Új hozzászólás Aktív témák

  • trialboj

    őstag

    válasz mike1334 #1855 üzenetére

    Ha már ott tartassz hogy fáj a derekad az üléstől, akkor nem biztos hogy egy drágább szék magában megoldja a problémádat. Nem tudom hány éves vagy, és mennyi időt töltesz ülve egy nap, de a lényeg, hogy mindenkiben tudatosodnia kellene, már valahol iskolás szinten, hogy az ülés nem egy egészséges testhelyzet, és bármiben ülsz, nem megfelelő terhelésnek teszed ki a gerinced.

    Ez hosszú távon derékfájáshoz, illetve sérvhez vezet. Mindenki aki ülő munkát végez, tudatosabban kellene kiválassza hol és hogyan dolgozik.

    A legolcsóbb megoldás, amivel ez az egész elkerülhető, az hogy napi v legalább heti szinten tornáztatni kell az alsó derék izmokat, amelyeknek az a feladatuk hogy tartsák a csigolyákat.

    Nem akarom ezt most nagyon elnyújtani, de mindenkinek aki derékfájdalmakkal küzd, ezt ajánlom, attól hogy 150k széket vásárolsz, csak eltolod a sérv kialakulását, de ugyanúgy túlterheled a porckorongot, ami idővel kilapul vizet veszít, és kibojtosul (ekkor ér hozzá a gerinccsatornában haladó idegekhez, amelyek a lábba mennek, ezután kezd érződni a lábba sugárzó fájdalom).

    Akit komolyabban érdekel a téma keressen rá Bene Máté nevére, YTon is sok videója van, és egyébként is rengeteg hasznos tippet oszt meg, arról hogy kerüld el hogy 10 év múlva a sebészeten köss ki.

    "Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

Új hozzászólás Aktív témák