Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
addikt
Bokorban kuksolva támasztva a kinyújtott kályhacsövet nézve a semmit, miközben a hátad mögött legalább 10 madár pózol ideálisan, de ha megfordulsz, instant elrepülnek, az ideális hobbinak tűnik, Már-már a horgászatot közelíti.
Sógornál azért lassan évtizedes hobbivá nőtte ki magát, mostanában már nem olyan betegesen túltolva. Néha egész jókat csinál:
-
-NoVa-
addikt
#Mit hallgatsz most
Vad Fruttik, Szabad Vagy című relatív új albuma. Főleg ez a szám, súlyos költészet:
link -
-NoVa-
addikt
Én paprikasprayt használok allergiaellenes orrspraynek az üt úgy, mint a bitumenből finomított csoki. Konkrétan rá van írva a használati útmutatóra, hogy befújás után abba kell hagyni az orrfújást meg a tüsszögést. Ha mégis tüsszentesz, akkor nem tartottad be az útmutatót, azért nem hat.
Egyébként egész jó, kb mint amikor a mexikói étteremben a zöld "azzal nagyon óvatosan" Gabko tubussal szemenlőttem magamat nyitáskor. Mar magának légutat. -
-
-
-NoVa-
addikt
válasz #09908736 #7176 üzenetére
Na akkor előszöris a 2 Cannondale között a Trail 7-est húzd ki, az olcsóbbik Suntour teleszkóp nagyon nem bírja a koszos nedves környezetet, és sokkal rosszabbul mozog. A Trail 6-on lévő már legalább tényleg teleszkópként viselkedik.
Az Altus-Acera közötti különbség is inkább sárban jön ki, az Acera már belépő versenycucc, az Altus inkább túra hobbi, ez, és a jobb villa megéri a 90 Euro-s felárat.
A GT kb a Trail 7-tel azonos, kihúzható.Az Orbea-n a Deore szett jobb egy fokkal, nagyobb terhelés alatt jobban vált kicsit, és sártűrőbb, de majdnem másfél kilóval nehezebb a bringa (részben az 3 tányéros első hajtóműből adódik). Persze a nagy része lehet abból is, hogy az egyik gyártó leereszti a fékolajat is, meg pedál nélküli tömeget közöl, vagy defekttűrő gumi vs hajtogatható hártyavékony külső. Nézzétek meg ezt a kettőt, aztán amelyik jobban bejön a gyereknek élőben.
Szét is lehetne tudományoskodni, az Orbeánál előrébb van a nyeregvázcső úgy másfél centivel, ennyivel több hely van a sárnak, és rugalmasabban hátranyúlik a nyereg, talán kényelmesebb. A villaszöge meredekebb, fordulékonyabb kicsit, cserébe nincs olyan stabil kényelmes egyenesfutása, minta Canondalenek. Meg a 40-11 áttétel is kicsit nagyobb, mint a CAD 36-11 -e.
De lehet, hogy részrehajló vagyok, mert volt Cannondale országútim budapesti ámokfutásokra, és béreltem Orbea országútit Cartagena környékén a Spanyol dolomitokban mászkálni, és valahogy jobb volt ott bringázni -
-NoVa-
addikt
válasz #09908736 #7194 üzenetére
A kormánytávolság nem azon a másfél centin múlik, amúgy kb azonos volt a 2 bringán. Az ülés csúsztatható előre-hátra 2-3 centit, meg a kormánynál a stucni rövidebbre cserélésével lehet közelebb hozni, aztán pálya válogatja a jót. Sok emelkedőnél hosszú stucni, jobbal előredőlve tekerés, előre rakott súlypont kell. Lejtősebbnél meg rövid stucni, előrébb tolt nyereg, hogy opciósan a nyereg mögé gugolva szinte a hátsó keréken ülve tudjon ereszkedni leszállás nélkül. Merem tippelni, hogy gyerekversenyen nem választanak ilyen nyomvonalat. Ugyanilyen okból az agyagos iszapban tartott dagonyázásra sem hiszem, hogy nagyon készülni kell, és a Canondale kormánya kevésbé ideges a villaszög miatt, olcsóbb is, csak hogy összezavarjalak
Szóval tényleg bízd a gyerekre, a jobban tetsző bringa 15%-kal jobban megy.
-
-NoVa-
addikt
Kolléga Octavia-ja gázadáskor kivilágítja a check engine-t, alapjáraton gurulva nem. Most tippelgetőset játszunk, egyelőre arra senki sem tippelt, hogy olcsó lesz.
-
-NoVa-
addikt
Már az iStyle beolvadáskor megvolt a kiszállás íve. Anno felfuttatta az XMS-t, de az Apple valami marketing directorja beleerőltette a Váci utcai presztizsbolt megnyitásába, az meg már nem duplázta a forgalmat, csak kettéosztotta. Akkor eladta a boltokat az iStylenak, kapott pozíciót, adott sales meg community marketing tudást bele, felokosította őket nemzetközi szinten, a saját anyagi bukását minimalizálta, aztán amikor már pluszban volt az egyenlege, és kezdett belefásulni, lépett. Érzéke az van hozzá, tolja a kontentot.
-
-NoVa-
addikt
Na akkor hosszan, mert nekem legalább akad céges iMac is, meg használom, opciósan az iOS-esekről is akad némi tudás.
Az iOS egyszerű, provisioning profilet lehet letolni rá, amiben xml alapon beállíthatsz végtelensok opciós vagy kötelező settinget, tilthatsz, engedélyezhetsz, megkövetelhetsz. Az exchange szerver képes leküldeni profilt, meg még ezer más, az LMI Rescue is deployolhat, azt én fejlesztettem bele.
A macOS-re is akad enterspájz központi managelt minden, nálunk épp Symantec management agent van feltolva mindre. Pont a napokban tiltották le a dhcp-t, mert rájöttek, hogy sokan kényelmesen wifi hotspotnak használták a macet.
Én épp tervezek jobban átköltözni rá, mert legalább Crowdstrike nincs rá, így kicsit gyorsabb lett a 2014-es iMac, mint a Falcon+Symantec párossal visszafogott 2018-as Dell. Windowson már eleve rendszeresen érdeklődnek Indiából, hogy lett egy új, eddig ismeretlen exe a gépen, mi az, és minek, és nem-e lehetne a jövőben kerülni az sw fejlesztést, mert ez szokatlan gyanús tevékenység.Amúgy Office365 ugyanolyan (azaz nem, windowson mostanában nem stabil), domaines SSO cuccok ugyanúgy mennek webről, VS Code meg DotNET Core megy, Node.js is, GIT meg Jira megy.
-
-NoVa-
addikt
-
-NoVa-
addikt
Azért mondom, alfanumerikus. Külön ilyenek miatt regisztrált ID, mert a digitális telefonközpontok már nem csak a tone-pulse által bepötyögött 10 karaktert kezelik címzésként, viszont kliens oldalról a telefon erre nem fog tudni válaszolni, vagy hívni. Bámulatos, hol tart már a tudomány.
-
-NoVa-
addikt
válasz Gabibácsi #7484 üzenetére
Azért közben a Finnek lecsökkentették az óraszámokat, eltörölték a házit, hagyják gyereknek lenni a gyerekeket, meg projectes teamworkben oldanak meg feladatokat, hogy lássák a csapatmunka előnyét. Aztán a világ 3. legjobb oktatási rendszere, a miénk meg 97.
Ja, meg betiltották a magániskolákat, így az elit érdeke is, hogy jó legyen az állami oktatás.
-
-NoVa-
addikt
Mondjuk ezt a felét sosem értettem, ki a faszt érdekel reggel a nap? Mármint ok, tök jó, hogy süt, meg világos, meg minden, de amikor suliból meg munkából meg már napnyugta után szabadul ki az ember hónapokig, mert délután tudná kihasználni a napsütéses órákat, akkor pont nem érdekel, hogy mi van. Azoknál a munkahelyeknél meg intézményeknél, ahol számít a nap állása, majd a munkarendet tolják utána, és kész.
-
-NoVa-
addikt
Az nálam nem számít sokat, hogy 8 vagy 10, effektív délutánig csökkentett módban áztatom magam kávékba. Aktív és kreatív a késő délutáni órákban, meg napnyugta után vagyok, csak most az ovodához igazodva inkább mindig álmosan ténfergek.
Anno pl napkelte környékén feküdtem le aludni, aztán kora délután elmentem bringázni ki a hegyekbe, este 6 után valamikor beestem dolgozni, és a hajnali friss párás ködös napkelte előtti időben hazabringáztam, üres utakon, csöndben, és friss levegőben, imádtam a kora reggeleket.
A másik végéről nem éreznék így, ha a hajnal után egy egész nap ébrenlét jönne. -
-NoVa-
addikt
Neked is rengeteg emléked van gyerekkorodból a boldog iskola előtti játszóterezésekről meg a családdal eltöltött pillanatokról? Nem, mi? Óracsörgés, este megrakott szeneskazán reggeli újrafűtése előtti hidegben öltözés, reggeli, táskabepakolás, öltözés, cipő, kabát, sapka, kutya megsimogatása, indulás a suliba. Nagyjából ilyesmi volt a standard reggeli bootprocedúra mindenkinek.
-
-NoVa-
addikt
Kiváló PUBG Mobile pillanat volt, valami összeszokottabb csapat mellé sorolt be negyediknek Shinnok pályán, napi 1-2 alkalommal random csapatjátékba megyek.
A pálya ideális ebéd utáni kávé mellé, kb 10-15 perces meccsnek. Sűrűn benőtt és sűrűn beépített rejtekhelyekből álló horror az egész, elég sok területen teleszórva brutális fegyverarzenállal, úgyhogy mindenki hamar és nagyon veszélyes.
A többiek bekapcsolt mikrofonnal együtt mozogva mászkáltak, én csak némítva mentem velük. Arabul karattyoltak, felszedtek mindent. Eleinte egy darab uzival kitakarítottam körülöttük a leszállóhelyet. A második épülettömbnél ugyanez, csak géppuskával. Innentől átálltak angolra, és leszórtak nekem egy halom távcsövet, és lőszert. A háromból kettőt élesztettem újra, az egyiket kétszer, őt felvittem a 3. helyig, én 2. lettem. Túl kopár területen ragadtunk a végére. Külön poén, hogy nem léptek ki, akik meghaltak, hanem nézték az én kamerámat, és teamspeaken maradtak drukkolni.
És 2018-ra oda jutottunk, hogy egy telefonon bárhol a világon egy fülessel megvan nagyjából az a multiplayer élmény, amihez 19 éve még monitort meg házat BKV-val átcipelés után BNC kábeleket kellett dugni, lezárót keresni, másfél órát szívni a protokollokkal meg a szétcsúszott csatlakozásokkal, drivereket telepíteni, stb, hogy aztán nagyjából menjen az Unreal Tournament, betöltődjön mindenkinél a Facing Words, és mondja a fejhallgató, hogy Monster Kill.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Android szakmai topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Legjobb ár !! 2023 MacBook Pro 14" M3 Pro / 12C CPU / 18C GPU / 18GB RAM / 1TB SSD / Bontatlan
- Toshiba Tecra R950, 15,6" HD+ Kijelző, i5-3230M CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
- AMD AM4 komplett gép eladó.
- ÚJ !! MacBook Pro Retina 16" M3 Pro 12CPU / 18GPU / 18GB / 512 SSD / Magyar
- Apple iPhone 14 Plus 128gb - Makulátlan, Apple garancia, Akku 100%, akár beszámítással
- HP EliteBook x360 830 G8 Érintős Laptop 13,3" i5-1135G7 16/1TB FHD SURE VIEW
- 7 gen i3 LENOVO V520
- Eladó Ryzen 7 5700X3D, 5700XT, 750W 80+ Platinum, 4x8Gb 3200Mhz DDR4 Gamer gép!
- HP EliteBook 850 G5 Quad Core i5-8350u Full HD laptop 8 GB DDR4 RAM 256 GB SSD új akkumulátor
- Mcdodo OT-6550 USB-A - USB-C OTG átalakító adapter.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest