Új hozzászólás Aktív témák

  • SityiSXT

    őstag

    válasz #70869248 #3520 üzenetére

    Nem áll szándékomban riposztolni, mivel semmi örömöm nincs abban, ha az AC-s közösséget provokálom. Ezen felül az AC-t jó játéknak tartom - sok olyan tulajdonsága van, amiben jobb is, mint a Cars, de ez fordítva is nagyon igaz. Ott az alapvető hiba, hogy a két szimulátort közvetlenül hasonlítja össze sok játékos, holott a valósághoz viszonyítva kéne ezt tenni - már ha nem statisztikai adatokról van szó, ezek ugyanis közvetlenül is összehasonlíthatóak). Mondok egy példát: a Project Carsban a valós zászlószabályok közül a sárga, a kék, a fehér, a fekete-fehér és a fekete már benne van - az Assetto Corsában nincsenek zászlók, de a pályalevágásért büntet. Tehát látszik, hogy ezen a téren az AC le van maradva - de a leggyakrabban elkövetett "bűnt" azonnal tudja büntetni. De mondhatnám a pálya felgumizódását is: az AC-ben ez lényegesen valósághűbben van szimulálva, viszont a Project Carsban az eső negatívan is tudja befolyásolni a gumizódást, illetve a nedvesség miatt képes különbséget tenni a száraz és a nedves ívek között. Az éjszakai vezetés-versenyzés pedig olyan dolog, amit a Cars tud, az AC nem, de ennek nincs akkora jelentősége, hiszen gyakorlatilag a WEC 24 órás futamain kívül egyetlen valós verseny során sincs napszakváltozás. Az AC-ban mindegyik pálya laserscan, a Project Carsban csak négy az (Brands Hatch, Donnington Park, Outlon, Cadwell).
    Remélem, érthető, mire akarok kilyukadni. Billeg a mérleg nyelve ide-oda, nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a Cars meggyőzően jobb lenne, mint az Assetto, és vice versa. Az én alapelvem az, hogy virágozzék minden virág - de ha a szomszéd virágoskertje hasonlóan szép, mint a mienk, azt értékelni, és nem letaposni kell. ;)

    @mrgreen: A Steam Family Sharing valami ilyesmi lenne, de a Project Cars (érthető okok miatt) nincs az engedélyezett játékok listáján. Emellett félkész játékokat összehasonlítani szerintem nem a legbölcsebb - ha majd az AC-ról lekerül az Early Access jelzés és megjelenik a PCars, akkor viszont értelmet nyer.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák