Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • time87

    csendes tag

    Ti láttatok már ilyet valaha?

    A villám belerondított a hálózatba, azóta egy hálózati nyomtató nem működik megfelelően. Ez a nyomtató a Sharp MX-M565N, bekapcsoláskor még nyomtat, majd x perc után megadja magát, a hálózaton pingelve random egy-egy csomagot eldob, ritkán kettőt. Lehúzom a hálózatról, visszarakom, ismét jó, pár perc elteltével újra adódik a jelenség.

    A nyomtatót a hálózatról leszedve egy gagyi kis TP-Link wifi routerre csatlakoztatva egy független minihálózaton kipróbálva nincs ez a jelenség. Ha ez a hálózat internet elérést kap, akkor sincs.

    Visszadugom a használt hálózatra a nyomtatót, pár perc elteltével ugyanúgy elkezdi eldobálni a csomagokat pingeléskor. Az internet Vodafone-tól jön, a modem Hitron CGNV4 típusú. A modemről minden mást lehúztam, mert kaptam olyan tippet, hogy ha a hálózaton valami switch villámkárosult lett, az okozhat ilyen galibát. De a helyzet ugyanúgy fennáll, a modemen a Sharp MX-M565N van csak, illetve egy noti, amivel pingelek. Ez a jelenség akkor is tapasztalható, ha a nyomtatóba kézzel van írva IP cím, de akkor is, ha DHCP-n keresztül kap címet.

    Érdekesség: a Hitron CGNV4 adminisztrációs felületén a csatlakoztatott eszközök között nem jelenik meg a Sharp MX-M565N, se MAC cím, se kapott IP cím alapján. Más kérdés, hogy házon belül van egy Sharp MX-M3050 hálózati nyomtató, az sem látszik a csatlakoztatott eszközök között, miközben vígan működik, míg a Konica Minolta C287 nyomtató, az látszik.

    És az érdekesség még, hogy minden más tökéletesen működik, csak a Sharp MX-M565N dobálja el egyedül a csomagot, a másik Sharp nyomtató, Minolta nyomtató vígan elvan.

    Szerintetek mi a teendő, találkoztatok már ilyennel? Az irodagépet kihelyező széttárja a kezét, mert a nyomtató más hálózatban vígan működik, az internetszolgáltató (meg szerintem, még nem hívtam, de tartok tőle, hogy) széttárja a kezét, mert internet van, az összes többi eszköz vígan működik. Engem meg széjjelcibál az ideg.

    Ja, a nyomtatónál próbálkoztam más IP cím megadással, az sem segített a dolgon.
    Még a modem gyári alapértelmezett beállításai hátra vannak, munkaidő után megejtem, de tartok tőle, hogy az sem fog megoldásra vezetni.

    Valami tipp esetleg?

    Ide kéne egy ötletes aláírás, gondolkodnom kell még rajta! -- kulagép -- kulatelefon

Új hozzászólás Aktív témák