Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Érdekesen néz ki a lila PS2 foglalat, nem is tudom mikor láttam ilyet utoljára új lapon.
Sétál a Hold a háztetőn, zsinóron húzza maga után a szívem.
-
fatpingvin
őstag
felüdítő ilyen lapokat látni. a D5-ös tényleg korrekt darab, a DDR4-es is hibátlan lenne ha nem spóroltak volna le egy normális Ethernet vezérlőt róla. ha a DDR5-ösön elfért egy Intel, a kisebben miért egy ReTek rontja az összképet?
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Acélfarkas
senior tag
válasz
fatpingvin #2 üzenetére
És az is durva, hogy 2023 végén még mindig ALC897-es hangchipet alkalmaznak új alaplapon bármilyen fapados is legyen.
"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"
-
Sz.L.
aktív tag
Látok némi hasonlóságot az ASUS Prime H610 szériához képest.
Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)
-
fatpingvin
őstag
válasz
Acélfarkas #3 üzenetére
hangkodekek terén az ilyen consumer-grade cuccokkal nem igazán vagyok képben, mi van ezekkel?
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
válasz
fatpingvin #5 üzenetére
10+ éves, szerintem ilyen kategóriában mindegy, sőt nem is kellene rá mert a videókimeneten is ki tudja tolni a hangot.
Nekem a lapomon nem is tudom milyen hangkimenet van, soha nem volt bekapcsolva még totál szűz. (első tulajtól le volt tiltva) Usb-s headsetet használok.
Lehetne rosszabb is lásd egyes Dell notikon 100-as lan vagy totál elhagyják a lan-t.
Az utolsó képen a DP helyett DVI szerintem nagyobb érvágás.[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
őstag
válasz
MasterDeeJay #6 üzenetére
fast ethernet vagy annak a hiánya 2023-ban közröhej kategória szerintem.
a DP helyett DVI-vel egyetértek, bár hozzá kell tenni olcsóbb monitorokon inkább DVI van.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
DEJVID
őstag
válasz
fatpingvin #7 üzenetére
olcsóbb monitorokon inkább DVI van
csak azért, mert az olcsóbb lapokon is. Haladni kéne a korral, nem elavult technológiákat támogatni, mert a másik olcsó szaron is az van. -
válasz
fatpingvin #7 üzenetére
10gen i7-hez ráadásul... [link]
Persze én miért nem olvastam el hogy csak 100-as van benne....Miért nem egyből BNC-t raktak RJ45 helyett vagy usb 1.0 portokat.... -
fatpingvin
őstag
a DVI-vel semmi probléma nincs, tökegyszerű és olcsó digitális videójel átvitelre nem kell több.
amit ki kéne végre irtani az a HDMI: így hogy van displayport így teljességgel létjogosultságát vesztett nyavalya, terhelve egy kazalnyi patenttel és jogdíjjal.
én üldözöm ahonnan lehet, ha új eszközt veszek igyekszem olyat amin nincs HDMI.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
In-Whisky
kezdő
válasz
fatpingvin #2 üzenetére
Amúgy miért fáj neked az az ethernet vezérlő?
-
yericho800
aktív tag
Azt kb 120ft alu bordát azért le felejtették a vrm tetejéről..
Istenem fillér baszás lvl 100R5 3600-2x16gb tridentz neo 3600mhz - 3060ti
-
In-Whisky
kezdő
válasz
yericho800 #15 üzenetére
Az a kis borda nem is oszt, szóval értelme sincs a kis valamit rátenni, úgyis a nyák hűti ezeket.
-
arabus
addikt
válasz
yericho800 #17 üzenetére
Semmi szükség rá,ezeket a lapokat olcsó kis költségvetésü gépekhez szánják.
És bár jellemzően főleg Kinába belpiacra irodai gépekbe,attól még jelen vannak a nemzetközi piacon is és ha beledobsz egy 54w tdp-vel operáló i3 procit még gaming-re is használható,legfeljebb -400e forintért bennehagy a vga-ban 15-20 százalékot.
Tavaly dobtam össze z790 13900kf kombót memória nélkül 510e ft volt a két alkatrész.
Egy ilyen lap egy i3 proci és egy nagyon jó 32gb ddr5 memória kijön 110e ft-ból.
És annyi hogy ha nem teszteket vagy videókat vágsz 90 százalékban ugyanazt nyújtja.[ Szerkesztve ]
Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi 7120P 61core 244 thread,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Corsair Vengeance,Red Devil 7900XTX,Asus Z790 E,14900KF,96GB Corsair ddr5,64GB Kingston Fury ddr5,64GB Micron ddr5,Z590Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
In-Whisky
kezdő
Ugyanmár a legnagyobb i9-el is használható, ha gyári specifikációval megy a processzor, az a hűtőborda tényleg semmit nem ér ezeken.
Az a vicces az egészben, ha ez valami OEM gépben lenne rengeteg pénzért, akkor nagy királyság lenne, ugyanis azokban is ugyanilyen fapadosak a lapok.
-
arabus
addikt
válasz
In-Whisky #20 üzenetére
A negyedmilliós szörny az más kategória.
Hogy egy i9-et kihasználj ahhoz kell a technika és 6.3 ghz fölött már több mint 400w a fogyasztása.
Ha pedig lefolytod akkor elég az i3 is.
Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi 7120P 61core 244 thread,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Corsair Vengeance,Red Devil 7900XTX,Asus Z790 E,14900KF,96GB Corsair ddr5,64GB Kingston Fury ddr5,64GB Micron ddr5,Z590Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
In-Whisky
kezdő
Ez a hozzászólás kompletten blődség. Ilyen lapban nem 6.3-on járatod, a normál módon üzemeltetett állapot i3 kijelentés, pedig még ennél is nagyobb butaság. Miért kell ez?
A rohadtdrága dell stb. gépek pedig nem más kategóriák, olcsó cuccok bedobálva gondosan megdizájnolt házakba rengeteg pénzért.
[ Szerkesztve ]
-
arabus
addikt
válasz
In-Whisky #22 üzenetére
Akkor maradjunk annyiban hogy ilyen lapokba épelméjü ember nem akar i9-et tenni.
Sem semmilyen H0-ás magtól erősebb kivitelt.
Aki pedig játékban gondolkodik az jobban jár ha 5800X3D vagy 7800X3D processzort szerez be.Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi 7120P 61core 244 thread,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Corsair Vengeance,Red Devil 7900XTX,Asus Z790 E,14900KF,96GB Corsair ddr5,64GB Kingston Fury ddr5,64GB Micron ddr5,Z590Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
yericho800
aktív tag
Kérdés, látom értesz a témához..
Msi aio magr 360..
Mx4 paszta
10700 hűtött volna..
Jol raktam fel.. 15 meg is néztem, le szereltem vissza..
33- 100fok terhelésen és ment felfelé... Pumpa ment.. Mi a gyász lehetett vele?? Vissza raktam a brocken3 hűtőt azzal 75 meg állt
Asrock phantom 4 alaplapR5 3600-2x16gb tridentz neo 3600mhz - 3060ti
-
yericho800
aktív tag
válasz
yericho800 #24 üzenetére
Én sokallom a 75 is azzal a léggel asszem 220w tdb
10700 meg 65w??R5 3600-2x16gb tridentz neo 3600mhz - 3060ti
-
arabus
addikt
válasz
yericho800 #24 üzenetére
Lehet benne dugulás vagy légbuborék is.
Volt egy ilyen aio-m ami ugyanigy eldobta magát egy 10400f kezdett el melegedni 100 fokra,meg van még de nem próbáltam azóta.
Állitólag ki kell szerelni és forgatni hogy a buborék vagy szennyeződés elmozduljon.Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi 7120P 61core 244 thread,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Corsair Vengeance,Red Devil 7900XTX,Asus Z790 E,14900KF,96GB Corsair ddr5,64GB Kingston Fury ddr5,64GB Micron ddr5,Z590Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
In-Whisky
kezdő
Az a gond, hogy az AMD max új játékokban tud értelmesen menni, a valamivel régebbi motorok botrányosan mennek rajtuk, szóval nem, nem érdemes AMD-t venni játékra.
Ezeken is ott van a 8 fázisos konverter, lehet használni nyugodtan ilyen lapokat erősebb processzorokkal is, amit szajkózól csak tipikus laikus fórum duma, ahogy a korábban említett realtek ethernet kontrolleres is az.
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
őstag
válasz
In-Whisky #12 üzenetére
gagyi. nem rossz csak gagyi, kicsi a buffere, gyakorlatilag semmilyen hálózati encryptiont nem lehet rá offloadolni, mindent a CPU teker. átlag desktopon talán nincs nagy jelentősége de az hogy egy ilyen deszka Realtek Ethernet vezérlővel van szerelve az az én értelmezésemben azzal szinonim hogy ez is csak azért került rá hogy ki legyen pipálva.
-
In-Whisky
kezdő
válasz
fatpingvin #30 üzenetére
Milyen deszka? A piac legolcsóbbja... Ha egy kétszázezres lapon lenne ilyesmi, hát jó, legyen probléma, hogy gagyi és a CPU oldja meg a hálózat kezelését, de, ha olcsó lapon nem lehet ilyen, akkor min lehet? Nem értem a problémát komolyan.
-
fatpingvin
őstag
válasz
In-Whisky #31 üzenetére
tök jó lenne ha lennének olyan deszkák amik nincsenek mindenféle felesleges vacakkal felszerelve, csak az a minimál lenne rajta normálisan megcsinálva ami rajta van.
de oké, értem. ez a DDR4-es gagyinak számít, akkó legyen rajta ReTek vezérlő.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
In-Whisky
kezdő
válasz
fatpingvin #32 üzenetére
El nem tudom képzelni mi hátránya lehet ennek a vezérlőnek a gyakorlatban. Miféle hátrányt okozna ez neked, miközben bármire is használnád ezt a lapot?
-
fatpingvin
őstag
válasz
In-Whisky #33 üzenetére
otthonra talán nem érzékelhető, az irodában viszont a sok gigás fájlok másolása egyrészt feleslegesen a procit, másrészt a gigabitet sem igazán szokták ezek tudni. és akkor ez még az a fajta jobbik eset ha nem dobja el random a linket, mert ilyen is van néha. hogy ez mennyire Realtek specifikus, nem tudom, de ebben a helyzetben az alaplapi Ethernetre dugott gépeknél szokott ez jelentkezni, ahol van dedikált hálókártya ott nem.
-
In-Whisky
kezdő
válasz
fatpingvin #34 üzenetére
Az a helyzet, hogy erre van már hardveres gyorsítás a processzorokban nagyon régóta. Amúgy nálam az RTL8111-ek mindíg is gyorsabbak voltak, mint az intel vezérlői már 10 éve is és sem akkor, sem most nem értettem, hogy mégis mitől jobb az intel.
Nagyon régóta üzemeltetek otthon szervert, volt már erre mindenféle gépem, voltak rendes szervereim is és mindíg az intel vezérlős szerver-szervereken volt a leglassabb a hálózat 820-850Mbps-nél feljebb nem nagyon tudtak menni, míg a realtekes sempron processzoros gagyi ECS lappal simán ment a 900+.
-
fatpingvin
őstag
válasz
In-Whisky #35 üzenetére
ez eltér az én tapasztalataimtól de örömmel hallom hogy neked nem voltak ilyen problémáid.
amúgy a hardveres gyorsítás a CPU-ban csak részmegoldás, ugyanis memóriaműveletek így is szükségesek a történethez.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
válasz
angyalpc2 #37 üzenetére
Több oka is van:
Alacsonyabb késleltetés. Ez számít mondjuk hardcore gémereknél. USB-nél van egy adott késleltetés amikor a gép várja az adatot, ps/2-él azonal megy a gomb lenyomásáról adat nem vár az USB vezérlésre.
Jobb kompatiblilítás, régebbi mechanikus billekkel. Én a mai napig egy FK-2000 plus billt használok ami AT/XT-s és egyszerűbb egy AT-Ps/2 adaptert használni mint még megtoldani egy ps/2-usb adapterrel.
Felszabadul egy usb port bár ez nem annyira előny mert amúgy is van már a gépeken elég sok.
Aztán irodai gépeknél minőségi billt nem szokás cserélni gyakran (nem jellemző hogy elromlik), előfordul hogy ps/2 10+ éves billekkel nyomják mert azt szokták meg és működik.
Arról nem beszélve hogy alapból minden gépen van ps/2 csak nincs kivezetve.
Vannak cégek ahol usb tiltva van, ott ps/2 a legegyszerűbb megoldás billre és egérre.Pár extra:
Ps/2 billt minden bios kezeli, míg ha valami gond van az usb-vel, megdöglik a chipset, zárlatos stb akkor nem jutsz be a biosba könnyen.
Ps/2 vezérlése végtelenül egyszerű, lapon is csak egy pici vezérlő (Super I/O) amin sok minden más is lóg így nincs nagyon értelme elhagyni. Ugyanígy floppy, soros, párhuzamos, lpc diaghoz, ventivezérlés, hőfokmérés ezernyi dolgot stb tudhat a chip.[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
őstag
válasz
angyalpc2 #37 üzenetére
én. igazából AT-t használnék de szerencsére a kettő komptibilis és csak egy fizikai adapter kell hozzá.
az meg hogy nem kell hozzá az USB driver stacknek működnie és a biosban se kell semmilyen compatibility dolgot hákolni, ez objektív előnyök halmaza.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
In-Whisky
kezdő
válasz
fatpingvin #39 üzenetére
Amiket itt leírtok 10, vagy inkább 15 éve releváns is volt. Az USB gémer eszközök már 1000Hz-es polling rate-el dolgoznak, aminél nem kell gyorsabb, a bios kompatibilitás a P3-as gépeken volt probléma már nagyon régen.
Az, hogy cégeknél még hazsnálnak PS2-es billenytyűt eléggé hihetetlen számomra, max az öreg PC vezérelt CNC géphez, legalábbis nálunk máshol elképzelhetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
In-Whisky #40 üzenetére
Igen az USB-s eszközöknek van poiling rate-ja csak az után még át kell mennie egy usb hubon, vezérlőn driveren, OS-en. Ez mint plusz késleltetés. Magyarán az OS oldaláról van késleltetés, míg ps/2 direktbe megy a procihoz. (azaz superio-n keresztül)
Tehát igen az USB-s eszköz maga gyorsabb 1000hz-en csak a mögötte van port/driver/cpu ad hozzá késleltetést. A PS/2 talán 100hz-en megy de mögötte meg nincs ekkora késleltetést. USB porttól (más van-e mellé kötve), OS-től és drivertől függ melyik a jobb.
Lehet érdemes lenne egy tesztet írni róla.Gyorsba kerestem infót, igazad van. Nem mérhető kategória. De ha találok valamit szólok.
https://www.youtube.com/watch?v=TAA1n_9cXrA
Persze lehet gépfüggő pontosabban usb port függő hogy mennyire jön ki. Átlag játékosnak szerintem mindegy hogy ps/2 vagy usb.[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
őstag
válasz
In-Whisky #40 üzenetére
én semmit nem írtam a latencyről
szerintem ez ugyanolyan parasztvakítás mint a 120-240-kutyatudja hány Hz-es monitorok, a hibahatár zajában elfér azon embereknek a száma akik ezt nem csak hogy érzékelik de ténylegesen befolyásolja a használati értéket.
amit én írtam az full technikai. nem feltétlenül csak olyan rendszert szeretnék elindítani a vason aminek van USB driver stackje.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
In-Whisky
kezdő
-
In-Whisky
kezdő
válasz
fatpingvin #44 üzenetére
Miért lenne olyan rendszer, ami egeret igényel, de nincs benne USB kezelés (2023-ban)?
-
fatpingvin
őstag
válasz
In-Whisky #45 üzenetére
ki beszélt egérről?
meg amúgy nem azért de ha minimál rendszert csinálsz, simán ki is hagyhatod belőle az USB stacket. pl egy tűzfal OS-re minek USB stack? csak hogy egy saját példát mondjak. a teszteléshez viszont jól jöhet ha van konzolod, bár erre a serial is jó lehet.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
In-Whisky
kezdő
válasz
fatpingvin #46 üzenetére
Jaj én valamiért csak egérben gondolkodtam.
-
-
DEJVID
őstag
válasz
MasterDeeJay #38 üzenetére
A nagy gamerek és a high-end billentyűzeteket használók jellemzően fapados alaplapot választanak
-
Nem tudom mik vannak most a high end lapokon de nálam az x299-es fullos lapon is van ps/2, igaz csak a kombó verzió nem a 2 portos.
Most gyorsba rákerestem x570-es lapokra am4-nél az egész elterjedt gondolom és szinte mindegyiken van. [link]
De hozzáteszem nem követem az ilyen gémer trendeket.
Miazisten 100k egy tök átlag lap, egy normálisabb meg 200k... na le vagyok maradva. Én meg 60k-ért vettem az x299-est mert nem volt alternatíva amin van sok pcie.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph A párost csupán a lehető legszükségesebbekkel szerelték fel, azonban az egyikük a DDR5-ös memóriaszabvány híve.
- Milyen NAS-t vegyek?
- Xbox Series X|S
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Synology NAS
- Gumi és felni topik
- OpenMediaVault
- További aktív témák...
Állásajánlatok