Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpG
csendes tag
Immár bizonyosság, hogy a notebook Seagate 500GB-os (Laptop Thin) SSHD-ja bedőlt. Gyártva: 2014-03-25.
Elég jól megbecsülték az élettartamot a kis sárgák . A cimbi megpróbálja menteni a menthetőt (HDD Rgenerátor stb.), de egyre kevesebb a remény. A partíciók némi molyolást követően láthatóak, de még nem sikerült semmit lementeni (elsősorban a recovery lenne fontos - érthető okból).
Ha nem működne, hogyan lehetne a géppel megvett (jogtiszta) W8-ra szert tenni?
Van valakinek ilyen tapasztalata?(Most már egy WD5000LPCX (500GB) figyel már a gépben.)
[ Szerkesztve ]
SpG
-
félisten
Gondolom megvan a gép alján, vagy az akku alatt a COA-matrica.
Az ott szereplő KEY-t szvsz bármilyen utólag telepített W8-ban be tudod aktiválni, nem csak a recovery-ből telepítettre. (Illetve most már a W10 is alapból beveszi a telepítéskor, és mivel már csak ebben a félévben lehet régi kulccsal az új verziót aktiválni, talán megérné egyből azt felrakni.)
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Doky586
nagyúr
"hogyan lehetne a géppel megvett (jogtiszta) W8-ra szert tenni?"
Letöltöd a Microsofttól...
A serialt pedig (elvileg) az uefi tartalmazza.. -
i are robot
senior tag
Először is köszi!
Viszont nem tudom, nem vagyok benne biztos, hogy nálam ez van, mert semmi egyéb táphibára utaló jel nincs, mindig elindul, normál esetben alvó módból is feléled, tehát alapesetben üzemszerűen működik, csak az elmúlt héten kétszer is azt tapasztaltam, hogy amikor 10-15 percekig másoltam rá, akkor azután csinálta ezt. Most reggel próbaképp megint másolgattam rá dolgokat, és most semmi gond nem volt vele. Túl sokat mondjuk nem nyúztam még, csak próbaképp kezdtem el kimenteni az adatokat, és nem is menne 24/7, hanem csak néha használnám, amikor épp kell a rajta lévő adat.
Bár az lehet, hogy egy látogatást megejtek a boltban, ahol vettem, hátha tudnak valami okosat monndani.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
Sajnos a standard adatellenőrzés nem ír semmit a lemezre..
A HDSentinel PRO verziójában van egy olvas-ír-visszaír nem destruktív teszt, az felújítja a mágnesezést a meglevő adatok alatt is, de ez nincs benne a normál HDS-ben. De ez tényleg csak akkor kell ha 1évnél ritkábban veszed elő a fiókból és akkor is csak növekményes mentést csinálsz rá..Az is rendbe teszi a mágnesességet ha lemásolsz róla mindent 3. hdd-re, majd (gyors?)format és visszamásolsz mindent (adatellenőrzéssel).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Segítség, elromlott a merevlemezem!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest