Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LámaZ

    addikt

    válasz Emu #26027 üzenetére

    Én egy-két éve zöldségaprításhoz (nem turmixoláshoz!) szerettem volna vásárolni egy aprítógépet.

    Mikor lehet nagy szükség ilyenre?
    Pl. káposzta vagy csalamádé előkészítésekor savanyításhoz, de zöldségleves főzése előtt is jól jönne.

    Sokat végigpróbáltam, de egyszerűen nem tudnak megbirkózni a keményebb zöldségekkel. Már a zeller és a petrezselyemgyökér („fehér répa”) is gondot okoz, nem beszélve a tormáról. Amit kipróbáltam, másnap visszavittem (még szerencse, hogy visszavették).

    Így aztán kézzel kellett felaprítanom a zöldségeket, ami egy 10 literes edény megtöltésekor férfit próbáló munka, nagy a veszélye az ujj elvágásának.

    Egyébként, ha krémlevest készítene az ember, arra a keményebb fajta húsdaráló megfelelhet. Az mindent megőröl.

    A konzervgyárakban, vállalati konyhákban vannak ipari aprító- és szeletelőgépek, de még használtan sem két fillér az áruk.

    [ Szerkesztve ]

    Legyen minden jó!

Új hozzászólás Aktív témák