Új hozzászólás Aktív témák

  • Ghoosty

    őstag

    válasz DeFranco #10009 üzenetére

    "Azt azért megkérdezném, hogy mi alapján és milyen számot vonsz le a 100-ból a a szülei által agyonvert és elásott gyerek és az ismeretlen helyre szökött/raboltak javára."

    Ha bárki tudna pontosabbat, akkor nem eltűnt, hanem megölt/elrabolt gyerek lenne. Annyi volt a szándékom, hogy árnyaljam, hogy ezt a 100-at nem lehet rögtön a szervkereskedők számlájára írni. Egyéb indokkal is eltűnhet egy gyerek és ezek megtörtént esetek. De ennek is csak akkor lenne igazán értelme, ha találtam volna a 90-es évekre vonatkozó adatot. Mert akkor lehetne látni, hogy nagyobb vagy kisebb lett ez a probléma. Nekem megdöbbentőbb volt, hogy 17000 eltűnik.

    "Tekintve hogy a harci kutya mint olyan tiltva/korlátozva van,"

    Ennek ellenére, pont azt írtad, hogy ezektől kell félni manapság.:)

    "Több autó, többen vezetnek, arányaiban több az alkesz/kokszos sofőr."
    Egyáltalán nem biztos. Az ember azt mondaná, hogy több autó, több súlyos baleset. De arra egyértelmű a statisztika, hogy nem, pont kevesebb van (sokkal). Ráadásul szigorodtak is az ittas vezetésre vonatkozó szabályok.

    "*regisztrált, hajléktalanokhoz kapcsolható "
    Pont, hogy náluk akár növekedhetett is, mert csak összes adatot találtam, de ha náluk nőtt, akkor máshol csökkent, mert az összes elkövetett bűncselekmény db száma nem változott. 400-500 ezer között volt. Voltak évek, mikor kilógtak ebből a sávból, de minkét irányban előfordult.

    Ha a 80-as évekhez hasonlítod, akkor viszont egyértelmű a bűnözés növekedés. 150k-ról felment 450 körülre a 90-re. Szóval megháromszorozódott pár év alatt.

    "szerintem engedjük el a témát,"

    Szívesen elengedem, mert nagyon nehéz magyar statisztikát találni, főleg részleteset. Azért kezdtem, bele, mert magam is kíváncsi voltam rá, hogy mi a szitu, meg milliószor hallom, hogy régen minden jobb volt, repülni veszélyes, sokkal több a baleset, mint régen stb. De senki nem támasztja alá semmivel. A repülés, baleset elég könnyen cáfolható. Sajnos adatok nélkül az általad hiányolt részletek nem bemutathatóak és több időt én sem szeretnék erre pazarolni.

    Eredetileg arra számítottam, hogy enyhe romlás fogok találni, növekvő vagyon elleni bűncselekményekkel, de helyette stagnálás és csökkenő vagyon elleni bűncselekmény arány lett.

    Amitől én tartok és régen nem volt, az az internetes zaklatás. Fogalmam sincs, hogyan lehet jól kezelni, mert az én időmben nem létezett ilyesmi.

Új hozzászólás Aktív témák