Új hozzászólás Aktív témák

  • Sipi

    addikt

    Ja, ezt korábban akartam már írni. Akinek automount-problémája van, egy kis infó.

    A libusb új verziójában megváltoztatták az eszközkezelést. Eddig először a /proc-ban nézte a jogokat, most már a /dev-ben. Ezzel az a gáz, hogy a HAL csak a /proc bejegyzések jogait állítja át, a /dev-ben viszont alapban a legtöbb csatolható eszköz csak root számára elérhető. Ergo: nem működik a csatolás.

    Megoldás: az udev szabályait kell átírni. Ezek a /etc/udev/rules.d-ben vannak. Be lehetne írni az 50-udev.rules-be is, de ekkor minden udev-frissítés felülírná. Ezért érdemesebb pl. átmásolni ezt 10-udev.rules-ra. Ebben alig pár sor a lényeges, a többi törölhető.

    A lényeg az usbfs-like device nodes résznél van. Ez egy hosszú sor, a végén látható, hogy MODE=''0644'' joggal hozza létre az eszközt. Vagyis root ír/olvas, csoport olvas. Ez nem elég, a csoportnak is írnia kell, vagyis 0664 legyen. Plusz, mivel alapban a root lesz a csoport is, utána kell írni ezt az infót is. A végére tehát ....... NAME=''%c'', MODE=''0664'', GROUP=''plugdev'' lesz a sor. Így a plugdev csoporté lesz az eszköz, ír/olvas jogokkal.

    Sipi

    [Szerkesztve]

    Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

Új hozzászólás Aktív témák