Új hozzászólás Aktív témák

  • Tidus

    addikt

    válasz mr_ricsi #2556 üzenetére

    Én még soha nem vettem ki elemet alaplapból, pedig volt már nálam néhány extem típusom. Mindig reset, v. az arra kitalált gomb.
    Jelen esetben az R4E alaplap, nem megfelelő bios beállítása után ki be szerelgetném az elemet, kiröhögnének az ASUS mérnökei.
    Egyébbként az elem ki be szerelgetését nem éppen a bios resetre találták ki, arra az esetre konkrétan ott a jumper. Akkor is ha árt az elemnek. Ha pedig hónapokkal rontaná az elem élettertamáta reset hát roncsa. Egyébbként egy Sony CR2032-es elem 90 FT.-ért beszerezhető. Ha postán kéred sincs 400 Ft.
    Ezért sem babrálnám az alaplapot. A jumper csak az alaplap működését befolyásoló beállításokat állítja vissza alap(gyári) beállításra.
    Itt a fórumban pedig senkinek, főleg nem átlag juzereknek, nem ajánlanám, hogy vegye ki az elemet egy percre és tegye vissza, mert így biztos jó lessz a gépe.
    Vannak olyan alaplapok amelyek full reset után el sem indulnak, megfelelő alap beállítások nélkül. Rövid időn belül kék halált dobnak. Tehát előállhat olyan eset, hogy csak rosszebb lessz a helyzet mint volt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák