Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz DarthSun #106127 üzenetére
E8500 van occsón, de ha lúd legyen kövér, E8600- at skubizom, 3.33+light tuning=3.53GHz, AGP kategóriában tán befognám Ákos legendás eredményét.
Mondjuk E8500- al sem tudtam befogni. Phenom-II+3870, már megközelítette, aztán csak Zennel tudtam űberelni, legalábbis a RHD38xx kategóriában.
E8500 PCIe lapban elegendő, mert ott 4+ GHz- re lehet futtatni, meg hát a PCIe video csatolás picit más pontszinten játszik. Ott viszont nem futott a HD3870, ahogy nézem, majd bepótolom októberben, addigra tán nem lesz kánikula.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz Yutani #106132 üzenetére
Igen, a Win10 jelentősen visszavesz a teljesítményből, ill mindegyik XP feletti oprendszer. MMX gondot kiírja az újabb gépeken.
3800X+GTX770/XP alatt tudtam 100k fölé menni, de PH listában ez is gyengének számít, legalább 5.5GHz- en kéne járnia a procinak a középmezőnyhöz, az élbolyhoz pedig 6GHz kéne GTX980Ti- al. Ez a retró teszt is erősen procilimites.
Win98 alatt még lehet jó eredményt elérni, mert azt kevesen tudják feltenni modern gépre. 61262 pontom- egy ideig vezetett, de Bile Demon kolléga megelőzött, de örültem, mert verseny alakult ki, és más is foglalkozik madness98- al. Látszik hogy a procija 5GHz felett megy, a videokártya is erősebb, így lenyomta a Zen erejét. Ha tudok szerválni 7900GTX kártyát, akkor vehetném vissza az első helyet.A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
-
válasz MasterDeeJay #106136 üzenetére
Az okát nem is tudom, csak tapasztalat. Lehet hogy valahol van rá magyarázat a neten, de nem is néztem utána. Amúgy még a 3DM03 is lassúb kicsit, a prociteszt hamis, az vesz le némi pontszámot, de kevesebbet mint 01 alatt.
-
-
-
-
-
válasz MasterDeeJay #106163 üzenetére
Auton a Zen+/Zen2 is túlfeszel sztem. A melléjük csomagolt gyári hűtők pedig nem alkalmasak hozzájuk, ahogy pld nemrég is véleményeztem, akkor sem ha elfogadhatóra van setelve a biosban a proci.
AM4- et itt kérdezgettem anno, mert csak néztem rá, mint a vettmalac, ma már kb közepes user szinten tudom állítgatni, de még azért van bőven menü, amiről nem is tudom pontosan mire való.X99 Xeon a profi kínai lapban már jól feszel defaulton is, a hozzáadott keretre pedig rámegy az AM2 hütő, Nálad olvastam ezt anno, de sajnos kevés rá, pedig csak 2640v3 van benne, ami gyárilag 90W spec, de fix tuninggal sztem bőven 100 felett kajál. Tettem rá tornyot, avval már egész jól elvan.
A kínai szerver bios annyiból is jobb a madness retró mániámhoz, hogy rugalmasan lehet állítgatni, melyik PCIe slotban levő VGA induljon. B450 esetén is megoldható, csak ott trükközni kell. Viszont a kínai biosban mégtöbb beállítás van, és ezek nagyrésze is szürkezóna nekem.
-
-
-
-
válasz jokeph #106174 üzenetére
Ám kezdem régóta "visszasírni" a legacy BIOS-t... amióta UEFI van : a TUF B450Pro vegyes UEFI/Legacy biosát nem is merem frissíteni, lehet hogy utána nem működne a Win98.
ha eszembe ötlik, ide leírom : csak ha nem külön meló, meg már jött egy instrukció, az alapján is van esély megtalálni.A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
válasz hokuszpk #106182 üzenetére
Ja, hogy a prociban van, azt hittem az alaplapon , ebből is látszik hogy mái napig nem értek hozzá megfelelően.
Mint a GUS pld, anno nem volt, aztán mikor lett, eltartott vagy 2 évig, mire kiismertem. Vagy a hálózat, régen nem foglalkoztam vele, aztán valamennyire pótoltam, de még most is nagy hiányosságok vannak.
-
-
válasz KROK640 #106192 üzenetére
UT2004...900MB RAMot is beránt, ha van, és nem kell swappelni. Ha fullra van setelve FHD felbontáson, akkor pedig többet is. Utóbbi esetben pedig a késői AthlonXP is harmatos hozzá.
XP alá 128GB PAE RAM dukál, vagy 32GB, nekem csak ennyi van a modern gépekben.A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
-
válasz KROK640 #106200 üzenetére
Általános használatra a turbo/DOCP tiltása +mérsékelt órajel/fesz a legjobb sztem. Pontgyűjtésre pedig egy fixen célzott állandó órajel, szintén turbo nélkül. A turbo kerülendő sztem, mert csak lövi az értelmetlen feszt, aztán csodálkozás hogy kimúlt a proci, mikor nem is szokott általában meghibásodni.
-
válasz Pista0001 #106201 üzenetére
A7N8X-E jó lap, de válogatós RAMban. Nálam a DOS EMM lapkeret hiánya miatt kicsit lenézett, de a saját fejlesztésű hamis lapkeret megoldja. Persze ez is egyéni aberráció, nálam egy ilyen szintű lapnál is alapkövetelmény a DOS kifogástalan működése, meg persze Ryzen esetén is.
A fent említett kazán Barton van benne, de 2.3GHz- en már csak tűrhetően forró, használható végülis.A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz Fücsök007 #106205 üzenetére
Nemsokára, asszem kb 1év, amúgyis át kell állni Win11- re, már aki frissen akarja tartani. A 3 Win11 képes gépemre felköszörültem, néha frissítgetem. 3 Win7 Pro refubhished PC for Win7 COA- mal nyomultam, elfogadta a fiókom.
Egyelőre még a 24/7 gépen a Win10 fut, várom hogy a 2 alapvető hibát mikor javítják - Systray összevonás kikapcsolása + tálcamagasság állítás hiánya.A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
Akkor még az UT2003, de már ahhoz is édeskevés volt az 512M RAM(még Win98 alatt is...teszteltem). És nyilván sokaknak még 2004- ben is megvolt a S462 konfigjuk, csak jóval később engedhették meg pld az átlagjövedelműek a cserét, mondjuk Core2- re. A vállalkozói, mérnöki, avagy újgazdag szint tudott naptárira frissíteni, de ők a kissebség voltak, akkoriban is.
A mai lehetőségekkel végre ki lehet maxolni a korszakot modern gépen. Ezért is szoktam mondani hogy a naptárazást elfogadom, de a mai retró lehetőségekhez kimondottan felejthető, csak önxopatás...sztem.A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz KROK640 #106211 üzenetére
UT99 prímán megy combos P4- en is, ez is egyéni fétis, alatta előfordulhatnak remegések, amit anno jónak is láttunk, ma meg már szálka a szememben. UT2004 már nemkicsit más, sokkal összetettebb grafika, textura, világítás. Aztán jött az UT3(2007), ez már feladta a leckét a XP oprendszernek is. Nemrég hasonlítottam a W11 alatti futáshoz, ott jól észrevehetően simább, mint XP alatt - teszt R3800X- el. A SSamHD(2009) szintén hasonló. Ezekkel teszteltem, mert a középretró/félretró címeket kedvelem.
-
-
-
válasz Fücsök007 #106218 üzenetére
Ide is sok +1.
A felsorolt lépcsők pedig kiválthatók modern madnessel, ami XT sebességtől a maiig mindent visz.
Sok retró gépem van, de lényegében ha most kezdeném, a mai tudással, nem kéne egy retró gép sem, mivel a Zen2 madness tud mindent 84-2024- ig.A 3 test probléma nem megoldható.
-
Hopp, kifelejtettem.
Winxp sp1 : az még használhatatlan verzió, hogyan tudtad felinstallálni?, nálam csontra fagyott. SP2/3 már ok, de azokból is csak a moddolt verziók, a gyári alap semmit nem ér, felmegy ugyan, de annyira natúr, hogy még 1 hétig kell finomítgatni, bár akkor sem lesz kifogástalan. A moddolt verziók kulcsrakészek, csak a kifejezetten user-specifikus cuccokkal kell kiegészíteni.A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
S462 TBird 1400, a telepítő rebootot kér, reboot - bejött a desktop, de már az egér sem mozgott. Nem nagyon foglalkoztatott, próba volt, mondom ez brutál fail, de nem gond, ott volt a gépen a jól bevált Win98.
Később váltottam tisztességes telepítőre, Blade/SP2- re, de azt már S939 A64 X2 rendszerrel, majd megjelent a FreeDom/SP3, a tökéletes, a mai madness gépekhez pedig az Integral edition, rugalmas szerkesztővel. Az XP éppen az az oprendszer, ahol az MS alaptelepítők simán kukázhatóak. A sok profi modder sokkal jobb telepítőket írt.
[ Szerkesztve ]
-
válasz frescho #106230 üzenetére
Nem tudtuk, de az esküvőn már velünk volt : hűha, ez megszegi az egyik parancsolatot, de gondolom, mindketten meggyóntátok. és feloldozást kaptatok
haladtunk előre ahogy lehetett : mi is az épített házat már a fiam nevére írattuk.
hogy miért nem adják lejjebb az igényeiket : lejjebb...a minimális építési/lakhatási árak is a Holdon, ahogy mondtad, átlagjövedelemmel rendelkező fiataloknak semmi esélyük a családalapításra.
Unix háborúról egy összefoglaló? : érdekel, linkeld be, bár a rokon Linuxal is hadilábon állok, de kíváncsi vagyok.A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz Pikari #106232 üzenetére
Célratörő hsz, engem is inkább ezek érdekelnének.
Hasonló pld x86 alatt bármi...teszt, leírás, vélemény - a leközlőnek a saját próbapadján történjen(fotó róla nem árt), hiteles dátumbélyegzős képmentések, hozzá pedig konvergáló komment/hozzászólások.PS : ha bármelyik hiányzik, akkor vagy elhiszem, vagy nem, ez pusztán a saját jóindulatomon múlik.
[ Szerkesztve ]
-
Melóhelyi beszélgetéskor említettem hogy mindenféle gondom van az XP MS kiadásaival. Mondták hogy nemcsoda, hiszen az xar. Próbáljam ki a Blade-FreeDom verziókat. Az első telepítés jól zárult, le is másoltam a DVD- ket. A FreeDom/SP3 lett idővel a kedvencem, start után csak egyszer kell a géphez menni, a partícionáló képernyőnél, a többi automatikus. S775- ig jó, X99- hez már az Integral verzióval kell telepítőt generálni, az újabb AHCI vezérlők miatt.
-
GTX560Ti, 2011- es, naptárazásban belefér a Win7 korszakba. Fogyasztása sincs elszállva. Intel mellet nagyon jól megy, ezt hagytam az X99- ben. Van egy GTX580 is, de azt nem mertem a két videokártyás gépbe pakolni, mert ténylegesen bezabál 300W- ot, a 700- as tápot nagyobbra kellett volna cserélnem.
Alaplap Kínából, Huananzhi, tuning is van a biosban, szorzóállítás is, de a procim lockos, de azért 34x- esre állítható. Bár X99, de sztem az X79 kiadás is hasonló lehet.A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz jokeph #106259 üzenetére
Jól skálázódik.
Ám most nézem hogy nálam a régebbi intel, a kínai lapban, 3.4GHz- en lenyomta a 4.5GHz- en futó Zen2- őt - a fent említett GTX560Ti, mindkét rendszerben alapon a videokártya, csak a procikon van tuning.
77818 vs 80253.
Nem véletlen hogy a mai 3DM01 csúcsokat is szénné tuningolt Intelek tartják.A 3 test probléma nem megoldható.
-
Nem csúcskártya, csak a praktikusság miatt választottam, valamint olcsó, a teljesítményéhez képest. Nem naptárazós, hobbi X99- ben erős XP teljesítmény.
HD6870 gyorsabb, viszont túlmelegszik terhelésre, ha nem a hőcső hibája, akkor padozás-pasztázás megolfhatja. Megkísérlem majd, mert szép és feelinges, 3ventis példány.
Hobbi gépbe GTX980Ti lenne jó, de még drága, és az is lutri hogy milyen a valós állapota. Az NV560Ti és a R6870 esetén kockáztattam, mivel olcsók, az 560 kifogástalan lett.A 3 test probléma nem megoldható.
-
4.5GHz Zen+RHD6870 - 91137, az 560 tapasztalat alapján 3.4GHz Haswellel 100k fölé kéne mennie
-
válasz DarthSun #106279 üzenetére
Be is kapcsolom a Haswellt, most jut eszembe hogy 3DM99- ben lehet magasabb eredményt hoz mint a Zen/7900GS/Win98 összeállítás, bár a 7900 feletti kártyákkal csökkenni szokott a 99 pontja.
Nem éppen tuning idő van, de a toronyhűtő megoldja sztem.A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
válasz KROK640 #106285 üzenetére
Nem, natív gépen fut. 4x8GB modul, 3.5GB- ot lát belőle, de pld RAM lemeznek használható a többi.
-
-
Megjárattam a hobbigépet kánikulában, jól bírja. Meg néha be kell kapcsolni hogy az SSDk nehogy megposhadjanak.
XP alatt VRM 60 fokig, CPU 55- ig ment terhelésen.
GTX560Ti talán elkerüli a gagyi kategóriát -GDDR5-, ez 70 fokon tetőzött.
Win11 alatt alacsonyabb hőfokok. Itt már lájtos GDDR5 az EVGA, a másik gépben az Asuson GDDR5X. Általános felhasználásban persze mindegy, simán viszik a 4k YT filmeket is.Retro tesztek : Win98/7900GS/3DM99 pontszámot nem lehet elérni velük, XP alatt az 560- al picit javítottam az eddigi 01 ponton, Win11 alatt meg a 03 hozott elfogadható eredményt, bár a prociteszt most is rosált.
-
-
Rengeteg verzió jelenhetett meg ezekből. Gondolom nehezen gyűjthető be az összes spec. Nálam a DDR2 Asus 512M van, a TPUP oldalon meg ennek az 1GB verziója.
Tesztje, bár ez kisebb prociórajel mellett futott, mint a HD2600XT, közvetlenül nem hasonlítható.[ Szerkesztve ]
-
Rendeltem padokat random, 0.5, 1, 1.5mm vastagságban +MX4- et. Megpróbálok pár melegedő félretró videót javítani, ha mondjuk nem a hőcső xar. Bár azt sem tudom hogy kell ezeket szétszedni, régebben egy HD6850- re néztem mint a vettmalac, még a burkolatot sem tudtam hogyan kell levenni
-
válasz DarthSun #106396 üzenetére
Egyetlen félretro/modern ? kártyám van, ami normálisan van megépítve. Inno GTX1060, látni hogy a burkolatot nem varázslat tartja, hanem rendes csavarok.
-
válasz DarthSun #106397 üzenetére
A dobozfelirat viszont tartalmaz egy fail információt, minőségellenőr voltam, aki ilyet nem vett észre, ejnye-bejnye, többszöri után fegyelmi.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Sweet.tv - internetes TV
- Filmvilág
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- iPhone topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nintendo Switch
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Projektor topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs