Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csmat
senior tag
Sziasztok,
Akkus szegélynyíróval ( fűkaszával) van valakinek tapasztalata? Milyet érdemes? Nem méteres gazt kéne nyírni, csak a azokon a helyeken ahol a rendes fűnyíró nem fér el. Látom van műanyag "késes" az gondolom szegőkő, járólap és egyébb akadály mellett nem ajánlott. -
Espla
aktív tag
-
Rivaul
addikt
Sziasztok!
De jó hogy van ilyen topic is. Lenne egy Mtd Thorx 35 Ohv fűnyíróm. Apóstól kaptam mert ő már nem bírja tologatni és vett egy kis elektromosat. Viszont van egy olyan probléma hogy beindítom, megy szépen és vág rendes erőből. Kb 5-10 perc után elkezd gyengülni és kékesen füstölni. Addig csinálja míg be nem fullad és úgy nem marad. Mi lehet a hiba oka és mi a megoldás rá?
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Espla
aktív tag
nem tudom milyen a motor fajtája
MTD OPTIMA 42 E ugyanaz és ahhoz lehet venni külön mulcsbetétet.
megkockáztatom, hogy a Fieldmann-hoz is jó lehet: MTD mulcskészlet fűnyíróhoz 42 cm (196-587-678) -
Espla
aktív tag
cikk: Hogyan nyírjunk füvet?
-
DopeBob
addikt
Sziasztok,
elektromos fűnyírót szeretnék venni, de már teljesen elvesztem a rengeteg típus között.
Sokáig a Bosch Rotak 37 volt a kiszemelt, de elriasztott a rengeteg meghibásodás.
A következő egy Gardena PowerMax 37, itt egy picit az bizonytalanít el, hogy csak 6 cm a maximális magasság. Nem nagyon értek hozzá, frissen vetett füvet első alkalommal nem kellene magasabbra vágni? Vagy elég lesz a 6 cm? Az összes többi 7-7,5cm.
Max 40cm vágási szélességűt szeretnék kb 2x250nm-i füvem van. Keret olyan 50k.
MZ/X
-
Vastika
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Van egy Craftsman 37122 önjáró fűnyírónk, és az eredeti ékszíja már sok-sok éve tönkrement. Azóta egyszerű, autósboltban vásárolt ékszíjjal használjuk, de nagyon hamar elkopik szerintem :-(
Hol és milyen ékszíjat érdemes venni rá? Mert ahogy nézegetem (eBay, Amazon) , ezek valamilyen bevonatos, kopásálló szíjak eredetileg, vagy legalábbis van a "dörzsölődő" résznél valami betét, ami növeli a kopásállóságot, de ilyet nem látok hazai webáruházakban.
Ez találtam az előbb, méretben ugyanaz, megvehetem rá szerintetek?
http://www.ebay.de/itm/MTD-754-0369-Kevlar-Mower-Belt-/140980254394
Üdv: Vasti
[ Szerkesztve ]
-
ttwepinefrin
tag
Üdv mindenkinek!
olyanban kérném a segítségeteket,hogy a briggs 12.5 motort kitudnám e váltani Tecumseh 13 a motorra?
megegyezhet a tengely átmérő ill hossz?Válaszokat előre is köszönöm.
-
Attic09
tag
Sziasztok, az új fűnyíró kését meg kell élezni vagy jó ahogy gyárilag van?
-
adoks
aktív tag
válasz ANDROID??? #2014 üzenetére
Sziasztok! Fűnyíró vásárlás előtt állok. Nézegetem a Ryobit csak kicsit húzós az ára. Amit szeretnék: 46-53cm vágószélesség, önjáró, és legfőképpen megbízható motor.
Jelenleg egy Briggs motoros Mtd van. Ez hibátlan 7-8 éve, de eleve használtan vettem, lassan kellene egy komolyabb.
Jó lenne 80-100 ezer körül megúszni, de ha valami nagyon tuti, esetleg elmegyek úgy 150-ig. Tudnátok néhány tippet adni? Köszönöm előre is. -
ANDROID???
addikt
-
adoks
aktív tag
válasz ANDROID??? #2016 üzenetére
Köszi. Erről az Oleo-ról mit lehet tudni, milyen motor van benne?
A Snapper Nx90v-t én is néztem, ennél az önindító alap? Benne van a 150ezres árban? (a linken nekem nem teljesen egyértelmű) -
ANDROID???
addikt
Oleo gépek jó cuccok. B&S 675 (leírásban benne)
A másik miatt meg csörögj rájuk[ Szerkesztve ]
-
adoks
aktív tag
válasz ANDROID??? #2018 üzenetére
Beszéltem velük, nem önindítós Szóltam, hogy akkor javítani kéne a honlapon is.
Egyébként az Oleo leírásában továbbra sem látom a B&S motort
Megvan[ Szerkesztve ]
-
ttwepinefrin
tag
Valaki?(#2012)
[ Szerkesztve ]
-
ANDROID???
addikt
válasz ttwepinefrin #2021 üzenetére
Kérdezz rá egy szerviznél
-
ttwepinefrin
tag
válasz ANDROID??? #2022 üzenetére
Azért kösz
-
adoks
aktív tag
válasz ANDROID??? #2020 üzenetére
Ott van hogy readystart az B&S-nél az önindítós.
Szerk. Mégsem én néztem el.
[ Szerkesztve ]
-
Champipi
aktív tag
Szevasztok! Makita ELM3800 - 36 000 Ft
38cm 1400W elektromos fűnyíróMeg szabad ezt venni?
Mi van még elektromosban 40 000 Ft alatt, ami jó?
Mert árgépen a Bosch-t, meg B&D-t nagyon szidják, hogy egy szezon alatt tönkremennek...
-
-
Dan-szan
senior tag
Sziasztok!
Egy benzines fűnyíróm van az elején a kés előtt van a terelő (nem tudom mi a hivatalos neve) lemez ami be van repedve és egy nagyobb fűcsomó is a késhez nyomja. Milyen funkciót tölt az ott be ? Levehetem onnan minden gond nélkül?
[ Szerkesztve ]
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
Attic09
tag
válasz ANDROID??? #2014 üzenetére
Vettem egy új elektromos fűnyírót, meg kell e élezni a kést vagy elég az az élesség ahogy gyárilag van?
-
Robertó79
tag
Esetleg ilyen al-ko classic 4,64 sp-s plus gépe van valakinek?
-
Squirrel
őstag
Sziasztok!
Fűkaszát szeretnék vásárolni egy kb. 800 nm-es telekre. A telek felén gyümölcsfák vannak, az alatt olyan masszív gaz nem nő meg, a másik felén meg kb. ősgyep jellegű főként füves, kb. 40-50 cm-re megnövő gaz (ha nem nyírjuk). Eddig egy leharcolt tologatós fűnyíróval küzdöttünk rajta, de azzal elég lassan ment a dolog. Kb. havonta, nyáron-ősszel ha nem esik az eső, kb. 2 havonta kell nyírni.
Akciósan most a Husqvarna 128r-et néztem ki, jelenleg több helyen 80 ezer Ft-ért kapható. Szerintetek a fenti célra ez a gép megfelel? Vagy ebben az árkategóriában ajánlott inkább más cég terméke?
Köszönöm a tanácsokat!
-
Squirrel
őstag
válasz ANDROID??? #2034 üzenetére
Igen, gondoltam, hogy ez a belépőszint :-) Emiatt kérdezem, hogy jobb a belépő szint a Husqvarna-ból, vagy ebben a kategóriában jobban járok, ha veszek egy Makita-t vagy McCulloch-t vagy hasonló eggyel alacsonyabb szintre pozicionált, de mondjuk abból már alsó-középkategóriásat.
-
Squirrel
őstag
válasz ANDROID??? #2037 üzenetére
Ok, köszönöm, utána olvasok :-)
-
Squirrel
őstag
válasz ANDROID??? #2039 üzenetére
Igen, olvasgattam, hogy megelégedettek vele a használók :-)
Ezekbe egyébként milyen benzint lehet tölteni? Gondolom a kézikönyv majd ajánlja a saját terméket, de nem egyszerűbb házilag kikeverni a koktélt? 95-ös ólommentes meg 2T olaj, aztán annyi? Meg gondolom pl. a husi által ajánlhatott saját keverék benzint vagy olajat nem fogom tudni a tescoban vagy obi-ban megvenni...
[ Szerkesztve ]
-
Harkovz
aktív tag
válasz Squirrel #2040 üzenetére
Persze keverék kell bele.Olajból azért ne a legolcsóbb gagyit vedd mint pl.az arol 2t mert azokkal nagyon füstölnek a gépek és lerakódásokat is okoznak.Nem olcsó a Husqvarna vagy Stihl olaj de érezhető a külömbség.Nem füstöl kéken a gép,jól keveredik a benzinben stb.Egy doboz kb.3300 ft.,de azért az jó sokáig elég.És a géped hosszú távon meghálálja.
-
ANDROID???
addikt
válasz Squirrel #2040 üzenetére
Gyári Oleo Mac prosint 2 olaj 1 l, 3e Ft, 50 es keveréket.kell ebből alkalmazni az oleoba, sima 95 benzinbe bekevered és mehet bele. Ja a gyártók olajat ajánlanak a benzinbe, amit te keversz be, keverve nem veheted meg. Mivel nem minden nap kaszálni fogsz, így sokáig elég az olaj a keverésre. Más olaj nem kell bele, még időnként a szöghajtásba a Oleo zsírja kb 1500 egy nagy tubus, ami szintén nagyon sokáig elég. Veszel mellé egy 90m 2,4 husqvarna whisper (narancs) damilt és tök jó. Fülvédő jó, ha van, arcvédő rostély szintén kell.
[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
Köszönöm a tanácsokat. Igazából mindkét gép tetszik, szerintem feldobok egy érmét és döntök úgy :-) Gondolom mindig csak annyi keveréket csinálok, amennyit használok, mert az olaj az csak bomlik ha keverve van benzinnel. Fülvédőt, rostélyt is nézek.
-
ANDROID???
addikt
válasz Squirrel #2043 üzenetére
Csak annyit amit felhasználsz 1 hónapon belül. Fülvédő, rostély: amennyiben különválaszthatót szeretnél, akkor a gumipántos (kb 1500Ft) lehet jó választás, mert azzal bármelyik fültok használható (ami nem sisakra építhető), fültokból túl szutykot nem szabad venni. Pénztárca szab határt itt is természetesen. 5 körül már elég jó a fültok választék.
Az Oleo mellett szól, hogy az alkatrészek olcsóbbak. Szervizek is vannak.
Sparta 25
Sparta 250 ez utóbbi az újabb kiadás, ez kicsit vissza van fogva az elődhöz képest. -
Squirrel
őstag
válasz ANDROID??? #2044 üzenetére
Rendben, köszönöm :-) Online vásárlásnál amit az árukereső kidob Oleo-ra vagy Husqvarna-ra az kb. mind jó? Fülvédőt néztem, kb. 990 Ft-tól a csillagos égig minden van :-) Szerintem én is kinézek egy 5 körülit, az már csak jó lesz :-)
-
Squirrel
őstag
válasz ANDROID??? #2046 üzenetére
Olvasom a netet, mindkét kaszát ajánlják. Alaptartozék hevederre melyik a kényelmesebb? Az Oleo picit nehezebb, tankja viszont picit nagyobb. Árban a 250-es 69.9, a 128r meg 79.9... Azért a plussz 10-ért mit ajánl a husqvarna?
-
ANDROID???
addikt
válasz Squirrel #2047 üzenetére
A husi hevederét nem vettem fel, csak láttam, alap heveder két pántos. Az Oleo hevedere egy pántos, de mint a sulis táskák pántja szivacsozott puha pánt Nem vészes a súlya. Van hozzá penge és a kis szerszámkészlet.
A gép 68000-ért beszerezhető, 3000 az olaj, a zsír 1500-1600, fülvédő mondjuk 5000 + rostély 1500, 90m husi damil 2,4-es 3000, ez kijön 80 körül
2 év garral.[ Szerkesztve ]
-
adoks
aktív tag
Aki esetleg most szeretne fűnyírót venni, a megatools-nál elég jó kis akciók vannak éjfél óta. Még két napig. Én is beruháztam egy Ryobi-ra.
-
Squirrel
őstag
válasz ANDROID??? #2048 üzenetére
És a bc 24T milyen? Elvileg kicsit erősebb a motor és könnyebb...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest