Új hozzászólás Aktív témák

  • Chronos85

    tag

    válasz kmisi99 #5363 üzenetére

    Hali, igen abban igazad van, hogy jobb egy célhardware, mint egy kicsit minden vagyok de igazából semmi sem. Amiket smc kollega még megemlített azok "interaktív kijelzők". Mert ugye az Intuosnál "vakon" rajzolsz miközben a megjelenítőt nézed.
    Ebben a kategóriában egyértelműen a Pro a csúcs, érzékenyebb toll, több gyorsgomb a táblán. De az igazat megvalva ebbe a keretbe Proból az S-es fér bele, ami bár rajzstílus függő, de ha nem egy 15"ös laptophoz vagy 22"os monitorhoz lesz akkor nagyon határesett. Egyébként a késöbbiekben ha tényleg ilyen irányba akar tovább haladni, akkor a több monitoros rendszerre is fel kell készülni, és itt már elkél a nagyobb tábla.

    Szóval ha tényleg komolyan gondolja akkor érdmes lenne az eggyel nagyobbat választani, tudom h ez jóval drágább, de a "sima" Intuos se annyival rosszabb. A tollja ugyan olyan pontos, nyomás érzékenységben van eltérés, valamint ugye dőlés nincs, bár ez is felhasználástól függ, de valszeg nem ezek lesznek a korlátozó tényezők. Jah meg kevesebb a gyorsgomb, de nekem a másik kezem amúgy is mindig a billen van Pro ide vagy oda.
    Mind2t használom igaz a most már Pronak nevezetből egy korábbi verzió van. A simából az S-est húrcolászom ha gyorsan fel kell skiccelni vmit valamint az ifijúságnak, ha éppen úgy alakul akkor ezt nyugodt szívvel odatudom adni. A Proval M-es pedig napi szinten dolgozok közel 5 éve szóval jól bírják a strapát (kopp, kopp).

    Az egyes tipusok végén való elnevezésbeli eltérés a hozzájuk adott szoftverek miatt van, a hardware ugyanaz, valamint asszem van Wifis is, de itt előfordulhatnak interferenciák (pl.: ugrál a toll, vagy szaggatt). Nah meg ugye a touch funkció, amiről itt eltérnek a vélemények nekem a kicsi touchos, de inkább letiltom. Biztos jó ez böngészés közben, de rajzoláshoz sztem felesleges és lassabb mintha gyorsgombokkal operálna az ember.
    A legjobb az lenne ha elmennétek kipróbálni Pesten tudtommal erre 2 helyen is van lehetőség. Privátban szívesen megadom a címüket, de kicsit vissza keresel a topikban is biztos megtalálod. Ha bármi egyéb kérdésed van ők biztos fognak tudni válaszolni ha itt mi nem is.
    Üdv.: Chronos

Új hozzászólás Aktív témák