Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz PuMbA #36079 üzenetére

    Értem én, hogy csak egy része a közös címtér de kb. a legfontosabb amennyire én tudom. Ill. ez volt a legnagyobb probléma eddig hw oldalon is. Legalábbis x86-nál. Lásd: alig van most is ezt támogató cpu+igp páros.

    Na mindegy - mondom, hogy droid oldalon nem látok rá, nekem az rémlik a cikkekből, hogy HSA és egységes címtér terén sehol nem álltak. A HEVC nem tudom mennyire igényli a heterogén kódot, de memóriamásolással is megoldhatóak ezek a problémák. Legalábbis én az hw igényéből azt látom, hogy inkább a compute erő kell hozzá mintsem rengeteg másolgatás a memóriában.

    A Strongene nem működése még nem mond el semmit. Attól még megírták és elvben működnie kéne. Attól, hogy bugos a megvalósítás egy elvi koncepció még bukik meg.

    szerk:
    Broadwell cikkből:
    A HEVC támogatása szempontjából – a várakozásoknak megfelelően – a GPGPU-s megoldás került előtérbe, így a Broadwell IGP-je elsődlegesen egy GPGPU-s felületen, például az OpenCL-en keresztül fogható be erre a munkára. Valószínű, hogy később érkezik egy olyan grafikus meghajtó is, amely tartalmaz egy beépített HEVC dekódolót, hiszen a Gen7, Gen7+ és Gen7.5 architektúrára épülő IGP-k esetében egy ilyen fejlesztés már le van kódolva az Intel által használt virtuális utasításarchitektúrára, és ezt a kódot – némi tesztelés után – engedélyezni lehet a Gen8-as IGP-kre is. Természetesen ez az opció is egy GPGPU-s megoldás, tehát az IGP általános számítási kapacitását használja fel a HEVC tartalmak dekódolására.

    Strongene cikkből:
    A Strongene OpenCL-es dekódolója teljesen kihasználja azt, hogy a HEVC szabványt már úgy tervezték meg, hogy tökéletesen passzoljon a GPGPU-s feldolgozáshoz
    A Kaveri APU ráadásul a jövőben még további optimalizálásban részesül, amellyel a Strongene kihasználja a lapka mély integrációját. Ez azonban sebességelőny nem fog hozni, viszont csökkenti rendszer fogyasztását, ami a mobil piacon lényeges szempont lehet.

    Sehol egy büdös szó nem volt musthave közös címtérről, vagy még többről: HSA-ról.
    Sőt, itt még az is árulkodik, hogy sebességelőnyt sem hoz az integráció.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák