- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky
- Limitált ideig már kipróbálható a The Alters PC-s verziója
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- UbiForward24 - Jövő hónapban indul az xDefiant első szezonja
- World of Tanks - MMO
- Befutott a Lollipop Chainsaw RePOP első előzetese
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Le Mans Ultimate
- Bestbuy játékok
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
válasz rayoliviero #2219 üzenetére
A Buri-Buriban vagy az Ikon Streetben ettél már hamburgert?
Szerk.
Az nekem viszont furcsa, hogy 1 egész pizzától nem laksz jól, illetve az is, hogy kb. 4 hamburger lenne elég. Mi vagy Te ember, mahac? Kettőt én is beverek, de a 4 az barokkos túlzás.sharkypeti
Sajnálom.Azon gondolkoztál már, hogy nem a pizza sótlan, hanem mi magyarok eszünk túl sósan? Cipruson éreztem hasonlót.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz rayoliviero #2224 üzenetére
Akkor tessék kipróbálni ezt a kettőt és aztán újra írd meg, hogy mit gondolsz.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
Basszus, ez nagy probléma.... És tudod, hogy miért? Mert a Facebookon a tulajdonos olvasta a cikket a Néróról és lájkolta is, ebből arra következtettünk, hogy változtat majd a közeljövőben ezen a mirelit dolgon.... :\ De nem tette, öreg hiba. Nyugodtan írj a posztunk alá, had lássa ő is!
Egyébként ezé a tulajé a Chili Café, Chili Fitness, Csaló Gyros, (Piac-Miklós utca) cukrászda is.
Sajnos, még nem volt lehetőség elmenni ott, de majd novemberben! Felírtuk
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz #05304832 #2237 üzenetére
Mi személyesen jártunk ott és úgy tapasztaltuk ezt a személyzetes dolgot. Többen vannak, de általában mindig akkor térünk be, amikor ez a hölgy van és ő nagyon kedves és mosolygós. A többiek olyan semmilyenek.
Megloptak? És mi lett a dologból? Mit vittek el? Nem semmi, basszus.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
A Tar pizzától rendeltünk ma.... de.... Hamarosan elolvashatjátok az egészet, hogy mit gondolunk.... Meglepődtünk, nem kicsit.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz #05304832 #2258 üzenetére
Pár éve voltam ott, de akkor megfogadtam, hogy "never again". Szerintem a város legrosszabb pizzája. Ennél még az Ibolya söröző melletti "bulipizza" (Pizza Fortuna) is dobogós. Régen viszont nagyon jó volt a Gilbert. A neve egyenlő volt a minőséggel.
Lehet, hogy 1 rendelésre kipróbáljuk.
(#2259) Gazsi00
Halászlevet legközelebb a tiszacsegei Halászcsárdában szabad enni! Debrecenben nem tudok olyan helyet, ahol érdemes lenne, kivéve a karácsonyi időszakot.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz #05304832 #2261 üzenetére
És próbáltad már mondjuk a Vespa vagy a Don Pepe teljes kiőrlésű, csökkentett szénhidrátú tésztáját? Azzal mi a helyzet?
"Néha nem tudják ugyanazt a minőséget nyújtani és odaégetik a szélét."
Ez viszont nagy hiba. Egy olyan étteremnek, ami már 13 éve (!!!) csinál pizzákat ez a malőr megengedhetetlen.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz rayoliviero #2263 üzenetére
A Látóképi Csárdában mindig rengetegen vannak, de hogy miért, azt nem tudom, mert borzasztóan rossz ott a kaja. Egyszer ettünk ott, de ... nem minősíteném. S az a furcsa, hogy eddig akárhány emberrel beszéltünk erről a helyről, mindenek ez volt a véleménye szinte. Szerintem ők az átutazó, ismeretlenekre hajtanak.
