-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz Beni2360 #10735 üzenetére
Ezek jó infók köszi. Mondjuk most egy darabig nem kell lisztet vennem - 19 kg-nál volt a szállítási költségben ugrás, így kénytelen voltam 19 kg-t rendelni
Most nézem a Tüskeszentpéteri liszt-et, nincs nekik kenyérlisztjük
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
addikt
Szabi volt a múlt héten így belevágtam kovász nevelésbe
Minden tök jól megy (ma lesz 7. napos) de mibe kellene nevelni / tartani befőttesüveg helyett? Úgy bele tud ragadni, h alig bírom kivakarni belőle Nagyából kiszedegetem aztán mosogatógép de elég körülményes Fémet szeretni? Mert vannak kis fém keverőtáljaim. Vagy rakjam kis jénaiba? Vagy mibe?Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
addikt
válasz krizmo_ #10757 üzenetére
No a tegnapi kenyerembe került egy kanál kovászt. Mivel géppel csinálom így az elején a langyos cukros olajos vízbe tettem, ~10 óra késleltetéssel, h reggelre legyen kész. Most nem tudom, h miért de majd kijött a formából a kenyér, nagyon fasza levegős lett
2 dolog változott. A kovász és, h tettem bele 100 g extra sikér lisztet.
Ilyet:Már a garat malmos kenyérlisztből dolgozom és mindig kerül bele teljeskiörlésű tönkölybúza liszt - 100g spáros míg el nem fogy, utána az is garat lesz
Szóval ez egy rossz kísérlet volt mivel két tényezőt változtattam...
[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
addikt
válasz krizmo_ #10761 üzenetére
Íze nem nagyon változott (nem is volt vele bajom) inkább csak a textúrája, jóval légiesebb Most, h készen van a kovászom mehet a hűtőbe? És, h kell eljárni ha használni szeretném? Erre nem tér ki a dokumentáció
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
addikt
válasz Digitalpimp #10769 üzenetére
Nem lesz melege a spajban? Nálam ott is meleg van - nincs ott klíma
És hány naponta kell ott etetni? És hűtőben? Etetésnél mindig új befőttesüvegbe kerüljön? Vannak még kérdésimMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
addikt
Többször csináltam (próbáltam inkább) kefires kenyeret kreálni, de elég tömör lett - mondjuk finomnak finom lett Szóval ha túl tömör a végeredmény az azt jelenti, h kevés benne a víz? Mert más összetevőn nem változtatok csak a kefir mennyiségével (súlyával) kevesebb vizet használok.
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
addikt
válasz tobias40 #10820 üzenetére
Én zúzapörköltöt csináltam hasonlóan ahogy leírtad:
Aljára zsiradék, hagyma, 1-1 paradicsom/paprika apróra vágva, fűszerek, erre a zúza, só majd annyi víz, h ellepje (ami sok volt mivel a zúza is engedett kicsit és a kemencében/ rómaitálban nem tud elpárologni így kicsit leveses lett...). 3,5 óra alatt kész volt.[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
addikt
Nekem is eszközajánlat kellene. Zöldség hámozót keresek ami nem törik össze a kezembe fél év alatt Legutóbb 2 db kerámia pengéset kaptam úgy fél éve - mind2 összetört már
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
addikt
válasz balazs1956 #10874 üzenetére
Köszönöm az ajánlást, de közben nem bírtam magammal és bepróbáltam 2 típust:
Meglássuk.
Egyébként a fiskars-t láttam legkomolyabbnak, 4k+ HUF-értMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
addikt
válasz Mr.Csizmás #10878 üzenetére
Hát ese rossz
Na ha összetörtem amiket rendeltem majd rápróbálokMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
addikt
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
addikt
válasz btraven #11033 üzenetére
Azzal a fix pengéssel speciel én semmit nem tudok hámozni, akkor már inkább egy sima kés De a spárban szoktam látni ha olyat szeretnél.
Amit lentebb linkeltál az tök jó zöldségre (krumplira) de kell kés alakú is ha olyan forma zöldség kerül a kezedbe.Ha visszább lapozol a topikba nemrég volt ilyen hámozókról eszmecsere
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
addikt
válasz Keef_Lee #11059 üzenetére
Ha leves készítése előtt áll, akkor a fazék után érdemes nyúlnia a konyhaszekrényben keresgélve. De melyik is az tulajdonképpen? A fazék magassága nagyobb, mint az átmérője, így a viszonylag kis alapterület nagy befogadóképességgel társul. Ezt általában lassú tűzön készítendő ételek, főként levesek esetében használhatja eredményesen. Folyékony, vagy nagyrészt folyadék alapú ételek remekül elkészíthetőek benne, és akár egy nagy családi ebéd alkalmával is elegendőnek bizonyul, így nem kell több edényt bevetni a cél érdekében. Ha torkos a család, a szintén lassú főzést igénylő töltött káposztát is elkészíthetjük benne, de spagetti, makaróni főzéskor is hasznosnak bizonyul. Minimum 3-4 literes változatban kaphatóak, a választáskor pedig érdemes a magasabb minőség mellett dönteni.
A fazékkal ellenben a lábas alapterülete nagyobb, mint oldalfalának magassága, jellemzően tehát nem levesek készülnek benne, hanem gyakorlatilag minden egyéb. Elődje három lábon álló volt, mivel szabad tűzön készítették benne az ételeket, innen a lábas elnevezés. Létezik nyéllel ellátott változata is, mely kiválóan alkalmas mártások, szószok elkészítésére, de víz vagy tej is kényelmesen forralható benne.
Én kb. mindenre a fazék szót használom
Na meg, h vájling[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
addikt
Ezt ide teszem lehet valaki ilyesmit keres:
Az AIWA LO-1020-LO kovácsolt aluminium edényszett
Lehet gagyi, nem tudom
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
addikt
válasz Mr.Csizmás #11226 üzenetére
Malmok léteznek, saját szememmel láttam már
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
addikt
Akarnék lesütni zsírban oldalast. Namost sertés zsírt nem nagyon használnék. Mennyire szentségtörés kacsa / liba zsírba oldalast sütni? Jó lesz a végeredmény?
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
-
addikt
Zöldbabfőzeléket lelehet fagyasztani? Azt tudom, h mindent lelehet, az lenne a kérdés, h ehető marad kiolvasztás után?
Megfőztem 1 kg sárga-zöldbabból (van benne 3 szem krumli is és joghurttal van habarva), kb. az egész héten nekem kellene enni így gondoltam elteszem
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
addikt
válasz Digitalpimp #11577 üzenetére
Meg ahogy látom csavart is lehet benne pirítani
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
addikt
Nem tudom ki nezi a fallout sorozatot, de muhelybe telepitett fozo alkalmatossagom kicsit hajaz ra:
Egyebkent a vegeredmeny nem nez ki rosszul sztem:
No majd meglassukMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
addikt
válasz fradi81 #11593 üzenetére
Fallout rakottas taszegyli - "majdnem" vegán recept
Az egész úgy készült, h nem voltam hazafele boltban - de főzni kellett vmit így jött az, h ami van otthon abból főzünk
Elég sok fajta por alapom van (kaptam őket), kiválasztottam egy rakottkarfiolt.- jó sok zsíron megpirítottam pár szem hagymát, ezzel kentem ki a tepsit
- pár szem krumplit sós vízben héjastól félig megfőztem, ez ment alulra felkarikázva, reszelt szerecsendóval, sóval, borssal meghintve.
- találtam a mélyhűtőben mexikói keveréket és egy fél karfiolt. Ezeket is félig megfőztem, tört foghagymával, babérlevéllel, friss lestyánnal. Ez a zöldségmix ment a krumplira.
- A maggi cuccot hideg tejben elkevertem, 3 tojással, reszelt gouda sajttal és ráöntöttem a zöldségre.
- kb. 40 perc a fenti sütőben és kész is volt[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
addikt
Napi temu ajanlo 😁
Rendeltem egy fokhagyma nyomot. Van az a regi oldscool a fiokba persze - de na - nem igazan hatosos sztem. Bele ragad a fele...
Ehhez csak ero (suly, h ranyomd a pultra) kell
Szoval aki fokhagyma grindert keres, nezzen raMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
addikt
Mustáros, tejfölös csirkemell sütőben sütve. Van ilyen?
Ha nincs akkor ma feltalálom Egy kis kukoricát még el tudnék benne képzelni. Vagy krémsajtot keverjek a szószba?A köret még a kérdés. Tegyek a tepsibe krumplit is? Vagy külön főzzek mondjuk zöldséges rizsát? Rizset? Rizst? Rizstet?
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
addikt
Így nézett ki végül:
Került bele lilahagyma és kukorica is végül. A tetejére meg snidling (amit a kertben találtam - szépen virágzik )
A kinti falout sütőben készült, 40 perc fedővel és 20 perc fedő nélkül. Mit mondjak, elég jó lett Jah, a köret kurkumás, zöldséges rizsa lettMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Elkészült Oroszország első litográfiai berendezése
- BestBuy ruhás topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- DIGI kábel TV
- További aktív témák...
- Eladó-Kiadó ingatlan táblák , hogy sikeres legyen az eladás! PH tagoknak 30% kedvezménnyel!
- Legrand Netatmo Presence Siren Okos kamera FÉLÁRON
- Motormatrica szinte minden motorra! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- AKCIÓ! Okos otthon és biztonság - BOLTI ÁR FELÉÉRT!
- Eladó Családi Ház Nőtincsen 70 négyzetméter Lakó rész + 40 négyzetméter beépíthető rész
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen