Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ariadne

őstag

válasz ML320 #1902 üzenetére

Ezek után: "aktuális áron levásárlás" például egészen biztosan soha nem lesz jogszerű?

Megegyezni bármikor bármiben lehet, ahogy az is lehetőség, hogy hagyom a francba az egészet és kidobom a kukába az elromlott alaplapot. De jogszerűen nem kötelezhetnek rá, itt ez a lényeg. Nincs ugyanis olyan módszer, amivel általános szabályt lehetne mondani, hogy is menjen. Korábban agyaltunk már pár emberrel ezen, és kitalálni sem tudtunk olyat, amit jogszabyálba lehetne foglalni és mindkét félnek jó lenne.

"Levásárlásként" mondjuk én nem mennék bele alacsonyabb áron levásárlásba, a teljes vételár levásárlására gondoltam. Kivéve mondjuk dvd írót meg más olyan dolgot, amit teljesértékűen tudnak pótolni egy másik jobb cuccal. Több év után meghalt videókártyánál ezt nem tudják megtenni szerintem, de még vinyóval is működhet, meg monitorral.

Viszont nekem továbbra is az a véleményem, hogy tenniük is kellene a kiskereknek saját maguk érdekében és fellépni a nagykerek ellen, nem részletezem, biztosan ismered már, mert mindig ezt szajkózom. :D De amíg kékhal meg mustárféle cégek tömegei léteznek, addig ez nem fog megvalósulni, nekik egyszerűbb pár évente új céget alapítani... :U

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

• Stalker76

csendes tag

válasz ML320 #1902 üzenetére

Korábban pont te írtad:
    "Egyrészt ha tudnak ugyanolyat adni, azt el kell fogadnod, és akkor nem kapsz vissza pénzt, nincs levásárlás - kivéve persze ha maguktól belemennek az üzletben más megoldásba."
    Ezek után: "aktuális áron levásárlás" például egészen biztosan soha nem lesz jogszerű?

Végülis van igazság ebben. Ha a terméket el kell fogadnia, akkor miért a számlán szereplő árat kellene figyelembe venni? Én három kiemelt cégtől veszem a cumóimat. Két nagyker (brand dolgok), és egy kisker (apró vasak). Mindenki arra panaszkodik, hogy ha azonnail pénzt ide vissza fellépés van, azt érezhető nyerészkedésből kérik.

Ariadne: Egy dologban igazat adok neked is, meg ML320-nak is. Úgy látom, egyikőtök sem szereti, ha a vevő és az eladó egymást hülyének nézi. És itt van a kutya elásva. Amíg a felhasználók vásárolnak olyan üzletekben, vagy inkább olyan emberektől, akik büntetlenül átverhetik a piacot, addig nem fog változni semmi.

Isten szerethette az együgyü embereket, hisz olyan sokat teremtett belőlük.

Új hozzászólás Aktív témák