Új hozzászólás Aktív témák

  • HSNet

    aktív tag

    L3zl13:
    aztán szerencsétlen módon belefutottam a Chars Counterattack című movie-ba
    Na ja, az előzményül szolgálló kb 65 órányi sorzat / OVA / Film nélkül csak egy marha nagy káosz az egész:D Ha azokon átverekszed magad, akkor azért a nagyrésze értelmet nyer, a maradékot meg részben a Side Story-kban (szigorúan belső piacos mangák, amiknek a nagyobbik fele tökéletes blődség, pl volt egy olyan ami char Teenager éveit mutatta be...) alapozták meg, de azokat még sehol nem láttam maximum japán scan-ben. Azért a forumokról ki lehet pótolni a hiányzó részeket. Ha kedvet kapnál hozzá még egyszer valaha, akkor kérdezz nyugodtan.

    Aztán meg a Gundam Seed-et (vagy talán a Winget? ) kezdtem el nézni, de 3 rész után azt is meguntam.
    A Seed eléggé új (talán 2003-as?), ha így konkrétan visszaidézem az elejét, akkor valamikor a 5-6. rész környékén indul be igazán a sztori, aztán robog a közepéig (ezzel együtt a szereplők is átesnek egy-két kisebb átalakuláson), ott egy egészen picit lelassul, aztán az utoló 20 részben csak kapkodod a fejedet (újabb néhány szereplő bontakozik igazán ki). Mondjuk abból, hogy nem fogtak meg a karakterek, inkább arra következtetnék, hogy a Wing-et kezdted el nézni. Arra írtam is hogy a szereplők felejthetetlenül szarok (1-2 érdekes kivételtől eltekintve, de ők inkább csak jelentős, és nem annyira fő szereplők), ellenben a történet fordulatai bőven kárpótolnak a szereplők bénaságáért, ha eljutsz benne odáig.

    Bozont:
    Ez a Gundam engem nagyon érdekel csak eddig még nem akartam elkezdeni mert nem tudtam melyik melyik után következik és nem akartam összevissza nézni,de kíváncsi vagyok nagyon.
    Kezd a Seed-del, abból is az SE 1. filmjével, az csak 2 óra. Ha az tetszett, akkor kezd el végignézni a sorozatot, majd utána jöhet az SE 2. és 3. része. Ha ezek után még mindig tetszik, akkor kezd el a Winget. Esetleg alternatív módon, ha a GS-ből Lira és vagy Lacus karaktere tetszett, akkor megnézheted a GSD-t is. Ellenben a Akagi vagy Athrun, netán Ramius kancho volt a kedvenced, akkor inkább hanyagold addig, amíg nagyon nem lesz mit nézned (ha meg bárki más az első sorozatból, akkor azért a durván 5 percért amit szerepel esetleg ebben, felesleges végignézni ;] )
    Ha Wing és / vagy a GSD után is érdekelnek még a Gundamok, akkor érdemes az UC-s timeline-nak nekiállni, az azért el tud tartani egy darabig...

    Most fejeztem be a Full Metal Panicot és csak annyit mondhatok h nagyon ott volt,bár nagyon nem lett befejezve.Aztán láttam h ott a folytatás a Second Raid,remélem már normálisan lezárul a történet
    Nem zárul le:) Az FMP-k egy amolyan folytatásos novellafolyamból nőtték ki magukat. Az első sorozat az első kötetnyi (5 vagy 6) novellából lett összerakva, a Fomoffu (ami a tényleges második sorozat), az az eredeti sorozat mellett játszódik időben, és az abba időhiány miatt be nem fért poénos részeket tartalmazza (semmi mecha akció, de kár lenne kihagyni, van benne jó néhány igen-igen durva poén). A Second Raid a másdik kötet első novellájából készült, kicsit sötétebb mint a sima FMP, és sokkal kevésbé van befejezve, mivel igazándiból ez csak a felütés az egész kötethez. A jó hír, hogy kellően sikeres volt a Second Raid, úgyhogy úgy néz ki, hogy végig megcsinálják a második kötetet is, aminek a végén már egyf ajta lezárást is kapsz (az FMP-hez képest egészen jót), persze azért éppen elég szálat hagynak nyitva a folytatáshoz. A novellák ha jól tudom akkor most már az 5. kötet környékén járnak.

    In God We Trust. Everyone else must have an X.509 certificate.

Új hozzászólás Aktív témák