Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
eXoGopher
csendes tag
válasz csucsbicep #29582 üzenetére
Sziasztok!
Az utóbbi időben a HDSentinel furcsán viselkedik, és nem tudom eldönteni, hogy ez tényleg valami hardveres, vagy inkább szoftveres probléma. Van egy Samsung 1 terás HDD-m, illetve egy 2 terás WD Black. Az elsőre van telepítve a Win7. A WD HDD-re soha semmilyen hibát nem írt ki, bár azt meg kell jegyeznem, ez SATA III-asra van bekötve. A Samsung HDD-re renderesen kidobja, hogy 0%-os kondíció, és RAW read error, majd visszaáll a rendes kerékvágásba, újra 100% és semmi hiba... Garanciális még, ezért megkértem a boltot, hogyha tudnak adjanak egyet kölcsönbe (160 gigás használt Samsung), amire átteszem a rendszert ideiglenesen a garanciális csere idejére. Rákötöttem egy másik SATA II foglalatra, és hasonló hibákat produkál. Elbizonytalanodtam, hogy mi lehet a hibás.
Képeket készítettem a jelenségről, és kimentettem szöveg fájlba a hiba leírását, hátha ez segít valamit:http://people.inf.elte.hu/gagsaai/hdd
Szinte a teljes gép vadonatúj. Nyáron vásároltam a tápot, az alaplapot, a RAM-okat, a processzort... Kábel cserével is próbálkoztam de a jelenség ugyan az. A Win7 most január végén lett újra telepítve. Valakinek valami ötlete van? Vagy lehet tényleg, hogy mindkét HDD-nek lenne egyforma hibája? Köszönöm előre is!
ui.: Bocs, véletlenül nyomtam a "válaszadásra", "új"-ra akartam nyomni, csak későn vettem észre...
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz csucsbicep #44272 üzenetére
Üdv!
Az adatokat mindenképpen le kéne menteni róla egy megfelelő állapotú HDD-re, nehogy úgy járjon, mint a filmben az illető [link].
Aszem ugyanez a gyári Seagate notivinyó volt nekem is a laptopban, aminél pár hónap után lement a kondíció 30-40%-ra és csak termelte tovább a bad sectorokat. Szerencsére kicseréltek WD-re, azóta nincs vele probléma. Kopp-kopp.Na meg ki tudja hogyan volt használva az a laptop, illetve egy külső vinyónak alapból nem tesz jót az esés. Ha látszólag működik is utána rendesen, azért nem árt inkább megelőzni annál is egy mentéssel az adatvesztést. Illetve én egy ilyen leejtett HDD-t nem tennék a gépbe OS alá + fontos adatoknak...
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz csucsbicep #44272 üzenetére
"Jelenleg a vizsgaidőszak kellős közepén van, szakdoga stb"
Majd azt mondja: Azért nem készült el a szakdogám mert tönkrement a laptopom hddje és a teljes kutatási anyag elveszett, pedig már megvolt a megoldás a hidegfúzióra és a pertétum mobiléra is...
-
pjen
félisten
válasz csucsbicep #44274 üzenetére
Vegyél egy uj SSD t a barátnőd gépébe.A Tiédbe hagyd ami van és a személyes adataiddal sem lesz gond.
-
King Unique
titán
válasz csucsbicep #44274 üzenetére
Mindenképpen. Azért manapság egy notebook merevlemez nem olyan drága: 500 GB | 1 TB. Illetve, ha már Seagate, akkor abból is az átcímkézett Samsung Spinpoint M8 sorozat inkább.
Egy bad sectoros vinyót én nem pakolnék rendszer alá és főleg nem tárolnék rajta fontos adatokat. Max. esetleg befognám TV-hez filmet nézni. + Ahogy sejthető volt, az esés után a külső vinyó is kezdi megadni magát... Tehát inkább költsetek most 10-15 ezret egy új merevlemezre, mintsem később kelljen kifizetni ennek a sokszorosát adatmentésre.
-
pjen
félisten
válasz csucsbicep #44277 üzenetére
Az uj HDD nem zárja ki az SSD t.Sokkal gyorsabb is lesz a lapos és a hordozhatóságán rengeteget javít.HDD t meg külső tokba.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz csucsbicep #44287 üzenetére
Ha a külső HDD állapota megfelelő lenne, akkor az alábbiakat javasolnám [link].
Viszont esetedben, mivel egyre több lesz rajta a szektorhiba, tovább csökken a kondíció és még esett is egyet, így nem igazán ajánlott tovább nyúzni otthon. Ha valóban fontosak azok az adatokat, akkor lehet, hogy el kell vinni adatmentő szakemberhez.(#44285) AtHoS: az jutott még eszembe, hogy esetleg a Sharkoon ügyfélszolgálatát is meg lehetne kérdezni (e-mail), hátha van rá ötletük. A két nagy német gyártó (+ RaidSonic) általában normálisan áll hozzá az ilyenhez és szoktak válaszolni. Volt, akinek küldtek firmware-t is.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz csucsbicep #44289 üzenetére
Hát nem olcsó, az biztos... Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topikban érdeklődj, ahol maga a topikgazda és még pár szaki is ezzel foglalkozik hivatalosan.
-
King Unique
titán
válasz csucsbicep #53464 üzenetére
Először tisztázni kellene, hogy most az adatkapcsolat szakad meg és tér vissza pár percenként, vagy csak a készenléti (alvó) mód működik az USB-s tárolóeszközöknél.
Ha az utóbbi, akkor a Windowsban beállítható a lemezek kikapcsolásának ideje. Viszont ez a beállítás nem feltétlen írja felül a külső háznál / dokkolónál az alvó mód firmware szintű támogatását és a kikapcsolási időzítőt, ahol ha az alvás tiltása a cél, akkor a firmware szintű tiltás mellett / helyett adott pl. a HDS és annál a lemezek leállásának akadályozása funkció használata.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Segítség, elromlott a merevlemezem!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest