Aktív témák

  • weres78

    senior tag

    válasz LordAxwell #2658 üzenetére

    Természetesen a Str pontrakás is ad a sebzésre, hogyne. Azonban vannak Dexesebb és Stresebb fegyverek, illetve vannak amik teljesen ilyenek vagy olyanok. Ezt az dönti el, hogy egy-egy pontot adogatva mennyivel változik az adott fegyver sebzése. Van, ahol például egy pont a Stren ad +1-2 sebzést, Dexre téve pedig ad 3-4 plusz sebzést.
    Ezen kívül a Str fegyverek erős karaktereknek kellenek, általában a nagyobb, durva sebzésű, lassabb dorongokhoz, pallosokhoz, stb. Itt sokszor használnak pajzsot (jó nagyot), stb. Elletve itt pakolnak a vitalitásra, hogy mozgni is lehessen a nagy fegyverekkel.
    A Dex vonal inkább a fürge, elugrálós, páncél nélküli vagy kevés páncéllal játszó emberkéknek előnyösebb. Itt van elég nagy sebzésed, de menekülni kell minden ütés elől, mert erősen sebződsz. Viszont jó eséllyel el tudod kerülni a bekapott sebzést, de rá kell érezni.

    Inkább hosszabb távon számít sokat, mire is teszed a pontokat. Ha elhatározod milyen karaktert szeretnél, akkor érdemes ennek megfelelően pakolgatni, mert magas szinten elég sokat számít hogy mekkora a sebzésed, illetve hogy tudsz-e rendesen használni egy-egy adott tárgyat (fegyver, pajzs).

Aktív témák