Új hozzászólás Aktív témák

  • szacsee

    nagyúr

    válasz Bici #30056 üzenetére

    CMOS Reset + elem kivétel után próbáld ki VGA és Ram nélkül indítani.
    Ne legyen rádugva HDD, ODD stb csak egy PS/2-es bill és speaker + monitor... bár ha a VGA-t veszed ki az sem kell. Ram nélkül is próbáld ki.
    Ha nem csipog, akkor az önteszt sem fut le. Ilyenkor két dolog lehet, vagy a deszka KO, vagy a proci KO.
    Ha egy proci hal le, akkor az alaplap nem tudja az öntesztet végigfuttatni, legalábbis nálam régebbi gépeken ez volt. Azon a deszkán nincs ATX kieg csati (4-Pin)? Ha nincs rádugva akkor is ezt csinálja, vagy fel sem pörög a venti.
    Bekapcsolás után ha a procihűtőről lehúzod a ventit és hideg marad, akkor esetleg megér egy misét, hogy a hűtőt leveszed és nagyon óvatosan megnézed, hogy melegszik-e a proci kupakja. Ha hideg marad, akkor valszeg lap.
    Ha melegszik akkor nagy vonalakban a proci jó is lehet, bár a több millió tranyóból ki tudja mi szállhat el még.
    Ezt a régebbi motorosok szokták alkalmazni olyan gépeknél, amiknek a procijában van hővédelem és nagy valószínűséggel a táp miatt nem halhatott le.

    Minap volt nálam egy M2N-E ami nem indult. Kiderült, hogy minden komponens jó, csak a táp védelme nem engedte működni a deszkát, mert valami nem smakkolt vele. Azóta egy K9N Neo V2-ben ketyeg az összes cucc azóta is.... igaz itt nem pörgött fel a proci venti sem.

    Fentiek csak tippre jók, mert 100%-osan csak cserealkatrésszel tudsz megbizonyosodni a hibás alkatrész mivoltáról, de majd jön egy hozzáértő és leírja, hogy mit kell tenned.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák