-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemethsza
tag
válasz kisza25 #48997 üzenetére
Nem a víz lesz jobb, hanem egy dolog 2-3 dl vizet x fokra felmelegíteni, és egy másik a teljes rendszert (jó esetben sok-sok fém résszel) egy adott fokra melegíteni. Az ital minőségében nem az a fontos, hogy az indulási pontnál hány fokos a víz, hanem amikor odaér a pogácsához.
"Tanútt embernek párlya nincs!"
-
soldier2
őstag
válasz kisza25 #49005 üzenetére
Pedig mindenhol az megy. Mivel ha valaki beleássa magát a dologba, akkor rájön, hogy ami a tömegnek van, megfelelően tálalva, reklámozva stb. az igazából nem jó. Nem ismerem a gépet, de ennyi idő alatt, még úgymond fűtőcsapolással sem tudod üzemi hőfokra hozni, bár ha elég sok benne a műanyag, az viszonylag jó hőszigetelő, így nem hűl le a víz, mire a kritikus helyre ér, cserébe nem túl tartós. A kapszulás gépeknek is ez a lényege. A vendéglátós múlt meg azért nem irányadó, mert 10 vendéglátó helyből 9,5-ben rossz kávét készítenek.
De amint írták már előttem, a lényeg, hogy neked jó legyen, elégedett legyél vele stb. De előre darált kávéból (még ha Illy az akkor sem) nem fogsz igazán jó kávét kapni. Ki van zárva.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Bazsee71
őstag
válasz kisza25 #49005 üzenetére
Ne vedd magadra, egyszerűen más a fórumtársaknál a minimál szint, mint amit a betévedő hozzászólók gondolnának. Mostanában - gondolom az ünnepek miatt - egyre több az olyan hozzászólás, ami automata, illetve otthoni kisgépekkel kapcsolatban fogalmaz meg rendkívül magasztos véleményt, miközben tudjuk, hogy minőségi espresso készítésére alkalmatlanok. Nem a 100k a követelmény, az általad elköltött összegből is lehet már - igaz használtan - jó gépet kapni. Sokadjára pedig már egyszerűbb egy kis szarkazmussal átitatott hozzászólást elsütni, mint huszadjára vitába bonyolódni, feleslegesen.
Szerk.: a CPU választós topikban sem érkeznének eltérő tartalmú hozzászólások, ha egy Celeron prociról írnál hasonlókat.
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz kisza25 #48995 üzenetére
Friss pöri/darálás kombóval adhat simán vállalható eredményt /és itt a vállalhatót hagyjuk meg ilyen viszonylag tág értelmezésben/, a kis Sencorból iszok néha egyet-egyet, 1 perccel a bekapcs után. Nem kell itt semminek átmelegedni, mert nincs itt semmi, egy pillekönnyű műanyag az egész. A tied ettől még jobb is. Nyilván egy profi géppark más dimenzió, nem is azzal kell összehasonlítani, hanem az igényekhez nézni h megfelel-e.
Surda: igen, nyomifokis, nem a kar, hanem maga a szűrő. Egy db pici likon spriccel ki a kávé.
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
válasz kisza25 #49000 üzenetére
annyi a baj a vendéglátó helyekkel, hogy az esetek 99%-ában at ottani espressonak köze nincs az espressohoz, a többi attól stimmelhet.
attól, hogy azt írja üzemkész még nem az, nem árt a fejnek és a karnak is átmelegedni, ami még ennél a kisgépnél is szerintem legalább 5-10perc[ Szerkesztve ]
-
vicces
addikt
válasz kisza25 #49000 üzenetére
na pont erről szól ez a topic amit az utolsó bekezdésben irsz, az elémélet megvan nálad is
hogy a szimpátiádat kicsit épitsem, elmondanám,hogy anno én is szemeztem ezzel a géppel. elég sokmindent lehet állitani rajta. előáztatást, vizmennyiséget, és a hőfokot is ha jól emlékszem.
coffee geares gailnek nagyob is tetszett a produktuma. /naná! hisz el kell adnia valahogy
lehet 1x anyámat meglepem egy ilyen masinával, de addig is még van egy noname ese podos novicsentó gépem még a pinyóban. anno 5000-ért nem kellett senkinek, ha behalt a senseoja a muternak, akkor megkapja ezt a podost. és ha már az sem lesz jó, kap tőlem egy ilyen delongit .. mert tényleg kiváncsi vagyok rá, hogy milyen.:)
-
vTamas35
csendes tag
válasz kisza25 #49021 üzenetére
Nagyon ne vedd magadra. Azért az általánosítás, mert a vendéglátóhelyek, kávézók 99%-nál franchise rendszerben üzemel a kávégép, valami "nevesebb" kávé forgalmazása mellett biztosítják a gépparkot. Az újhullámos kávézókon kívül viszonylag kevés helyet ismerek ahol frissen pörkölt kávét használnak.
Az pedig, hogy látatlanban is leszólunk kávémárkákat (ezt vtechun-nak is), az nem azt a konkrét márkát minősíti, hanem azt az egyszerű tényt tükrözi, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható összes kávé döglött már csak amiatt az idő miatt is ami eltelik a pörkölés napjától, addig a napig amíg leveszed a bolt polcáról, ez érvényes lenne egy világbajnok pörkölő legjobb kávéjára is. Nem véltelenül szenvedünk itt sokan a frissesség megőrzésével, mézesüveges adagonkénti fagyasztással, egyéb beteg dolgokkal... és itt max pörköléstől számított 2-4 hetes tárolásról beszélünk, nem pedig arról, hogy 1-2 évig áll a polcon a csomag.
Az általad említett gépek kialakítása egyébként pont ezeket a kávékat szolgálja ki, azért van benne nyomásfokozós kar, hogy a döglött kávéból hozza ki ami ki lehet hozni belőle, mű cremával stb. Ezzel ellentétben, a a fórumosok által használt géppark lényege (értékhatártól függetlenül), hogy a nyomást te hozd létre a pogácsával, amihez elengedhetetlen a friss alapanyag, a megfeleő szemcseméretű őrlemény, annak egyenletes elosztása, tömörítése annak érdekében, hogy a kioldás megfelelő nyomáson, megfeleő hőmérsékleten, megfelelő idő alatt és egylenletsen történjen.
Itt a vita nem a gépek, vagy a kávék áráról, minőségéről szól, hanem a kávé elkészítésének két gyökeresen különböző módszeréről. Mindkettőnek van létjogosultsága, az egyik a tömegeket szolgálja ki, a másik pedig azokat akik itt irogatnak...
[ Szerkesztve ]
O1G
-
Bazsee71
őstag
-
von toth
tag
válasz kisza25 #49073 üzenetére
A daráló-gép kombóból a daráló fontosabb. Mert a géppel még valamit lehet trükközni, de egy szar késes produkcióval nem. Ezután a kávé aztán a gép. Legalábbis tapasztalataim alapján.
Evribodri:
A robustát meg igya meg akinek hét anyja van című népdalhoz meg csak annyit fűznék, hogy ízekről feleslegesen vitatkozunk. Akinek ez jön be, el fog hajtani egy pi-uppal. Van, aki direkt ezt az ízt keresni. Van aki sósan szeretni, van aki zsírosan. Van, akinek az a pálinka ami legalább 50 fokos valaki félóráig süti a rántott húst és van akit nem lehet meggyőzni, hogy az étcsoki jobb mint a tejcsoki.
A környezetemben is vannak olyanok, akik a híg löttyöt szeretik, mert ahhoz szoktak hozzá. Beidegződés.
Felújított Jura, bele a Bravos, hőfok jól feltekerve. És nem fogod meggyúőzni, hgy ez nem hogy nem teljesíti a presszó minimumát, hanem egyenesen szar. Mondjuk engem meg arról, hogy a libamájból desszertet lehet csinálni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- iPhone topik
- Call of Duty: Mobile
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topicja
- Súlyos adatvédelmi botrányba kerülhet a ChatGPT az EU-ban
- Eredeti játékok OFF topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Play Áruházban is fellelhető a legjobb Samsung segédalkalmazás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest