- Diablo IV
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- PlayStation 5
- Hivatalos, hogy Game Pass-be jön a Call of Duty: Black Ops 6
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- DOOM: The Dark Ages címmel jön a sorozat új része?
- EA Sports WRC '23
- Élőszereplős trailer érkezik a Call of Duty: Black Ops 6-hoz
- World of Tanks - MMO
- Konzolokról KULTURÁLT módon
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronin s8
senior tag
válasz vendingo #7774 üzenetére
Hát nem egy jó kávé, az biztos! (mert ugye az a jó kávé ronin s8 szerint, amit szokásos odafigyeléssel jóra lehet főzni ), de nem is rossz. A másik kettővel nem érdemes kísérletezgetni, csak pénzkidobás.
Én csináltam már jó Illy-t kisdobozosból, ami a másik fórum szerint eleve lehetetlenség,
Olyankor azért valami élvezhető, marcipános - csokis - közelebbről nem meghatározható jurópien ízvilágot mutat."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
adpeter
tag
válasz vendingo #7841 üzenetére
Sokat ne várj! A santos nem egy nagy durranás magában,Inkább keverékekbe való.Szvsz.
13 perc 235 fokon? Nálam ugyanilyen beállítással legalább 15perc kell az ilyen sötét pörihez.
Mennyire melegítetted elő a dobot? Saját hűtéssel hűtötted?"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
adpeter
tag
válasz vendingo #7844 üzenetére
Érdekes mindenesetre.Lehet a te fűtőszálad valami special turbó edisön !
Kelleni nem kell éppen,de én szoktam 3 perc 95 fokon.
Hogy mennyi jelentőséggel bír azt sajna még nem volt időm kitapasztalni."-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
lagoon79
tag
válasz vendingo #7844 üzenetére
érdemes egy kicsit olvasgatni külföldi oldalakon, különböző kávéfajtákhoz tartozó különféle profilok után. aztán egy stopper, jegyzetfüzet és a hőmérséklettel való játék alapján összeáll a dolog. mondom ezt én, aki még életében nem pörkölt. tehát módosítok, mindezt a gyakorlott pöris ismerősök beszámolói alapján gondolom
valamint, ha én egyszer nekiállok, akkor ez alapján fogom csinálni[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
válasz vendingo #7847 üzenetére
Brazil Santos jellemzően magában nem egy nagy öröm, talján blendekben előszeretettel használt alapanyag.
"Brazil Santos is usually used as a grading term for Brazilian coffee rather than a variety of Arabica. The name refers to the port in Brazil where coffee passed through, and was regarded as higher quality than "Brazilian coffee". Brazilian Santos is usually of the Bourbon variety."
Blendelésnél szokták mondani "More body and sweetness, add a dry-processed Brazil Santos or a high grade India."
Examples of espresso blends:
A typical blend: 60% Brazil Santos, 20% Colombia Supremo, 20% Guatemala Antigua
An easy blend: 60% Brazil Santos, 40% Uganda Bugisu.
A chocolate blend: 60% Brazil Santos, 20% Yemen Mattari, 20% Ethiopia Harrar
A heavy blend: 60% Brazil Santos, 25% Ethiopia Djimah (dry), 25% Sumatra Mandeling
A bright, aromatic blend: 50% Colombia Supremo (or Santos), 25% Guatemala Antigua, 25% Uganda Bugisu
A wild complex blend: Brazil Santos pulped 55%, Ethiopia Yirgacheffe 20%, Indian Monsooned Malabar 15%, Uganda Robusta 10%.:. bl4ze .:.
-
bbuffy
senior tag
-
ronin s8
senior tag
válasz vendingo #7880 üzenetére
Az egyik legkomolyabb brand a digóknál. Illy Feri először náluk tanulta a szakmát, mielőtt önállósította magát.
A kávéik jellegzetes édeskés ízre vannak pörkölve. A Gourmet szerintem mindent ütne, ha lehetne itthon kapni. A kávézók általában az olcsóbb 60/40, max. 80/20-as blendeket főzik a Hausbrand-tól.
Az egyik kedvenc márkám."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
vendingo
veterán
válasz vendingo #7913 üzenetére
Szerintetek tudtam várni a főzéssel pár napot?
Pár órás pöriből főztem egyet, és azt kell mondanom, hogy oda vissza pofánveri a bolti szarokat, de lesz ez még jobb is.
Most hagyom pár napot pihenni, aztán újból nekiugrok.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Hami33
aktív tag
válasz vendingo #7977 üzenetére
A szemes kávé pörkölés után sokáig széndioxid gázt enged magából ezért van a szelep is minden zacskón hogy ki tudjon menni a gáz,de levegő ne menjen be.A darálás közben nyilván már sok gáz elillan ezért nem fújja annyira fel a zacskót inkább csak aromazáró szelep van rajta.
[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
válasz vendingo #8091 üzenetére
kartömítés Gaggia (Baby, Espresso, Dandy, Classic)
Egységár (darab): Bruttó: 121 Ft
Cikkszám: G018...
2 csészés szűrő microperforált 14 gr
Bruttó: 387 Ft
Cikkszám: 521997ha nincsen akkor egy vakszűrőt is érdemes rendelned visszaöblítéshez, tisztításhoz :
vakszûrõ (tisztításhoz) 57 mm
Bruttó: 298 Ft
Cikkszám: 10-106.:. bl4ze .:.
-
Bandus99
őstag
válasz vendingo #8126 üzenetére
Csak azon morfondirozom, nem lett volna jobb, ha elotte kerdezel?
Oromomben en is jelzem, hogy visszakaptam immaron pidesitett GC gepemet, tegnap hozta a posta.
Meg ismerkedni kell vele.Olvasgatom itt a tamper dolgokat. Nekem az 1es szurohoz van egy kismeretu tamperem ami a szuro kozepebe tomoriti a kavet. Mereteket most nem tudok irni, otthon van. Ez nem tudom a tudomany jelen allasa szerint mennyire jo megoldas.
Masik kerdes rakerestem a topikban a norda vizre, de nem talaltam orszagos halozatu uzletet amiben kaphato.
Az itt emlitett CM minek a roviditese?Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Diablo IV
- TCL LCD és LED TV-k
- Xbox tulajok OFF topicja
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- DIGI internet
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Dobhatja a Google az Exynost és a Samsungot
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest