Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diskcopy
tag
válasz killerjohn #633 üzenetére
köszi!
mondottam volt, lehet lámer a kérdés.
[Szerkesztve] -
BlackWoOd
aktív tag
-
Diskcopy
tag
válasz killerjohn #636 üzenetére
Emlékeztem hogy van valami megoldás, csak nem tudtam már mi volt, viszont drótozni sem akartam. hogy image1.stb image2.stb mert ez tényleg lámer
-
Diskcopy
tag
válasz killerjohn #636 üzenetére
hm, átírtam ilyenné: Timage(Form1.FindComponent('Image'+IntToStr(i))).akármi:=akármi. a te verzióddal nyavajgott.
-
Diskcopy
tag
válasz killerjohn #640 üzenetére
Nézd, lehet ő sem, tudta, nem tehet róla. Ez csak téged minősít, hogy vágod a dolgokat Ne bántsd ezért, csak jót akart. Az sem rossz végtére is, csak lassabb az tény.
-
Diskcopy
tag
válasz killerjohn #641 üzenetére
Statement expected, but expression of type 'TImage' found
Form1.FindComponent('image'+IntToStr(i)) as TImage).Picture.Bitmap := TBitmap.Create;
így van a kód, és a as Timage). a pontnál nyavajog, míg a másik verzióval amit írtam megy. Te biztos tudod, hogy miért. -
Diskcopy
tag
válasz killerjohn #645 üzenetére
7es delphi.
-
BlackWoOd
aktív tag
válasz killerjohn #640 üzenetére
Te fejlesztés közben nem szoktad elnevezni a komponenseidet, hogy mikor keresed, megtaláld?
Pl. Image1 helyett Kep_Bal_Felso, vagy ilyesmi?
Vannak ám előnyei, ha valaminek a neve utal a tartalmára/funkciójára...
(Talán te is rájössz, hogy miért nehézkes ez a ''komponens a neve'' alapján procedúra egy nagyobb app esetében. De tényleg hagyjuk.)< ..kevés az ember, sok az emberszerű lény... >
-
BlackWoOd
aktív tag
válasz killerjohn #650 üzenetére
A polírozásba ne menjünk bele, hogy ki mit és mennyit fejleszt és hogy kinek mekkora.
Ennek ellenére _szerintem_ nem túl jó a neve alapján ilyen módon használni egy komponenst.
Egy életszerű példa: Megváltoztatod a komponens nevét, majd x helyen a forrásba is átvezeted a változást.
Viszont nem veszed észre, hogy van egy x+1edik előfordulás, ráadásul valami elágazás mélyén, ahol ez ''véletlenszerűen'' hibát fog okozni. Az ilyen dolgokat élvezet debuggolni.
Jobb, ha az ilyesmit a fordító kiszúrja, szerintem.< ..kevés az ember, sok az emberszerű lény... >
-
g4dg3t
senior tag
válasz killerjohn #654 üzenetére
nem szeretek belehegeszteni a kodba komponensnevekre hivatkozasokat...szamomra attekinthetobb es foleg szebb ha egy sajat ciklus vegzi a keresest mondjuk Tag alapjan. (...mindenki mashogy csinalja...)
-
Diskcopy
tag
válasz killerjohn #659 üzenetére
Újabb lámer kérdés coming. Menetközben átvésem a Timage Bitmapját. viszont csak akkor frissít, ha ráklikkelek és akkor is úgymond ''Maszkosan'' tehát az előző is látszik alatta. Hogyan frissítsem rögtön, vagy mit állítsak be a TImage tulajdonságainál. Egyszerűbb nektek megmondani, minthogy megint órákat töltsek el vele, mint a FindComponenttel
Amúgy a FindComponenttel nagyon lerövidült az egész, és jól áttekinthető. Még1x köszi -
Diskcopy
tag
válasz killerjohn #661 üzenetére
Imagelistből rádobok a sima imagere egy másik képet.
Imagelist2.GetBitmap(c, Timage(Form1.FindComponent('Image'+IntToStr(c))).Picture.Bitmap);
Ha nagyon béna megoldás, akkor azért ne harapd le a fejem -
Diskcopy
tag
válasz killerjohn #665 üzenetére
Nyomtam neki de még mindíg, frissít mostmár, eddig a képek sem jelentek meg, de most megjelenik egyből, csak még mindíg alatta van a régi.. Imagelistben sincs Transparent, meg magában az imageben sincs a tulajdonságok között. Nem értem
-
Diskcopy
tag
válasz killerjohn #670 üzenetére
igen. annál mind a kettő clNone...
-
Diskcopy
tag
válasz killerjohn #672 üzenetére
nem akarok külön mellékelni hozzá képeket. Ha runtime töltöm be LoadFromFile, akkor mellékelnem kéne, nem? Transparentre akkor megoldás mi? mert már a falat kaparom
Adj nekem is, most szívtam el az utcsót
[Szerkesztve] -
Diskcopy
tag
válasz killerjohn #676 üzenetére
Kemence bejött MESTER
felvehetlek-e MSNre, vagy ICQ, nem akarom szétfloodolni a topicot hülyeségekkel, lehet még lesz kérdésem. Ha nem, persze megértem. Eddig is nagy THX neked. -
Diskcopy
tag
válasz killerjohn #678 üzenetére
Jó, hát akkor marad a remény, hogy ha újabb problem lesz, ittleszel a közelben, vagy más Mester . Mindenkinek köszönöm, aki eddig segített. Minden gond megoldódott. Ph! Rulez. Sorry a sok Offért.
[Szerkesztve] -
Szalma
őstag
válasz killerjohn #676 üzenetére
(Gyilkos, ipari megoldás... )
Szeretettel:
Szalma -
Robiba
tag
válasz killerjohn #686 üzenetére
2. Vissza:=ReverseString(Eredeti);
1. A fentit használhatod az Edit OnChange eseményében.Billentyűzet hiba! Nyomjon F1-et a folytatáshoz!
-
yksz
aktív tag
válasz killerjohn #686 üzenetére
THX az elozo válaszokat, ezt pedig úgy gondoltam, hogy egy karakterláncot visszafelé, karakterenként beolvasni egy változóba.
Fly away my precious knowledge fly far away
-
yksz
aktív tag
válasz killerjohn #692 üzenetére
THX, erre voltam kíváncsi
-
yksz
aktív tag
válasz killerjohn #705 üzenetére
Ja az, csak nincs korlátozás (Integer, real stb...) akármilyen nagy számot beírhatsz.
-
yksz
aktív tag
válasz killerjohn #711 üzenetére
Ok felteszem, de még csak osszeadni tud Kicsit extrém megoldással
-
válasz killerjohn #725 üzenetére
Heh, tud jpeg-et is? Még pár év és a végén még a fenekemet is kitörli...
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
yksz
aktív tag
válasz killerjohn #727 üzenetére
a Delphi MINDENT tud
Ez igaz, csak tudni kell, hogy kell osszehozni az egészet. Ez a nehezebbik része, mert vannak olyan dolgok, amit tuti tud a delphi és minden más programozó program kezdve a pascaltól a JAVA-n keresztul a C++-ig, de mi emberek még nem tudjuk megcsinálniPl.: A tokéletes mesterséges intelligencia, a teljesen élethu kép (valósághoz hasonlítva nincs kulonbség) megjelenítése és még lehetne sorolni egy két dolgotFly away my precious knowledge fly far away
-
killerjohn
addikt
válasz killerjohn #737 üzenetére
de hasonló a megoldás. most nincs időm írni, de ebből már nem nehéz kitatlálni az alapjait............
-
Imike_80
aktív tag
válasz killerjohn #737 üzenetére
Na ez lesz a jó megoldás..
Tehát: 2 koordináta-változó ugye, egérlenyomásra rajzol, stb.
Ez a sor mi is? : Radius := sqrt( sqr(Abs(X-Circle_X))+sqr(Abs(Y-Circle_Y)) );
Köszi mindenesetre!
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs