Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz wolfman #93332 üzenetére
Odateszed a kezed a szellőzőnyíláshoz és fogod tudni forog-e a venti. Kellene monitorozni hogy lásd nem melegszik.e el. HWinfo [link] mehet a háttérben, és MSI AB [link] Nézz róla videót a youtube-on hogy kell beállítani.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
wolfman
veterán
válasz wolfman #93330 üzenetére
Mondtátok, hogy figyeljem HWinfoval a gépet játék közben. Ez lett az eredmény.
A proci 91,8C-ja nem annyira nyerő. A helyzet, hogy a hűtés nem is nagyon pörög fel, vagyis megy, de mintha csak 60%-nál nem menne feljebb a kihasználtság, pedig korábban volt hogy süvített, most kellemesen megy, pedig ezek szerint kellene jobban nyomassa.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
laposonly11
senior tag
válasz wolfman #93436 üzenetére
Ha nem süvít úgy mint korábban, akkor a ventiszabályozásnál kell keresni a problémát szoftveresen, de hát egy procinál a 90 fok tudtommal tökéletes, egyedül a GPU ami érzékenyebb téma, ott lehetőleg ne menjen 80 fok fölé a kártya, mert akkor tényleg bele esik abba a kategóriába, ami tartós használat esetén, kb. 3 év után random elhalálozhat, ill. pontosítva az online olvasható "szervizes cikkek" szerint, a gémer laptopok átlag élethossza, az 3-5/6 év. [link]
[ Szerkesztve ]
Ordo est anima rerum.
-
wolfman
veterán
válasz wolfman #93438 üzenetére
Na szétkaptam a lapost. Kicsit meg volt száradva az MX4 a procin meg VGA-n. Már jobbak a hőfokok, de még mindig laggol a gép, bár már kevesebbet. A két venti működik, viszont ahogy érzékelem, lassabban is hűti le a cuccot. Nem tudom ez mi lehet.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Csupati
őstag
válasz wolfman #93874 üzenetére
Hmmm, az f@sza . Aida vagy hasonlóval nézted mennyire boostol fel, mennyit fogyaszt?
Illetve , milyen pasztát használtál, csavarok rendesen meghúzva, gappad hez nyúltál-e?
Ha sűrűbb pasztát raktál rá akkor azt vékonyabban kell kenni, illetve ha felrakod a hűtőt kicsit mozgatni kell hogy szépen elterüljön, ha vastag a paszta réteg akkor is romolhat a hőátvezetés.Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
nagyúr
válasz wolfman #94231 üzenetére
Ez azért van, mert az Asus-okban az EC az utolsó Armory Crate-es beállítást tárolja, még reset illetve kikapcsolás után is. Egyszer én is emberesen megszívtam; a felhasználó éticsiga szintre butította a gépet az Armory-ban, majd án elfelejtettem visszaállítani és úgy álltam meg új oprendszert telepíteni... Elég embert próbáló volt mire felrakta, kb mintha kézzel írtam volna a biteket az SSD-re
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Path of Exile (ARPG)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Linux kezdőknek
- Tőzsde és gazdaság
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Politika
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- További aktív témák...
- RSZAKADÁS %Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- Pénztárcabarát áron dobozos Acer Aspire 5/i5-1135G7/16GB/512 SSD/15.6"/FHD/IPS/Gari
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB I 14" 2K I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest