Új hozzászólás Aktív témák

  • zsigee

    tag

    Inside Job

    Érdemes megnézni. Érdekes, hogyan működik a manipuláció.

    Nem vagyok sem közgazdász, sem pénzügyi szaki, de azért az államcsőd az nem olyan nagy buli...Én nem igazán kérnék belőle, mert az a kevés, amit az évek alatt kemény munkával megvalósítottam(tunk), semmivé lenne. Stabil fizetőeszköz bevezetéséhez pedig stabil gazdaság szükséges, államadósság nélkül, vagy csak minimális tartozással. Ezért kaphatta meg északi szomszédunk az eurót, hiszen kb 2 évtizedes történelemmel elég nehéz komoly államadósságot felhalmozni. (Elnézést, ha valakit ez sértene, nem ez a szándékom.)
    A felelőtlen gazdaságpolitika pedig nem 2 éves dolog országunkban, sajnos az elődök túl sokat adtak, túl sok havernak... Pl: a 80'as években is 3,60 volt a kenyér, meg tíz évvel korábban is. Az nem volt baj, hogy a végén az előállítása sokszorosába került...hitel...
    Meg az államadósságot is többször el lehetett volna "töröltetni", vagy egy részét "jóváiratni", de a magyar büszkeség nem engedte, a zászló meg csak feszül....Ha sz@rban vagy nem szégyen a segítséget elfogadni, attól még senki sem lesz se**nyaló.
    Most majd megint lehet a szétlopott, eladott országot foltozgatni egy nemzetközi hitellel (IMF), amely tulajdonképpen azt sem tudja, mit miből fog finanszírozni, mert a németek nem akarnak több pénzt belepumpálni ebbe a baromságba. Ez viszont sorozatos államcsődöket fog generálni, majd az európai bankrendszer bukását.
    Röviden.

    Nem a mennyiség, és a minőség a fontos, hanem hogy sok legyen és jó!

Új hozzászólás Aktív témák