(#2264) local1
Pont ezt mondom... Mi a fenének adják ezt a 26 cm-es pizzát ennyiért? Vicc. + még a borravaló, már 2.200 Ft a pizza.(#2265) local1
Pedig olykor érdemes eltérni a megszokottól, próbáld ki! Mind a kettő finom, bár elsőnek furcsa lehet a fehérliszt után.- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz rayoliviero #2267 üzenetére
Miért nem küldted vissza? Ha én ilyet tapasztaltam volna, akkor biztos, hogy kiverem a balhét.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz #65675776 #2272 üzenetére
Ezek szerint nem ismered az előzményeket vagy nem olvastad a cikket. Nem azért mértük le a pizzát, mert ez a mániánk, nincs jobb dolgunk, esetleg imádunk kukacoskodni. A dolog lényege az, hogy amikor megérkezett a pizza, akkor borzasztó kicsinek tűnt még ahhoz képest is, hogy 28 cm az átmérője. Ezért került elő a centi, hogy nézzük meg.
A másik, hogy 13 évvel ezelőtt dolgoztam pizzériában és volt tapasztalatom, hogy milyen a jó és milyen a rossz tészta. A jó tésztát csak felnyújtottad a tepsibe (kerek pizzaforma) és az nem mászott el sehova, ki tudtad húzni a forma széléig. Be a kelesztőbe, miután megkelt pedig a sütőbe.
A rossz tészta pedig már a nyújtásnál megmutatkozott, ami azt jelentette, hogy nem tudtad kinyújtani, mert gumis volt az állaga, folyton visszaugrott, használhatatlan volt, egy formát nem tudtál megcsinálni vele. Ez ment a kukába, ezzel nem tudtál mit csinálni.
Sütés közben a tészta nem megy össze! Valóban nem mérik le az átmérőt sütésnél, de meg van adva, hogy pl. egy 28-cm-es pizzához 18 dkg tészta kell, 32-es mérethez 21 dkg, vagy 55 cm-es mérethez 40 dkg. (ezek csak példa számok)
A húsoknál pedig az a helyzet, hogy úgy kalkulálnak, hogy lesz sütési, főzési veszteség. Pl.: A vendégnek kell kapnia mondjuk 8 dkg húst, de ez 10-12 dkg-ról indul mondjuk.
Nem tudom, hogy lehetne pontosabban lemérni... [link]
(#2274) local1
Ettől félünk mi is.T_chris
Fogunk még onnan rendelni azért, a projektünk is erről szól, hogy nem egyszer fogunk egy helyet meglátogatni vagy rendelni onnan, DE ettől függetlenül az aktuális "eredményt" mindig közzétesszük.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz #65675776 #2272 üzenetére
"Szóval egy pizza alapján szerintem hiba ítéletet mondani."
Csak gondolkodj logikusan. Bemész egy étterembe a családoddal, barátnőddel, feleségeddel vagy magad. Rendeltek ételeket, de nem jók a fogások. Nem ízlik vagy mit tudom én, valami nem okés vele. Amikor kijössz onnan (vagy még bent) megfogadod, hogy soha többet nem jössz ide vissza. Kevés az az ember aki azt mondja, hogy oh, ugyan, ma rossz napja volt a szakácsnak, azért eljövünk, hátha elcsípjük amikor jó kedve lesz. Ez nem így működik. Amikor ott vagy, akkor kapd a legjobbat, ne máskor.
Viszont mi vagyunk olyan "hülyék", hogy egy helyre többször is visszamegyünk és kipróbáljuk, de ettől függetlenül minden látogatásunk eredményét publikáljuk.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz #33253120 #2282 üzenetére
Kissé életszerűtlen amit írtál:
Te is tudod jól, hogy a gyakorlatban ez nem így megy. Elmész egy ismeretlen helyre és eszel ott, ami vagy bejön vagy nem. Ha bejön, akkor visszamész még, ha nem, akkor nagy ívbe elkerülöd. Ennyi erővel akkor azok ne írjanak, mondjanak véleményt akik egyszer jártak és ettek ott azon a helyen. Bár való igaz, hogy ha többször mész vissza, akkor több tapasztalatot tudsz megosztani, relevánsabbakat. Mi is ezt tesszük azzal a különbséggel, hogy minden látogatásunk eredményét publikáljuk.
Ez olyan, mint az egyetemi ZH ahol két nagy kérdést kapsz. Hiába tudod jól az egyiket, ha a másikhoz egy betűt nem írtál vagy amit írtál az nullás. Ilyenkor az egész ZH nullás lesz.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz rayoliviero #2284 üzenetére
Nem felel meg a valóságnak? Mihez képest nem felel meg?
"A Valentino tésztája papírvastagságú, ha meg is van a rendelt méret, akkor is a vastagság miatt az adag nem elegendő."
Ezzel mi a baj? Van akinek a vastag tészta jön be, van akinek pedig a vékony, van akinek a közepes.
"A Régi Posta Étteremre 10 pontot adsz, ahol tegnap nekem híg halászlevet és a legroszabbul elkészített szarvast szolgálták fel."
Ott voltunk? Ettünk belőle? Láttuk mi? Nem! Akkor mi alapján húzzuk le azt az éttermet? Amikor mi voltunk, minden tökéletes volt.
"A Facebook oldalon pedig ugyanazok az emberek szólnak hozzá, akik persze, hogy a véleményeden vannak, mert családtagjaid, barátaid lehetnek."
Nagyon tévedsz. Az ismerőseim sem tudják, hogy az oldalt "én, vagyis mi" csináljuk. A hozzászólókat nem is ismerem. Sőt, még egy ismerősöm sem szólt hozzá egy bejegyzéshez sem. Ha már vádaskodsz, akkor bizonyítsd is be kérlek.
"És mindig azonos szempontok szerint pontozz, van amikor látom a pontozásodban az adagot, még máskor nem. A Valentinonál nem látom, hogy adagra hány pontot adtál."
???
Nem tűnt fel, hogy van egy kiszállítás és van egy helyben fogyasztásos értékelés? Teljesen más szempontokat értékelünk kiszállításnál és helyben fogyasztásnál is.Az adagról pedig akkor írunk ha nagyobb, mint a szokásos vagy pedig kisebb, mint a szokásos. Átlag embernek elegendő egy Valentino féle pizza. Aki megeszik/megenne 4 hamburgert (mint ahogy múltkor írtad) az nem átlag fogyasztó.
"Tarnál adagra 1 pontot adtál, Valentinohoz mivel a végső pontszám 10, úgy feltételezem, hogy adagra is 10 pontot adnál neki. A Tar 1, még a Valentino 10? Szerinted ez megfelel a valóságnak?"
Szerinted miért kapta a 1-es értékelést? Azért, mert nem 28-as pizzát kaptunk....
Tulajdonképpen te most mit akarsz bebizonyítani? Vagy az ízlésről akarsz vitázni? Mert annak semmi értelme.... Nekem bejön a jókai bableves, neked meg a babgulyás. És? Most mi van? Rosszabb vagy jobb ember az egyikőnk emiatt? Nem.
"Tar pizzát rendel a legtöbb külföldi orvostanhallgató, nem Valentinot. Az éri el azt a minőséget, amit megszoktak."
Akkor miért nincs angol nyelv a honlapjukon?
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz rayoliviero #2288 üzenetére
Angol étlap, igazad van! Viszont kiszállítás-helyben fogyasztás. Ez is variálva van. Pl. a Csokonai étteremből már kértünk kiszállítást, de már ettünk ott is...
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz #33253120 #2290 üzenetére
Hééé! Ne nézz minket amatőrnek!
Nem rendelünk mindig ugyanoda, nem rendelünk mindig egy néven és nem rendelünk egy telefonról és e-mail címről. Van ennek azért egy metodikája! Egyébként sokszor a poszt írása és az étel elfogyasztása között eltelik 3-5 nap is. Nem véletlen csúsztatjuk a posztokat. Ma is fog megjelenni egy, de ez ma történt, szándékosan. Ugyanoda, ugyanarról a névről és címről!
"rendelés szempontjából bojkottálom az olyan helyeket aminek csak Facebookja van."
Pedig jobb ha megszokod, hogy az egyre több vendéglátó helynek csak Facebook oldala van, főleg Pesten. Számomra is meglepő, de ha belegondolsz logikus. Ahhoz, hogy egy ilyen étterem oldalát (vagy esetleg a miénket) akarod elolvasni, nem kell FB fiókkal rendelkezned. Elég ha beütöd a címet és kész. Pl. https://www.facebook.com/TrofeaGrillObuda
A pontozásra egyébként van 1 jó rendszerünk, nem hasra ütés szerűen történik. Átlagot számolunk. Nem egy ember dönt.
"Ha többen mentek akkor lehetőleg több különböző jellegű ételt (frissensült, egytál, készétel, stb.)"
Mindenki mást eszik, de nem mondhatjuk meg a másiknak, hogy te most egyél rántott húst, te meg főzeléket...
"Mondjuk egy bizonyos szint fölött ebből simán meg lehet élni, talán a Liszt Ferenc utcai csapatnál volt az, hogy mire kinyitottak már valamelyik burgerblog áradozott róluk, hogy mennyire királyok"
Mi ebből nem megélni akarunk. Nem kérünk, nem várunk és nem fogadunk el semmilyen előnyt sem. Ugyanúgy felhozzuk a jót és a rosszat is. Így fair. Nekünk ezzel nincs üzleti célunk, minket senki nem támogat. Mi a saját zsebünkből szponzorálunk mindent. Mi egy csapat vagyunk aki ezt hobbiból csinálja és megosztja az emberekkel a tapasztalatot.
Egyébként a PH-n az a "baj", hogy ez nem az az oldal. Van itt egy főzőcske topik is ahova szoktam írni olykor, de nem nagy ott a pörgés. Nem azért, mert rossz a topik, egyszerűen ez nem az az oldal. Furcsa is lenne, ha a Mindmegette.hu-n a HD TV-kről menne a diskurzus, nem?
Próbáljuk mindenből a legjobbat kihozni, de ez nem megy egyik lépésről a másikra, sajnos.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz #05304832 #2294 üzenetére
Én sem értem, de ez a trendi. Sok pesti oldalnak már nincs is rendes weboldala, ugyanis "felesleges". Ha belegondolsz a leggyorsabb és legmodernebb visszacsatolási forma a Facebook. Az éttermek fotóznak ételeket, személyzetet, eseményeket, vagy csak úgy random dolgokat. Itt jutnak el leghamarabb az emberekhez. Ez érthető is. Én sem szeretem a Facebookot már annyira, de ez van. Sokan írnak itt blogokat, vezetnek különböző rajongói oldalakat és nagyobb publikumot tudnak megérinteni ezzel, mintha egy domain nevet vásárolnának. Egyébként nem mindig olcsó egy FB oldal fenntartása. A nagyok fizetett reklámokat nyomatnak, saját applikációt iratnak a saját részükre ...stb.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Real Ghoost #2303 üzenetére
Ráadásul a tulajdonos is reagált. Ez nagyon jó pont, van kapcsolattartás!
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz #33253120 #2311 üzenetére
HÍR
Az előbb felhívott a Tar Pizzéria tulajdonosa 20:44-kor a mobilomon és beszélgettünk egy kicsit. Bár az eléggé furcsa volt, hogy ebben az időben telefonál. A tulajdonos normális volt, de a hozzáállását nem értem... Megkért minket, hogy vegyük le a őket a FB-ról és jót se írjunk róluk.... JÓT SE? Értitek ezt?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz #33253120 #2314 üzenetére
Pedig ha máshogy reagálják le a dolgot, akkor hatalmas reklámot tudtak volna maguknak csinálni. Ha nem, akkor nem... Csak azt elfelejtik, hogy van ittjártam.hu, tripadvisor... stb...
Mi nem fogjuk őket lehúzni emiatt, de az biztos, hogy nem fogunk elmenni személyesen se már. Good Luck nekik.
Peti
A végén még közellenség leszünk.- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz #05304832 #2317 üzenetére
A negatív kritikát nehezen viselik a vendéglátó helyek. Amikor jót írsz, akkor egyből reagálnak, imádnak. Ha rosszat, akkor úgy tesznek, mintha semmi nem történt volna, nem reagálnak. Ez öreg hiba. Ha én éttermet vezetnék, akkor mindent megtennék azért, hogy egyik vendég se menjen el rossz szájízzel, beszéljük meg a dolgot, találjunk megfelelő alternatívát.
Akkor minek üzemeltet vendégkönyvet ha nem lehet oda rosszat írni? Ettől hányni tudnék egyébként.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
A második kör:
Két pizzát rendeltünk, egy 28 és egy 32 cm-es átmérőjűt. A 28-as neve "Geri Pizzája". Ez nagyon finom volt és ízletes, semmi rosszat sem tudnék róla írni. A másik pizza pedig "Mici kedvence". Ezzel sem volt semmi baj, de ez sótlan volt egy kicsit és nem éreztük a feltétek közötti összhatást annyira. Szerencsére egyik tészta sem volt zsíros, szóval majdnem minden okés lett volna, kivéve ezt a tészta méretet....
Így, a 2 pizzáért fizettünk borravalóval 4.000 Ft-ot ami nem kevés.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Lezárásként ezt a hozzászólást írták a Tar Pizzériából:
"Lezárásként részünkről csak annyit fűzünk az észrevételhez,hogy a bírálat azért esett rosszul,mert eddig pozitív értékeléseket kaptunk a vásárlóinktól.Az építő kritikát elfogadjuk,a sülési veszteségről a doboz tetején tàjékoztatni fogjuk a vendégeinket,így az észrevételük nem marad megoldatlanul.Köszönettel"
Más
Hova menjünk a héten? Mit javasolnátok?[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz hitman, #2340 üzenetére
Meki kupon? Ajj, az nagyon paraszt lenne azért. Én 1.5 éve nem ettem Mekiben és más gyorsétteremben és bevallom őszintén, hogy nem hiányzik, pedig eleinte féltem, hogy nem fogom kibírni, pedig de. Imádtam a Mc Flurry-t....
Egy kis apróság lesz, de mégis jól fog esni szerintem az 1000. emberkének.
(#2341) Peti78
Ezt a helyet mi is várjuk! Jól hangzanak az ételek. Ráadásul manapság fő az egészség, egyre inkább háttérne szorulnak a tucsogós kaják.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Hamázott már itt valaki?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Nem láttam rendes honlapot.
(#2348) Kickass
Akkor egy olyan megeszed és elfelejted szisztéma, nem? Ha már a hús nem porcos, ahogy írtad is, az már fél siker!Más
Kár értük... pedig szerintem jó volt... Itt van mellettem a 40%-os kupon amit a honlapjukról töltöttem le. Mehet a kukába. Kitakartam a telefonszámot, nehogy valaki belekössön, hogy hirdetek.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
A régi No.1. volt. A No.1 is csodás volt eleinte, aztán irgalmatlan módon leadtak a minőségből. Életem legrosszabb tatárját ott ettem kb. 2 éve nyáron.
Real Ghoost
2 fickó csinálta a No.1-t, ebből az egyik a Gardás. Szétmentek és aztán már csak a Garda "fickó" (Drabik László) üzemeltette tovább. Ő egyébként szakács, abban nagyon jó, de az étterem vezetés nem annyira megy neki.
A Play Pub is jó volt, de aztán ők is eleresztették magukat. Kiadó a hely, 700.000 Ft-ért lehet vinni havonta.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Irmscher 353 #2356 üzenetére
tejföl >>> frissföl
tej >>> reggeli tejital
barack pálinka >>> barack ízesítésű rövidital...stb. megannyi hazugság.
Pick.
Régen minőség volt, a legjobb... Most már pedig csak egy "túlhájpolt" valami. Vedd meg a rudas szalámit, csomagold ki, egyél belőle. Gyönyörű és ízletes. Rakd be a hűtőbe és vedd elő 3 nap múlva. A színek barna lesz és szaga van.... A szép, egészséges színből valami kutyasz*r féle valami lesz.- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Real Ghoost #2383 üzenetére
Ennek mi is örülünk és reméljük, hogy az emberek is kezdik értékelni, a vendéglátósok pedig a tudatukra fognak ébredni.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Mint a Blöff c. filmben, mi?
hitman
Gondolkoztunk ilyen ár-érték arány dolgon, de nem született egyetemleges megoldás. Kinek mi a drága, kinek mi az olcsó? Amíg másnak egy gyros 800 Ft-ért olcsó, addig másnak drága. Az kellene még, hogy az árak miatt is szívják a vérünket. Akit érdekel az ára az úgyis rámegy az adott étterem honlapjára és megnézni, hogy mi a helyzet.- mozi bolondéria -
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Samsung Galaxy A40 64GB, Dual, kártyafüggetlen (A405) -
- BenQ PD3200U - 32" 4K 16:9 100% sRGB 60Hz Designer Monitor
- ASUS TUF Gaming A15 FA507XU- LP4050W Gray ELADÓ!!!!!! (GARANCIÁLIS 36-HÓNAP)
- Újszerű Spigen Liquid Air Folio Tok, iPad Pro 12.9, Fekete
- Huion Kamvas Digitalizáló Tábla / Rajztábla / Külső Monitor okos tollal /// ÚJ // Számla + Garancia