Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
oxox
addikt
Sziasztok,
full láma vagyok a dologhoz...most olvasok/bogarászok egy ideje, olvastam az összefoglalót, de csak úgy érzem, hogy egyre mélyebb a nyúl ürege....szóval bocs, ha nagy marhaságot kérdezek.
Most köttettem át a végpontot a kecóban, és "modernizálnám" a dolgokat
Adott nálunk a digi előfizetés
Szépen bejön az optikai kábel ami belemegy egy modembe (amit ők adtak) onnan tovább megy utp kábel egy tp link routerbe, ahonnan utp megy az asztali géphez, ill. most már az megy egy Philips 806-os tv-be. TV csatlakozott is (eddig wifin volt, mostmár vezetékesen is)ezidáig csak koax ment tovább a modemből egy másik tv-hez, de most, hogy utp van a tp-link, és az "új" tv között, valahogy csikarhatok adást a tv-re utp-n keresztül? (TV leirásában úgy látom van DVB-C, DVB-S, DVB-S2, DVB-T, DVB-T2...legyenek ezek bármik is)
Szóval TV látja a hálózatot, próbálok a TV menüjében csatornát keresni, de sem kábel, sem müholdas opciónál nem talál sem analóg, sem digitális csatornát. vagy direktbe a modemből kéne jönnie, vagy nincs ilyen opció?
köszi előre is
oxoxjahh digi online-al oldottaam meg eddig a philipsre wifin keresztül, de kényelmesebb lenne a távirányitójával lapozgatni a csatornák között, mint tableten, vagy telón keresztül.
[ Szerkesztve ]
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
oxox
addikt
válasz Calogero #63650 üzenetére
Szia,
no igen ez lett a megoldás...koax ment a TV(k)-be.
viszont lett egy gondom is
úgy néz ki, a dolog hogy a digis modem utánra raktam egy hármas osztó koax-ot, ez az új TV-n csili-vili minőséget visz át, de az nincs is messze tőle...kb 5m kábel.A hálószobánkba ami kb 10-15m távolságra van, és közben van egy kettes osztó is (nem mai darab), szóval a hálóban a HD jelet már csúnyán szétdobja, fagyogat.
jelerősitőre lesz szükségem, vagy első körben cseréljem valami "eszázadi" osztóra azt a kettest fent? (másik irányba nem megy, csak meghagytam a lehetőséget, hogyha a gyerek nagyobb lesz, lehessen TV-je).
vagy szórjam be sóval, mert jobb úgy sem lesz?mindenesetre hizott a májam, hogy ezeket az F dugókat egyből sikerült felraknom, meg a TV dugókat is...csodálkoztam is amúgy, hogy egyből ment mindenhol
köszi
oxox[ Szerkesztve ]
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
oxox
addikt
nagy a jelveszteség az osztón? 4éves a gyerek, még egy 6-8 évig tuti nem szeretnék a szobályába tv-t...próbálom addig húzni majd, ameddig lehet. De a toldás csak ideiglenes megoldás, mert ha nem most, majd akkor rágja Apa fülét, hogy rossz a jel...bár kitudja, hogy addigra 12k-ban kell-e nézni a hologrammos adást.
ill. most ott ugye két F csatlakozó van...van olyan toldó ami simán "dupla anya"?
-
oxox
addikt
megértettem, köszönöm ...úgy érzem magam mint aki eldobta a hógolyót a hegytetőn
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Mesterséges intelligencia topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gitáros topic
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Gaming notebook topik
- Apple Watch
- Autós topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest