Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Obolony
senior tag
Sziasztok,
boldog tulaja lettem egy ep45-extreme lapnak. ugy tunik egyelore megy is minden siman, egy dolog amit nem tudok feleleszteni, es az a elolapi audio.
az elozo lapommal (asus p5w) ment normalisa, aztan a lapcsere utan, teljesen suket. a biosban se lehet allitani semmit, legalabbis nem talaltam. a legujabb realtek win7 driver van fent. a hatso kimenetek mennek gyonyoruen, a csatlakozo rendesen fel van dugva.
ha vki talalkozott hasonloval, kerem segitsen, mert tanacstalan vagyok.
koszi
"Nincs veszélyesebb, mint amikor a tudatlansághoz még szorgalom is párosul!" *** Samsung I8910 Omnia HD Üzbegisztán Especial Version XXIL5 XEUIL3 Generic United Kingdom ***
-
félisten
Üdv! Lenne nékem egy kis problémám. Adott egy P43-DS3L lap. És csontra fagy. Teljesen random. Amikor már csak a ventik mennek (mert nem kapcsol be) akkor elkezdtem kivenni az alkatrészeket és a mikor kivettem a VGA-t én arra számítottam, hogy majd sípol, de nem, csak a ventik mentek. Pakoltam tovább a cuccokat. lehúztam a HDD-DVD írót, szintén semmi, majd kivettem a ramokat, ekkor kelt életre és sípolással jelezteh nincs benne ram. Egyesével visszapakoltam bele a cuccokat, ekkor már a VGA-ra is sípolt. A vga csere nem segít mert a hiba marad. Ti mire tippeltek? Nincs rajta tuning. Már az baj a gépnek h bekapcsoljon. Most értitek hogyan vigyem vissza a gépet ha nem tudom pontosan, hogy mi a baj?!
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Obolony
senior tag
Halam orokke uldozni fog, koszonom, muuukodik
Mar csak azt nem ertem, vagy en nem tudok magyarul, vagy a realtek-nel nem...
azt mondja, "Előlapi jack-aljzat érzékelés letiltása"
Ha pipálom, akkor letiltom, nem? Miután letiltottam, működik
Vagy én vagyok korlátolt??!!
"Nincs veszélyesebb, mint amikor a tudatlansághoz még szorgalom is párosul!" *** Samsung I8910 Omnia HD Üzbegisztán Especial Version XXIL5 XEUIL3 Generic United Kingdom ***
-
Obolony
senior tag
na akkor a következő kérdés
hátha boldog leszek, mert még mindig kicsit el vagyok keseredve...
segitsetek pls...
Még mindig adott a gigabyte ga-ep45-extreme alaplapom, es eddig volt egy Kingston KVR800D2N6/2GB, egyertelmuen ket gigas ramom. A Win7 adott ra 5,2 pontot.
Most vettem egy pár Kingston HyperX KHX8500D2K2/4GB (2x2 GB) ramot, osszesen 4Gb...
Eloszor is az alaplapon hiaba tolom fel 2,2 V-ra, ugyanugy 800mh-esnek latja, es nem 1066-nak, illetve a Windows7 leminositette 4,9-esnek...
Mit tegyek? A nagyobbik baj, hogy egy heten belul erkezik a memoria parja, igy mar a HyperX-bol 8 gigam lesz...
Koszi,
-
félisten
Nem nem, előtte azért kikapcsolom, nem vok láma user!
F8-as én frissítettem mert nem ismerte az E5200-es CPU-t, ez megvétel napján volt kapásból amikor összeraktam februárban. Cmoscleart nem próbáltam nem hiszem h segítene.2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
--Disztroj--
senior tag
válasz Obolony #16163 üzenetére
Ha jól értem te a több fesztől mhz emelkedést vársz?
mert ez nem így megy
Neked kell belőnöd egy kívánt frekire, majd a feszültség állítással addig szórakozni míg jó nem lesz.
Amúgy én úgy vettem észre a memória frekije határozza meg, hogy a win experience be milyen osztályzatot kap....nekem pl 7.0 lett az eredmény mikor felhúztam (picsafüst 1000mhz-re 6-6-6-18ban, finoman szólva nem egy übertuning)......amúgy a ramokon ne keseregj....max tömörítésnél van értelme a nagyobb frekinek, de az se nagy difi ám
[ Szerkesztve ]
A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
Obolony
senior tag
válasz --Disztroj-- #16165 üzenetére
akkor jol ertem, hogy a mostani 5-5-5-18 erteket manualisan at kellene irjam 5-5-5-15 -re? es hozzajatszani a feszültséget?
a másik kérdés az, hogy lehet allitani az alap feszultseget, ami most 1,800, illetve slotonkent is ami most 0,900. akkor a slotonkenti erteket mindig a felen kell tartani? pl ha beallitom 2,200-at a feszultseget, akkor a also 5 ertek az 1,100 lesz?
bocsi, nagyon bena vagyok, soha nem csinaltam ilyet, de szeretnem ha mar mereg draga ramot vettem, akkor fusson 1066-on, ne 800-on
-
--Disztroj--
senior tag
válasz Obolony #16166 üzenetére
Sztem a kingstonnak nem kell 2.2 v hogy bírja az alap 1000mhz-t
(A GEIL ramoknak kell sok fesz az alapüzemhez.)Sztem lődd be 2.0v-ra és 5-5-5-15re (18is ok , mivel tök mind1)
[SPD-t kell piszkálni, egyik időzítés, másik órajel]
azt javallom hogy mindemellé emelj egy kis MCH core-t is úgy 1.265re a tuti kedvéért[itt]
ezután nem árt MEMTESTel letesztelni őket
A továbbiakban gorneck oldalát javaslom átnézésre [link]
mellesleg jegyezném meg, hogyha már úgyis lesz még két db ramod a gépbe addig fölösleges a meglévőkkel bohóckodni :]
[ Szerkesztve ]
A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
Obolony
senior tag
válasz --Disztroj-- #16167 üzenetére
nagyon szpen koszonom, megprobalom kitanulni a linkelt oldalak alapjan, hatha sikerul.
aa 2,2 v-ot a memoria sajat doksijabol vettem, az irja hogy ezen megy a 1066. lehet hogy megsem ker annyit?
-
slett27
addikt
Valakinek van információja arról, hogy Gigabyte P45-UD3R/P lap melyik magyar nagykernél elérhető ? Vagy esetleg melyikhez érkezik mostanában ?
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
slett27
addikt
Köszönöm ! De nekem nagyker kellett volna. Ramiris-ban nincs, Expert-ben nincs. HRP, CHS, Juventus szintén nincs. El is fogynak a nagyon nagy nagykerek.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
-
Gyuri27
félisten
válasz slett27 #16176 üzenetére
Ds3p-t tudok ha az érdekel. ,
Ill ha érdekel van bulk is
Gigabyte EP45C-DS3R Intel P45 LGA775 ATX alaplap
Gigabyte EP45-DQ6 Intel P45 LGA775 ATX alaplap
Gigabyte EP45-DS3 Intel P43 LGA775 ATX alaplap
Gigabyte EP45-DS3L Intel P45 LGA775 ATX alaplap
Gigabyte EP45-DS4 Intel P45 LGA775 ATX alaplap
Gigabyte EP45-DS5 Intel P45 LGA775 mATX alaplap
Gigabyte EP45-Extreme Intel P45 LGA775 ATX alaplap
Gigabyte EP45T-DS3R Intel P45 LGA775 ATX alaplap
Gigabyte EP45-UD3P alaplap
18-hó garral.[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Henker2
addikt
Szevasztok!
Gigabyte P45-DS3-as alaplaphoz van már valami jól bevált 64bit-es driver Window7 alá?
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
Gorneck
legenda
válasz Henker2 #16179 üzenetére
Azé jókat lehet mosolyogni ezen és hasonló kérdéseken...
Telepítsd fel a win7et és rájössz nem is kell semmiféle driver...főleg nem a laphoz...a lan illetve chipset drivereit, ha gondolod leszeded a gyártók oldaláról (intel, realtek) és ennyi...semmi extra misztikum nincs egy OS felrakásában...
Gorneck#1239
-
Laraxior
titán
válasz Henker2 #16182 üzenetére
nem lesz gond. Csak egy VGA driver kell azt hali
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
lala42
őstag
Szerintetek egy GA-EP45T-UD3LR fetjeire érdemes-e hűtőbordát eszkábálni? ( a bolti drága )DE! van annyi lomos hűtőborda a háznál, hogy elgondolkodtató a művelet végrehajtása. És még ott a felfogatás kérdése is. A lapon nincsenek furatok a bolti borda felfogatására. Tehát valami ragasztásos módszer (kétoldalú chip ragasztószalagra gondoltam) tűnik jó választásnak. De kell e nekem ez a hűtés? Ugyanis egy Noctua button NH-C12P hűtő van a procin. Ez felületileg elég nagy, az-az elméletileg megy a lég a FET-ekre is.
Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
-
breiner
aktív tag
hello!
tuningolok és kérdezném h az mch-nak, ich-nak ich core és mch core mennyi fesz ami még nem vészes még neki? ep45-ds3 lapról van szó mennyinél nem károsodik az északi és a déli híd úgy kérdezem"A gépedet nem a processzorod sebessége határozza, meg hanem a pénztárcád"
-
s1ru2
aktív tag
Meg tudná nekem mondani valaki, hogy MCH-nak mekkora feszkót EP45 DS4-nek adhatok állandóra napi 6-8 órára, hogy ne vágjam haza ? Gyári hűtő van rajta de CM690 szellős házban helyezkedik el. Szeretném 500- as vagy a fölötti FSB re belőni. 4x1 GB SuperTalent T800-van benne azokat így 1000-en járatni. A memtest hibát dobott 700-800% százalék között 5-5-5-15 el és kitolt egyéb timingokkal. X38-ban mentek 1100+ . De itt már 1000-en is akadnak problémák. Sőt 1080 fölött nem hajlandó bootolni. Ennyivel gyengébb lenne a memkezelés P45 ben ? Rég óta megvan a lap csak mostanában játszogattam vele megin kicsit.
Z87 Extreme4 / i5-4670k / Xigmatek S1283 / GTX1080 / 16 GB DDR3 / LG32UD89 / Panasonic 50DX710m / D5100 / 18-105 / Nikkor-Q.C Auto 1:2,8 f=135 / Nikkor H Auto 1:3,5 f=28 / Nikkor S Auto 1:1,4 f=50 / Galaxy S8
-
stigma
addikt
válasz breiner #16188 üzenetére
Első körben mindenkinek ezt ajánlom , Gorni oldala, sok - sok tunning eredménnyel.
Ha az adatlapodat nézem akkor ha minden igaz akkor E8200-ad van, hűtödet nemtudom mert adatlapodon nem szerepel, de pár dolgot segíthetek mondhatok:
Cpu Term - CPU Ref - CPU Vcore - Dram Voltage - Dram term ( 0.9) - MHC Core -MCH Ref - MCH /DRAM Ref - ezeket kell majd állítgatnod.
Amúgy 450es fsb eléréséhez szinte semmit nem kell majd állítanod, kivéve ha kell a procinak egy pici meg a ramoknak.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
P45 memóriakezelése a lehető legjobb, jobb mint egy P35, én ebben tudok igazad mondani X38, vagy X48-as lapom nem volt sajnos.
STT ramokat próbáld meg Standard (Performance Enhance: Standard) beállítás mellett nyomatni, 2.2 V-ig nyugodtan adhatsz nekik, nekem 1000es Cl4es modulok voltak eszméletlenül mentek.Az időzítést 5-5-5-15-re fixáld és így próbálgads teszteni.
Amúgy általában 1.26V os MCH fesz melett a lap képes 500as fsb-re persze ehhez a többi beállítást is igazgatni kell, és emelett a beállítás melett nem lesz semmi baja a lapodnak sem.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
fido75
tag
EP45-UD3R rev.1.1 Q9550 2x1Gb OCZ Reaper 1066 az új F11 bios-szal nem hajlandó dualban menni. Ráadásul a windows 7 is elszáll hardverhibát jelezve, sőt gyakran a boot alatt újraindul a gép. Próbáltam másik memóriapárt is (Kingmax), de azzal sem megy dualban. Külön - külön tökéletesen mennek a modulok, sőt három és négy együtt is megy de kettesével nem. A furcsa, hogy most már az F9-essel sem hajlandó működni csak a régebbi F8-al. Másnál nem produkál ilyen hibát az új bios?
-
stigma
addikt
válasz fido75 #16194 üzenetére
Próbáld meg az F10c-s biost én az eddigiekkel nagyon nem tudtam megbarátkozni és mentek tökéletesen ezzel a Bios-al minden.
Próbáld meg a ramokat letesztelni alapon windows-os memtes-t progival, 2 modul esetén 2őt indíts, és 750mb-ot vagy 800-at írj a memtestbe; kb 200%ig hagyd, ha nem ír error-t akkor valami beállításal lesz gond.Ramoknak ha hibát dob alapon 2.1 V ig adj nekik hátha csak alacsony a Dram voltage.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
félisten
Sziasztok!
Gigabyte GA-965P-DS3 lapom van, és cserén töröm a fejem.
Kérdés, hogy érdemes-e P45-re cserélnem tuning, fogyasztás, stb. szempontból.
Valami olcsóbb 45nm-es prockót akarok benne 4Ghz köré húzni, az alatt nem éri meg váltanom. Mindezt úgy, hogy üresjáratban ne zabáljon sokat.
Szerintetek, érdemes ezek miatt P45-re váltanom, vagy jó lesz a 965P is?
Igazság szerint semmi bajom a lapommal, így csak akkor váltok, ha viszonylag kis ráfizetéssel (használtat akarok venni) sokkal jobb lapom lesz.Köszi!
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
s1ru2
aktív tag
válasz stigma #16193 üzenetére
Performance Enhance: természetesen standardon van. Most 2.18 at kapnak a T800-ak terhelésre lepottyan 2.14-re érdekes ez a drop is csak 2.1V fölött jelentkezik. Most MCH-t feltoltam 1.3-ra. XS-en találtam ilyesmiket, h 4x1 hez vagy 2x2 höz kellhet az 1.3 - akár 1.4 is. Gorneck lapján is 1,4 et olvastam, jó hűtéssel és ot tis több eredmény van 1.3-al. És valóban sokkal életképesebb vele a RAM, 1100as boot is megvolt, de nem akarom kinyírni. Jelenleg 5-4-4-12, 2.18V melett 5 memtest pass után nincs hiba. Esetleg arra valami ötlet, hogy RAM olvasást mivel lehet javítani, melyik beállítással ? (csak az nincs 10k fölött )
[ Szerkesztve ]
Z87 Extreme4 / i5-4670k / Xigmatek S1283 / GTX1080 / 16 GB DDR3 / LG32UD89 / Panasonic 50DX710m / D5100 / 18-105 / Nikkor-Q.C Auto 1:2,8 f=135 / Nikkor H Auto 1:3,5 f=28 / Nikkor S Auto 1:1,4 f=50 / Galaxy S8
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest