentéssel.
Én egy régi "kávés" bögrébe rakom a hengert, felöntöm forró vízzel, majd míg szöszölök kap még egy felöntést így olyan stabil 86+ körüli a henger majd ezt öntöm fel forrásban levő vízzel. Nincs még PID-es hattyúnyakas forralóm, az lesz a következő majd. Én ajánlani tudom.[ Szerkesztve ]
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
icm
tag
válasz sz.zs. #126537 üzenetére
Én nullától kb 11-12 kattanásig vissza tudok menni teljes zárásig. Ugye a fejrész meg a testen is a menetbekezdés helye változhat, így változhat akár a tényleges nulla pont is akár egymás után gyártott őrlők esetén is. Én ezt el tudom fogadni, persze lehet ez zavaró de ritkán van, hogy ugyanaz a kosár, ugyanaz a pöri, ugyanaz az őrlemény, ugyanaz a dózis megy két K4 tulajnál, ugyanazon a gépen Egy komolyabb kézinél ez lehet sokkal pontosabb, szűkebb tartományon belül van.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
icm
tag
válasz vendingo #126608 üzenetére
Látatlanban: a kifolyó mennyiséget korlátozod. Ha rövidebb a vízbe logó csődarab kevesebb víz tud feljutni, így közel 1:1 arányú italt készítesz, vagy ha rajta van a toldó akkor a közel 1:2 arányút készíted el - én így értelemezem.
Arányokat egy szimpla szűrővel tudsz még befolyásolni.. van itt lehetőség."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
icm
tag
válasz #98690560 #126671 üzenetére
Nem az első alkalom. Mielőtt bármi van, lehet a világos pörik / filter pörik nem jönnek be Neked. Ezen se a CasMo se senki nem tud segíteni. Van ilyen. Nekem pl a sötét pörik, a tényleg fekete széndarabok egykaptafák.
Azt tapasztaltam és nem casmo kapcsán, hanem az épp oldman filter volt, hogy egy bő 1-1.5 hónapos pihentetés baromi jót tett ám a kávénak. Kb az utolsó shotok voltak a legjobbak, amik bőven már a “döglődő” kávé fázisában kellett volna legyenek.
CM-et most dívik nem szeretni, tesztpöri nyafi. Fura, hogy a kávébár bazáron meg több órás sor állt hozzájuk. Nem mintha mérvadó lenne, csak úgy hirtelen eszembejutott."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
-
icm
tag
Sajnos kb 2 használat után láttam.. mondom biztos én vagyok a béna. Az vagyok, de kivételesen nem emiatt húzta meg. Hiába a két O gyűrű, kibillenti annyira.
Kalmár nem akarsz csinálni még?! Plíz?[ Szerkesztve ]
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
icm
tag
válasz koxkids #126813 üzenetére
Kétféle van. Van a Leverpresso és a Leverpresso Pro. A sima műanyag, nincs hőtartása a pro ami pedig fém, az nyilván jobban tartja de elő is kell melegíteni. 51es kosár épp nem sexy a szimplák miatt. Robot koppintás?! Akarod mondani a robot a faema baby koppintás ugye? Na de nem is ez a lényeg, kicsi, 110$, fene egye meg. Buzerál. Flair is készül valamire, habár engem a classic vonal után elvesztettek. Az annyira nem izgat.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
icm
tag
válasz Cathfaern #126831 üzenetére
Az a baj, hogy a pro az annyira irreális áron megy. A sima izgalmasabb lehetne de az meg polikarbonát. Az állvány kevés mérleg kivételével nem alkalmas mérésre. Handpresso-hoz tudom hasonlítani, jójó de azért lehet sokkal jobbat is venni. Apropó flair párhuzam, a neo 125$ míg a leverpresso 110$. És ezek ellenére is szívesen kipróbálnék egy leverpresso-t.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
icm
tag
válasz JackFeryll #126861 üzenetére
Bottomless 2in1 portafiltert írnak, az a classichoz is meg a signature-höz adott. A képen meg a flow controll portafiltert mutatják... Az a videóból is látszik, hogy a dugattyú itt is össze-vissza mozog. Azon nem sikerült javítást eszközölni.
Neo flex az 99$-ra lement, a korábbi 125$-ról az alap Neo 145$-ra ugrott fel. Majd lesz 58 flex is polikarbonátból...
Érdemes megemlíteni, hogy ütköző / véghatároló fül is került a karhoz, gondolom előre gondolkodtak és okos amerikai ahogy nyomja a kart lefelé szépen rányom az ujjára.
Hát izgalmas nem lett.[ Szerkesztve ]
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
icm
tag
válasz gboszi #126865 üzenetére
Elég kedvelt mostanság a Wacaco Picopresso is, tényleg baromi pici. Utazósnak elég jó.
Flairről csomószor volt szó, classic nyomásmérővel / vagy ha tudsz rendelni most usában 199$-ért van a Signature (dollár is aránylag jó)."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
icm
tag
válasz #98690560 #126942 üzenetére
Nem listázza nekem az avx-est sehogy. Köszönöm! Ezért kértem minden egyéb negatívnak vélt hangnem nélkül, ahogy írtam. Direkt végignéztem, kerestem is. A linked segítségével meg tudom nézni.
Másképp gondolunk a dolgok (pl.: pénz értékeinek) definiálására. Jobb szeretek egyértelműen fogalmazni, és nélkülözni a hanyag eleganciás megfogalmazásokat. Másképp fogalmazom, találtam nyomásmérő órát tényleg párezerért csak az nem M6 volt, és emiatt jeleztem vissza, hogy vigyázz! Az nem lesz jó. Máris két külön halmazról beszélünk (el egymás mellett) a pontos megnevezés hiánya miatt."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
icm
tag
válasz Cathfaern #126988 üzenetére
Egyrészt van egy excel táblázatom amiben a babok megnevezése, mennyisége, őrlőállása adott mennyiséghez / adott kávéfőzőhöz (gaggia, flair, mypressi), pörklési dátum, termőterület, feldolgozási mód, gépen beállított főzési hőmérséklet van feltűntetve. Nyilván ha lenne puNpa szabályzóm akkor felírnám ha lenne valami izgalmasabb profilozás, de egyszerű 9bar-os shotok esetemben.
A másik a coffee flow ahol vezetem a főzéseket - habár ez nem V60 inkább eszpressóhoz való, de ott van pre-brew notes, főzés előtt is meg tudod adni a bemenő paramétereket de ha lefőzted, rögtön utána is felviheted.
Beanconqueror-t már javasolták, Te is leszedted, bluetooth mérlegekkel is kommunikál."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
icm
tag
2019 óta fent van a thingiverse-n egy bolygóműves wdt. Oké oké ez nem teljesen az, de a lényeg kb ugyanaz. Weber kezd rájönni, hogy mindent spanyolviaszosíthat.
[ Szerkesztve ]
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
icm
tag
válasz SoundON #127447 üzenetére
Ez az igazi zsákbabkamacska nem? Viccet félretéve lehet lemaradt a címke? Előfordult azt hiszem, hogy egyszer nem volt rajta címke. Szerintem ez így izgalmasabb.
Nagyjából figyelve a kínálatot azért tippelhető mikor melyik lesz.Kicsit olyan érzésem van mint nyuszika meg a sapka esete…
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
icm
tag
válasz rastacsz #127434 üzenetére
Az szerintem inkább a brazil vagy a brazil-indiai. Mondhatjuk bolondbiztosnak ezeket. A kolumbiait az általuk előírt magasabb hőigény miatt kicsit érzékenyebbnek tekintem, majd flairen egy 3-9-6bar-os profillal megkínálom, de lehet tök felesleges.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
icm
tag
válasz RetepNyaraB #127457 üzenetére
Írtam már két ilyen moonraker-t nyomtatottnak. Egyelőre egyikkel se jártam szeremcsével, nincs meg az stl. Természetesen ha megkapom jól megosztom majd, pénzért
Nem tudok sokat nyilatkozni mert a szimpla vst-vel nem lesz kompatibilis."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
icm
tag
válasz vendingo #127520 üzenetére
Freiben találkozott a kedves NEJEM evvel (neki ízlett), így otthon is kellett készítsek. Sőt mondta, hogy próbáljam ki mert ízleni fog. Szkeptikus voltam aztán kellemesen csalódtam. Én az E.T.-t is szeretem, ezt is megkedveltem. Valami közepes pörkölésű babból készítettem az is lehet klasszik kolumbiai volt, nem emlékszem már. 3-4 jégkocka arra a kb. 200ml narancslé és a jégkockára öntöttem a kávét (akár egy kanállal akár kicsi kiöntővel). Akkoriban nem voltam túl nyitott kísérletezni, most simán eldobok egy adag kávét ha nem jön be (oké én szimplázom, de a lényeg ugyanaz), de kipróbáltam.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
icm
tag
válasz rastacsz #127567 üzenetére
Igen az a V1 és V2 volt. A V3 is műanyag hengeres, de valamit variáltak mert külön lehet a V3hoz meg a V1&V2höz hengert rendelni. Azt tippelném, hogy hátha masszívabb lett. Én a sima V3-mal szemezek irodába, az is lehet elgurul a gyógyszer (nem kizárt) és esztergálok egy hengert hozzá… persze első körben aluból. A PRO az teljesen más liga. Árban is. Fém hengerrel. Ezt javasoltam, mert itt nem kell szarakodni cserébe zsebbe kell nyúlni, robot feletti ár ami nem annyira sexy. DE a robot tudása a hátizsákban. Igazából állvány kell hozzá, nélküle elég szerencsétlen bármelyik. 51es kosár kell neki, aránylag normális méret.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
icm
tag
válasz WarLock07222 #127569 üzenetére
Pont ezt. Kisebb méretben.
jobb, rosszabb, kényelmetlenebb.. ennyi erővel csak mindent üdvözítő presszógép kell és a többi felesleges. Mi értelme GS3at venni, ugyanazt tudja mint a Bianca… vagy fordítva"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
icm
tag
válasz billyjoe #127622 üzenetére
Az egészből nekem az jött le, hogy de rohadtjóveddmeg a 078 filterre. Spro tökre meg volt elégedve a 064s-sel, jó a késprofil, frankó a cucc. Én megtartottam a 064s támogatást. Kíváncsi vagyok, nem volt dolgom kúposon kívül más örlővel, ez eléggé buzerál. Miért nem 078s? Mert semmilyen kés nincs hozzá. 64hez van választék, bármilyen ha valamiért izgalomra vágynék.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
icm
tag
válasz zolnagy #127666 üzenetére
Mert nem nincs olyan fúrószár ami flexibilis viccet félretéve a bojler és fej közötti összeköttetés megvalósításában segít technológiai furatként, ami le van dugózva.
LaPeppinán is van egy hasonló ledugozó csavar, no meg biztos több más gépen is. Csak épp ez van itthon[ Szerkesztve ]
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
icm
tag
válasz reset #127889 üzenetére
Nem, OPV az van külön.
Self-priming valve-nak írják. Innentől csak tippelni tudom, hogy a robbantott ábrát nézve nincs 3 járatú szelepe és arra tippelek, hogy a pogácsára eső nyomást a puNpa kikapcsolása után itt dobja el. Az más kérdés, hogy a 2gen classic-ban miért nem alkalmazták ezt... Vagy akkor nem erre van, passzolom. De érdekelne engem is, hogy mi célt szolgál."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
icm
tag
válasz reset #127922 üzenetére
Ötletes a nyomásmérő csatlakoztatása. Tetszikélem. Egyébként ez egy 16bar-os manométer ugye?
Nekem gőzöléshez a PID (mivel xmt7100at raktam be aktuálisat mutatja tehát Pv (present value) nem Sv (set value)) nagyon jó támpont. Olyan 145°-nak írt hőmérsékletről indítom a gőzt. Ne csapjon be, kis bojler, lehet ez nagy gőznyomásnak felelne meg egy 3 literes gőzbojler esetén… 120°C kb oda se matat a tejnek a “gőz”. Nem tudom a 145° milyen nyomásnak felelne meg, szóval így marad a tapasztalás. Vagy beépítesz egy pid-et
A másik fele, hogy innen már csak puNpa szabályzó és tudsz “profilozni”."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
icm
tag
válasz reset #127942 üzenetére
Ne tévesszen meg a LED azt jelzi, hogy nincs fűtés alatt már a bojler, tehát a termosztát kikapcsolt. Ez igaz mind a kávéfőzésre és mind a gőzölésre is.
Ezért is mondtam, hogy a PID emiatt is hasznos mert aktuális - már amennyire lehet aktuálisnak mondani, látod a bojler hőmérsékletét. Emlékszem az elején én is áááá max egy 9bar-os OPV rugó és az egyszerű tuning... aha 3-4 hónapra a vásárlástól már bent volt a PID
Ahogy mondtam, 150°C pid állásnál indítom a gőzölést - nincs nyomásmérőm, ha lenne tudnám mondani ez milyen nyomást takar. Így olyan 20-25°C tejhőmérsékletig levegőztetek (néha variálok még nem teljesen érzem melyik a jobb nekem) utána pedig mélyebbre tolom a fejet, 35°C tejhőnél lekapcsolom a fűtést (nagyjából 155°C környéke - ha jól csípem el a gőzölés indítását akkor nem sokat esik gőzölés alatt a hőmérséklet) és 45°C tejhőmérsékletig gőzölöm. A végén pedig kieresztem a gőzt a bojlerből, így hamarabb is hűl vissza. Látatlanban olyan 3.5-4 bar nyomásról indítanám a helyedben a gőzölést, felette a hirtelen nagy nyomás össze-vissza levegőzteti a tejet."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
-
icm
tag
válasz lojzi1 #128072 üzenetére
Egy tampert vegyél és egy másik talpat.
Egy 51.5mm-es és egy 53.5mm-es talp kell Neked.[ Szerkesztve ]
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt
- Vodafone mobilszolgáltatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- EAFC 24
- Skoda, VW, Audi, Seat topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hardcore café
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest