Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
NeoPampalini
senior tag
Nincs nekem szerencsém ezekkel az Ariston kazánokkal...
Egy Genus One 24 melegvíztárolós cuccot cseréltem le teljesen nemrég, már a fél bele ki lett cserélve (a ventilátortól a panelig), de az istennek nem működött tovább 30 másodpercnél se a fűtés, se a melegvíz gyártás, és kábé az összes hibakódot random képes volt dobálni.
A szerelőm azt mondta, az "eggyel butább" Ariston jobb, így lett belőle egy Clas One. Egyrészt, másrészt ez csavarpontosan ugyanaz, mint a Genus, tehát nem kell átszerelvényezni semmit.
Régi kazán le, rendszer átöblít, új kazán fel, tök jó... volt, kb. két hónapig. Most, hogy már fűteni is kell(ene néha), ugyanazt csinálja, mint a régi, annyi különbséggel, hogy csak a melegvízzel van probléma.
Valami átok lehet ez, mert általában akkor jelentkezik, ha odakint kb. 10-12 fok van (vagy kevesebb), azaz este, amikor fürdenék, nincs melegvíz.
Reset után elkezd küzdeni a készülék, hallom, hogy fél percig ég a láng, satöbbi, utána a keringetőn (?) kívül mindent leállít, gondolkozik 10 másodpercet, újrakezdi, és minden 3-4. ilyen körnél 1p2 hibával leáll.
A hibakód 1p2, amit nem értek, mert ez az internet szerint nem is a melegvízre, hanem a fűtésre vonatkozóan jelenti azt, hogy "elégtelen keringetés"... WTF?
Na, mindegy, itt nem megoldást keresek, csak ki akartam írni magamból, holnap hívom a szerelőt, hogy vuduzza meg, mert ez nem állapot. Szerintem már utál engem, annyiszor járt nálam január óta.
-
Kroni1
veterán
válasz NeoPampalini #751 üzenetére
Nem lehet h nem is a kazánnal van baj, hanem valahol a vízkörben..?
MÁS: Ariston kondenzációs kazánunk van pár éve, de de még nem volt karvantartva, szeretnék neki egy megbízható szakemberrel történő karbantartást. Bp csepel lenne, tudtok ajánlani valakit?
-
Kroni1
veterán
válasz NeoPampalini #753 üzenetére
Köszi, jhétre meg is van az időpontom!
-
JoinR
őstag
Sziasztok, van egy Bosch GazStar 4000W kazánom, és nem jövök rá, hogyan tudom beállítani az üzemi nyomást.
Elolvastam a manuált, de sehol nem derül ki, hogy pontosan hol is van a töltőcsap. A házban máshol nincs plusz csap valamelyik radiátor mellett pl., úgyhogy feltételezem a kazánon keresztül állították be korábban a nyomást..[ Szerkesztve ]
-
szimcsi
senior tag
Hello,
Westen star condens kazánunk van, 5éves.
Elmúlt 1-2 évben fűtési szezonban elég sűrűn 110-es hibakóddal leállt a készülék.(heti 1x néha napi többször)Biztonsági termosztát beavatkozása túlmelegedés
miatt (valószínű szivattyú leállás vagy levegő a
fűtőkörben).Most idén is lett karbantartva nyár végén + ki lett benne cserélve az elektróda és termosztát is. 1-2 hetente most is előfordul, hogy 110-es hibakód van, pedig még annyira nem megy sokat.
Ez mennyire "gáz" amúgy?
KösziXP
-
bigdady
nagyúr
Sziasztok
Lenti termosztát gázkazánhoz is? Le kéne cserélném a Termomax 24krk egyik termosztátját. Jól értem ez jó nem konvektorokhoz is ugye? Csak adnak hozzá egy konvektoros egységet is.
[link][ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen routert?
- Ukrajnai háború
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Háztartási gépek
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nyomtató topik