Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Inhouse
őstag
A függőleges emelésnél is van áttétel, ez is lassan megy le és fel is. Előnye lehet a rámpával szemben a kisebb helyfoglalás és súrlódás. Mitől is lenne jobb egy srégen gördülő tömeg? Minél laposabb a szög, szerintem annál gyengébb a hatásfok. A függőlegest nehéz űberelni.
Ezeknél a rendszereknél nagy valószínűséggel egyetlen egység a motor és a generátor.Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
McGyver hegesztés akkuval, házilag készített, egy satun és egy fúrógépen kívül gyakorlatilag minden szerszámot nélkülözve készítő kiegészítőkkel, de ami igazán viszi a prímet, az a pajzs!!!!
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
Azért az nem biztos, hogy nem okoz majd gondot, hogy amikor nyitod a kazánajtót és egyből elindul egy ventilátor felette. Ha zárt a helység, akkor ez pont egy olyan helyzet, amit elkerülendőnek mondanak, urambocsá tilos szívni a levegőt nyílt égésterű kazán, kályha mellett.
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
Nehezebb szállítani és összenyomni. Ez a lefektetett csőnél úgy néz ki, hogy bekened folyékony mosószerrel a gumigyűrűt és a cső végét körben. Elkezded kézzel összenyomni és anyázol. Aztán a cső másik végén leszúrsz egy ásót és azzal próbálod úgy feszíteni egy deszkával közérakva, hogy összecsússzon végre és anyázol. Ha összement, akkor öröm és bódottá...következő. A hosszúnál elég messze leszel, ki tudja merre akar hajolni. Amiket láttam 5m-eseket, azok eleve meg voltak hajolva, az meg nem annyira jó a csövezésnél, ha hasa marad. A kiásott árokba is jobban illeszthető a 2m-es, lehet vele játszani. Amúgy az lenne a logikus, hogy haladósabb az 5m-es.
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz cinemazealot #81919 üzenetére
A mi mestereink is megígértek mindent, azóta a javát kijavítottam már...amit meg nem lehet azt elengedtem, már tudok aludni miatta, csak pár hónapig volt rossz...
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz RandomName #81927 üzenetére
Nekem is ez ugrott be, de aztán azon gondolkodtam, hogy ugyan mi gondot okoz a hálón pár luk? Attól még az mocskos erős lesz. Ott meg nem fog elrepedni nagy valószínűséggel kör alakban. Persze ezeket a helyeket előzze meg kell kaparni és ki kell vágni, hogy szintbe lehessen ütni a dűbelt.
[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz hegegabi80 #82067 üzenetére
Elvileg ilyen besajtolható anyát minden spec szerszám nélkül is használhatsz. 2 villáskulcs, anya és maga a csavar meg is oldja.
Nem követtem a témát teljes részletességgel, de lemez bolha esetleg?Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz rednifegnar #82074 üzenetére
Köszi, hogy megnézted. Bár az is lehet, hogy nem minden gyártó volt ilyen "okos".
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz hegegabi80 #82077 üzenetére
Csak mintának raktam az első találatot, valószínűleg nem ez az egy üzlet árulja.
Van bepréselhető anya is, ilyennel még nem dolgoztam, de el tudom képzelni, hogy egy pontos furatba esetleg bekalapálható. Festett lemeznél persze ez nem igazán lenne jó.
A szegecsanyához nem kell feltétlenül komoly szerszám...Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
Egy összesen fél órát ment tápnak nagyon hibásnak kellett lennie, ha ekkora terheléstől úgy tönkrement, hogy zörög is benne valami. Ha szétbontod meglátod, hogy a táp IC dobta le a tetejét, vagy valamelyik puffer kondenzátor ugrott le a NYÁK-ról. Lehet szerelési hanyagság is, és egy kisebb melegedéstől is összeért pl. valami, aminek nagyon nem kellett volna.
Sajnos vannak a kínaiban is olyan hamisítványok, amire pl ráírnak 3A-t, közben 1A-t se bírhat. A PWM tápok alapból könnyűek, de ezek pehelysúlyúak. Sokat elárul, ha a szekunder dióda 1A-s, hogy az sosem fog tudni 3A-t tartósan. A körítés is ehhez mérten van elaprózva.[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz SUPREME7 #82135 üzenetére
Ne facsavarral rögzítsd alulról, hanem ilyen hernyós anyával (tönkanya?), amiben M5, vagy M6 menet van (akár M8 is). Jóval nagyobbat fog. Az igazi az lenne, ha lenne a lábak között merevítés. Ha tologatod és akad a lába, akkor elég komoly erők ébrednek.
[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz macilaci78 #82145 üzenetére
Tiltsuk meg neki?! Miért gond egy ütköző? A kézi fúrógépek alap tartozéka...
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz macilaci78 #82149 üzenetére
Vagy nevezzük nevén, hasznos tanács az, amit te adsz...
Ferdén tartva is igen nehéz átfúrni egy 28mm-es lapot, ha 12mm kell és erre van állítva.
Az állványos fúrón sincs ilyen pálca, de van mérőke rajta. A kézi furdancson sincs...
A szigszalag egyébként bevált dolog, hívhatjuk azt is ütközőnek, attól függ mennyi van rajta...
De óvatosan, mert ha nagyon meleg van, vagy rossz minőségű a szigszalag, vagy az életlen fúró miatt a sokadiknál felmelegszik a fúrószár, akkor elcsúszhat és hopp, máris kevésbé hasznos tanács...ehh...[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz macilaci78 #82154 üzenetére
Én is pontozok fánál is.
Én a kivetőpántnál jártam úgy, hogy a 4., vagy 5. fej lett olyan, ahol már nem egy hajszál maradt a bútorlapból, mert annyira kiállt a hegye. Ha meg nem ment elég mélyre, nem simult a helyére a pánt...
Annó sok pozdorja (tudom, hogy nem az, nekem az marad) dobozt raktunk össze (autós mélynyomók, csomagtér beépítések). Voltak olyan egyediek, ahol kellettek a facsavarnál jobb és tartósabb megoldások. Akkor még vadászni kellett ezeket a szerelvényeket. A körmösanya is akkoriban került terítékre. Ma már minden van, de nem igazán kell csinálni semmi ilyesmit...Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
-
-
Inhouse
őstag
válasz daninet #82245 üzenetére
Nem igazán jó ütni ezeket. Lehúzás, nyomás, a lényeg, hogy nem impulzus szerűen ütni. A csapágyat pl. én is aprókat ütögetve szoktam felrakni egy megfelelően felfekvő csődarabbal. Segíthet rajta, ha pár órára fagyóba rakod és miközben húzod le, csak a lehúzandót melegíted. Persze, csak ha fém!
Persze egy tárcsát nem lehet körmös cuccal lehúzni, barkácsolni kell. Legutóbb kazán ventilátorban cseréltem csapágyakat, az is szép móka volt az apró méretek miatt. Párszáz Ft-nyi csapágy kontra sok tízezer Ft az új.[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz NeoPampalini #82280 üzenetére
Nekem az rémlik régről, hogy a Palmatex oldja a szivacsot.
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz macilaci78 #82285 üzenetére
Ez adott egy ötletet!
Venni kell hozzá a hátfalra süllyesztett kivezetést és óvatosan annak kivágni a helyét. A lukon már lehet a vezetéket kezelni, fel kell forrasztani a kivezetésre, azt becsavarozni és tadamm! Bár ez nem elég gány a hátfal körbevágáshoz képest....
Lehet kapni szögletest is, ha azt könnyebb vágni.
Vágásnál ügyelni a vágás mélységére, belül nehogy romboljon. Illetve lehet érdemes lenne az álló hangfalon vágni, hogy ne köpködje mindenhova a fűrészport. A kezdőfúrásnál meg fel lehet térképezni, hogy mi lesz útban...Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz macilaci78 #82287 üzenetére
A 4p kivezetés nagyobb, akkora kivágásnál már meg kell tudnod fogni a vezetékeket. Akkor meg már toldhatsz bele, ha rövid. Vagy az a baj, hogy a lukba be is van ragasztva?
De nem értem miért kéne rá 4p? Ez nem az a minőség, hogy aktív 2 utast kéne belőle csinálni. Nem hinném, hogy gyárilag nem egy 2 eres vezetéke volt. Belül van egy kondenzátor sorban a magassal és már meg is van oldva a 2 utas hangfal hangváltója.Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz bexinho23 #82289 üzenetére
Ha meg van a kiszakadt rész, akkor esetleg felhasználhatod. Szereld le róla a talpat és vigyázz, hogy ne törjön tovább. Próbáld vissza a helyére, hogy mennyire illeszkedik. Kicsit távolíthatsz el belőle, hogy jobban visszamenjen. Ha úgy nagyjából stimmel, akkor faragasztó gazdagon és szorítóval odaszorítod a helyére. Ehhez a másik ajtót is le kell venni. Nem árt a szorítók pofája alá valami lécdarab. Annyira szorítsd össze, amennyire csak lehet, vissza kéne simuljon síkba. A ragasztó ki fog folyni, töröld még frissen le. Ha megszáradt, elég kemény lesz, és hasonlítani fog az eredetire. A kiszopósodott lukaknál a már említett fatiplis megoldást alkalmazhatod. Utána új luk és csavarozhatod vissza a kivetőpánt talpát.
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz rednifegnar #82297 üzenetére
Mivel megtörtént a baj, kicsit zsebbe kell nyúlni. Ha valakit kihív rá, valószínűleg el sem vállalják, vagy aranyáron. Vagy inkább cserélik az egész lapot, ha ragasztott, akkor az egész szekrényt...
Nemrég vettem a Lidl-ben óriás szorítót 2000-ért/db. Ennyiért biztosan van olyan méret, ami már jó ide, abból kell kettő, meg 2 lécdarab. Csavarhúzója van, mert leszedte az alsót is. Ragasztót így is, úgy is vennie kell. Tiplit sem biztos, hogy adnak neki darabra, lehet venni kell egy csomaggal. Fúrni is kell majd, sőt előtte mérni is kéne valamivel.
A bútorlapból is kitört egy darab, az átmenőcsavaros megoldásnál nem fog felfeküdni a kivetőpánt talpa. Elég komoly erők ébrednek szerintem ahhoz, hogy idővel szépen letörje magát a csavarokról, illetve nem is lesz egy síkban a lappal.
Még az jutott eszembe, ha dupla fal van egymás mellett, akkor ki kell vágni ezt a sérült darabot óvatosan. És a helyére rakni egy ép lapból egy ugyanolyan darabot. Ragasztó az élére, és reisserekkel összefogatni a szomszéd lappal. Máris van egy stabil új felület a kivetőpánthoz.Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz Satyricon #82298 üzenetére
Lomex, HeStore...az ilyeneket nehéz lesz.
Milyen készülék ez? Mit kapcsol a kapcsoló?
Mert sima 50k sztereó (gondolom log) poti és a kapcsolót meg másképpen...ha bekapcsoló...[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz Essejó #82309 üzenetére
Ez egy lineáris poti, ha tényleg ilyen kell, akkor az én linkem nem jó, ez kell helyette kapcsoló nélkül. Esetleg meg lehetne oldani, hogy ennek a potinak a pályáit átrakni a régibe, annak a tengelyével, kapcsolójával, házával...de ez csak akkor derül ki, ha megpróbálja...
Nem tudom, hogy van felfogatva, ha hozzáférhető a tengely egy pontja, akkor arra kéne egy bütyök, azzal meg megnyomni egy ilyesmi lemezes mikrokapcsolót, ha van hely befogatni mellé.Nekem az rémlik, hogy ez a fruugo oldal egy közéékelődős dolog, ugyanazt a kínait rendeli meg...
[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz Satyricon #82312 üzenetére
Rakd bele a sima sztereó potmétert és a kapcsolást oldd meg máshogy. 230V megy bele, vagy adapterről? Mit kapcsolt vajon a poti végén levő? Ha 230V-ot kap, akkor rakj a vezetékére egy ilyet és a poti végén azt a 2 pontot zárd össze!
Azt azért nagyon meg kéne nézni, hogy az eredeti lineáris volt-e, vagy logaritmikus...[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz rednifegnar #82462 üzenetére
Van olyan is, ahol van vezérlő chip LED csoportonként és szinte bármit le lehet rajta programozni, de szerintem a tied nem ilyen. Egyszerűen annyit csinál, hogy a 2 LED csoport ellentétes polaritással van kötve, ha így adja ki a feszültséget ezek világítanak, ha úgy, akkor a másik.
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz AssAssynn #82576 üzenetére
Rágcsálók ellen egy ilyen épületben egérfogóval lehet leginkább védekezni. Egy egér feje igen apró, a mobil garázs nem igazán az a szerkezet, ahol ez kivédhető.
Az olcsó, hőszigetelt, mobil közül választanod kell kettőt, mert együtt nem fog menni. Illetve az elsőt már el is felejtheted. Ha te tervezed, építed, akkor lesz a legkevesebb költséged, ha van hozzá elég szerszámod és szabadidőd, de olcsó így sem lesz
Minek hőszigetelni? Ott akarsz lakni? A napfénytől és esőtől, hótól, levelektől, macskáktól, garázdáktól, stb kell védeni.
Akkor lesz mobil, ha valamennyire úgy szereled össze, hogy később szétszedhető és újra összerakható legyen. A fa vetemedni fog, talán jobban jársz a zárt szelvénnyel...mondjuk az meg rozsdásodni fog...
Az oldalára mehet OSB, de az is drága és kell rá valami bevonat kívülről legalább az időjárás viszontagságai ellen. A tetejére rakhatsz bontott hullámpalát is, ilyenkor nagy segítség, ha a palatábla méretét figyelembe veszed a tervezéskor.
A beton alapot megspórolhatod, ha csak az oszlopokat betonozod a földbe és a placcot beton járdalappal burkolod, előtte érdemes döngölni a talajt és egy sóderágy sem árt.[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz rednifegnar #82610 üzenetére
Paticsos házunk van, nem mérgezünk. Az egérfogózás bevált, amikor voltak, azóta nincs kint hozzáférhető kaja.
Jut eszembe, meg akartam már nézni, mert elvileg már van valami méreg, ami úgy mumifikálja, hogy nem is büdös, ha rossz helyen döglik is meg ...Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz Gézengúz #82616 üzenetére
Ez a cápás nekem nem jött be.
Ha valaki még nem látta volna, akkor házilag is lehet hatékonyat csinálni...nagyon hatékonyat.Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz cinemazealot #82628 üzenetére
Veszel egy foglalatot a sima CR2032-es elemhez és átforrasztod ezt a csatlakozós vezetéket. Itt elég sok fajta van. Onnantól már csak ki kell majd pattintani és bele az újat.
[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest